Meester je gemoedstoestand, wees de maker van je leven
09 oktober 2019 

Meester je gemoedstoestand, wees de maker van je leven

Jezelf onzichtbaar maken. Anderen belangrijker laten zijn dan jezelf. Onvoldoende rust nemen. Uitstellen. De bron van alles waar je vanaf wil is de staat waarin je het vaakst verkeerd. Je meest dominante gemoedstoestand. Leer die meesteren en je wordt de bewuste maker over je eigen leven.

Dat waar je automatisch in schiet

De staat waarin je het vaakst verkeert is een optelsom van je denkpatronen, denkstijlen, emoties en lichamelijk gevoel. Het is een automatisme geworden omdat je het al heel lang zo doet. Meestal word je er mee wakker en ga je ermee naar bed. Het is de staat waar je automatisch 'in schiet', op het moment dat iets je triggert.

The Matrix van je geest

Je staat wordt bepaald door een onzichtbaar kader van overtuigingen, associaties, intenties, betekenissen en conclusies. Wanneer je iets waarneemt gaat dit kader aan en kleurt je waarneming. Ik noem dat de matrix van je geest. De film 'The Matrix' is een treffende metafoor voor dit mechanisme. We hebben meestal nauwelijks door hoezeer we bestuurd worden door deze denk-voel-cirkel die we het vaakst herhalen. We verwarren 'de werkelijkheid' met de matrix die op de achtergrond draait.

Wanneer je in cirkels draait

Dit komt door de enorme aanzuigende werking die emoties hebben. Gedachten roepen emoties op en die roepen op hun beurt weer gedachten op die in lijn zijn met die emoties. Die zijn zo sterk dat ze ons gevoel van wie we zijn bepalen. We kunnen hierdoor niet meer anders denken dan we ons voelen, waardoor de cirkel zich blijft herhalen. We verwarren wie we zijn met wat we denken (de verhalen die we onszelf vertellen) en hoe we ons voelen en we zijn blind voor wie en wat we werkelijk zijn.

De waarheid: iedere werkelijkheid is er voor jou om te kiezen

De waarheid is dat ons bewustzijn oneindig is. Het heeft letterlijk toegang tot oneindig potentieel. Iedere werkelijkheid die je je maar wenst is er voor jou om te kiezen. Het opent zich voor je zodra je je aandacht erop richt. Maar we zijn ons daar niet van bewust omdat onze aandacht bepaald wordt door onze fysieke zintuigen. We nemen wat we zien en voelen zo serieus dat het alle aandacht naar zich toe trekt.

Wat je hiervoor nodig hebt

Wat je nodig hebt om bewust te kiezen in welke realiteit je leeft is:
  • weten hoe je lichaam-geest systeem en dus jouw bewustzijn werkt;
  • de eigenaar worden van de matrix van je geest.

Meesterschap over je matrix

Er zijn verschillende stromingen die het denken als geheel willen verbannen. Het hoofd zien als de grote oorzaak van al het kwaad. Ik geloof daar niet in. Ons bewustzijn heeft een enorme scheppende kracht. Die kracht wordt gekanaliseerd door ons vermogen te geloven, betekenis te geven, te associeren, intenties te hebben etc. Hieraan voorbij gaan is alsof we het kind met het badwater weggooien. Wat wij moeten leren is meester te worden over die kanaliserende kracht zodat het geen angst maar liefde creëert. Dat betekent dat je moet leren hoe je bewust en actief jouw matrix invult. Meesterschap over je matrix dus! Bij een ongetrainde geest is de matrix nog bepaald door ervaringen uit je vroege jeugd. Wanneer je last hebt van je eigen matrix dan komt dat doordat hij draait op overtuigingen, betekenissen en conclusies die voortkomen uit traumatische ervaringen. Zo hoeft het niet te zijn. Je kunt leren je eigen matrix te kiezen en oude verbindingen los te weken.

Gratis masterclass

Ik heb dat zelf geleerd in 2008 toen ik in de VS ben opgeleid tot neuro-semantiek / meta-coach. Dat was life-changing. Sindsdien train en coach ik coaches en missie-ondernemers hierin. Dinsdag 29 oktober 20:00 uur geef ik een masterclass waarin ik je vertel wat er nodig is om meersterschap te krijgen over je gemoedstoestand en dus over je eigen matrix. Ben je coach? Dan is deze masterclass extra interessant! Toegang is gratis. Wil je erbij zijn? SCHRIJF JE HIER IN. xxx Kirsten   Meer hierover lezen? Bekijk dan eens dit artikel.  
Over de schrijver
De echte revolutie is de evolutie van ons bewustzijn - Mindofyourown.nl
Door

De echte revolutie is de evolutie van ons bewustzijn - Mindofyourown.nl

op 02 Nov 2020

[…] je leeft. Dit werkt zo op individueel en collectief niveau. Daarom is het nodig dat wij in ons meesterschap stappen; meesterschap over onze gedachten en emoties. Het is nu, meer dan ooit nodig dat we zelf […]

De tijd is aangebroken om jouw wijsheid in de praktijk te brengen - Mindofyourown.nl
Door

De tijd is aangebroken om jouw wijsheid in de praktijk te brengen - Mindofyourown.nl

op 18 Mar 2020

[…] overtuiging, verwachting en emotie creëren werkelijkheden. Daarom is het nodig dat wij in ons meesterschap stappen; meesterschap over onze eigen geest. Zodat we zelf aan het stuur staan van wat we geloven, […]

Het is de hoogste tijd - Mindofyourown.nl
Door

Het is de hoogste tijd - Mindofyourown.nl

op 19 Feb 2021

[…] zowel individueel en collectief niveau. Dat is de reden dat de tijd is aangebroken, dat we in ons meesterschap stappen. Dat wil zeggen; meesterschap over waar we onze aandacht op richten. Wat we geloven, […]

Reactie plaatsen