De Opmerkelijke Waarheid over 'Wakkere Mensen'
07 december 2022 

De Opmerkelijke Waarheid over 'Wakkere Mensen'

Wakker zijn, wie wil het nu niet? Maar wat is 'wakker zijn' eigenlijk? En klopt de definitie die we nu veel om ons heen zien wel? Wat als de ware betekenis van wakker zijn te maken heeft met iets veel diepgaanders, waar bijna niemand over spreekt? Slapen zelfs de wakkere mensen? In dit artikel ontdek de inns en outs.

Ontwaken en zelfobservatie: het fundament op weg naar hogere levels van bewustzijn

Zelfobservatie is één van de sleutels naar spirituele ontwikkeling. Het is namelijk het fundament van het ontwaken van je ziel-kern. Dit ontwaken tot je essentie wordt ook wel I AM aanwezigheid genoemd. Bij dit ontwaken hoort het besef dat je een perfecte fractal bent van God/de Bron. Het is de directe ervaring dat jouw kern dezelfde is als de Bron; de ENE die de eenheid is achter al wat is. Alle grote tradities erkennen het belang van zelfobservatie.

Zelfs de wakkere mensen slapen πŸ™ˆ

Zelfobservatie is de sleutel naar ontwaken. Tegenwoordig horen we veel over 'wakkere mensen'. In de huidige context wordt hiermee bedoeld: mensen die doorhebben wat er achter de schermen speelt aan samenzweringen en corruptie. Er is echter een veel diepere betekenis van wakker zijn. Volgens die betekenis is de wereld (ook die van de zelfverklaarde 'wakkere mens') vol met mensen die denken dat ze wakker zijn maar feitelijk niet Zelf-bewust zijn en voornamelijk gewoontepatronen uitleven. Ze zijn niet wakker. Je zou eerder kunnen zeggen dat ze slapen, of in een reactieve trance verkeren.

Wij zijn vooral wandelende trigger-reactie machines

Dit geldt voor het gros van de mensen. We zijn bijna allemaal een soort wandelende trigger-reactie machine. Constant reagerend op triggers die vastzitten aan de blauwdruk van je onderbewuste. Wanneer dat gebeurt kom je in een soort reactieve trance terecht waarin je voorgeprogrammeerde patronen uitspeelt. Het is niet de bedoeling hier te beschuldigen. Het is meer een observatie van de huidige staat van bewustzijn. Dat we hierin zitten komt omdat we nergens leren hoe het anders kan. Onze ouders hebben het niet geleerd, we leren het niet op school en we missen een spirituele traditie die ons dit meegeeft. Gelukkig is dit nu aan het veranderen. Er zijn veel bronnen te vinden die je op weg helpen.

Bewustzijn is de eerste stap naar verandering

Zelfobservatie is zo belangrijk omdat het die voorgeprogrammeerde reacties bewust maakt. Bewustwording is de eerste stap richting verandering. Je kunt namelijk alleen veranderen wat je je bewust bent. Dit bewust worden doe je vanuit een neutrale staat: niet oordelen, alleen maar observatie/gewaarzijn. Dit vraagt oefening. Wil je daar wat hulp bij, probeer dan eens deze meditatie.

De drie centra die je in jezelf kunt observeren

Zelfobservatie kun je opdelen in drie gebieden: 1. Observatie van je gedachten. Het centrum bevindt zich in je hoofd. 2. Observatie van je emoties en gevoelens. Het centrum bevind zich in je hart. 3. Observatie van je wil-impulsen en daden. Het centrum bevind zich in je buik. Als we ECHT willen ontwaken en doorstromen naar een nieuwe manier van leven, dan is zelfobservatie dus de eerste stap.

De vijfde dimensie is een vibratie, geen plek

Zelfobservatie is iets wat we alleen zelf kunnen doen en het vraagt training. Dit is een heel andere benadering dan die je veel tegenkomt om het internet. Als je bepaalde bronnen mag geloven heeft het licht al gewonnen en zal de vijfde dimensie zich vanzelf aandienen. Volgens anderen zal Jezus binnenkort op aarde terugkomen. Dit is denk ik een verkeerde voorstelling van zaken omdat het zo niet werkt. De Nieuwe Aarde ontvouwt zich namelijk onder een voorwaarde en dat is dat dusdanig veel mensen in staat zijn hun gemoedstoestanden te managen dat ze in een hoge vibratie verkeren het grootste gedeelte van de dag. De terugkeer van Jezus is niet fysiek maar in het bewustzijn van ieder van ons.

Wij zijn zelf aan zet

Dit betekent dat we dus aan de bak mogen. De komende tijd vraagt van ons dat we meesterschap gaan ontwikkelen over onze eigen basiskrachten: ons denken, voelen, spreken en handelen. Wil jij ontwaken in de ware zin van het woord? Wil je loskomen van voorgeprogrammeerde patronen? Wil jij je 'echte ik' zijn en leven volgens je eigen principes? Verlang je ernaar neer te zetten wat van jou is? Maak dan van het ontwikkelen van meesterschap over je eigen bewustzijn een prioriteit.

Ontwikkel je eigen wijsheid en meesterschap

Mind of Your Own is een plek waar je deze skills kunt leren. Het is niet voor niets dat ik meer dan tien jaar geleden naar de VS ben gereisd om opgeleid te worden tot Neuro-Semantiek trainer en coach. Neuro-Semantiek is de technologie achter zelfactualisatie en deze kennis deel ik graag met jou!

EssentiΓ«le trainingen in 2023

Trainingen voor je eigen ontwikkeling. En trainingen voor professionals die anderen door dit proces heen begeleiden. De komende weken gelden interessante early bird prijzen. Lees hieronder verder.

Toegang tot je eigen genialiteit 🌟🌟🌟🌟🌟

Deze training is zowel magisch als praktisch. Je leert de onbewuste strategie van geniale mensen op jezelf toe te passen. Je komt aan het stuur van je eigen denken, voelen, spreken en handelen, in een gebied waar jij meesterschap wilt ervaren. Heel praktisch ga je tijdens deze vierdaagse training ongestoord toegang krijgen tot één geniale staat naar keuze. Early bird prijs tot 10 januari. >>Lees hier verder en reserveer jouw plek.

Het Nieuwe Geest Coachtraject 🌟🌟🌟🌟🌟

Speel je voorgeprogrammeerde patronen uit waar je maar niet los van lijkt te kunnen komen? En verlang je ernaar om je authentieke zelf te zijn? Met dit coachtraject transformeer je jouw meest belemmerende patroon. Je gaat dit vervangen voor wie je diep van binnen bent: authentiek, krachtig, en je eigen waarheid en waarden levend. Dit programma vooramelijk te volgen bij de Nieuwe Geest Coaches. Ik heb zelf nog plek voor één cliënt in 2023 ivm de voorbereidingen voor mijn reis. Als je met mij door dit proces wilt, laat het me dan zsm weten. >>Lees hier verder en reserveer jouw plek.

Van Overweldigd naar Overzichtelijk en Effectief Coachen 🌟🌟🌟🌟🌟

Vergroot je zelfvertrouwen en effectiviteit door te leren coachen op structuurniveau. Voel je als coach soms niet stevig in je schoenen en heb je behoefte aan overzicht? Veel coaches willen dit maar missen hiervoor de skills. Dit komt omdat de meeste coachopleidingen je een keur aan technieken leren maar niet de strategie achter succesvolle verandering en zelfactualisatie. Daar gaan wij verandering in aanbrengen tijdens deze training! Tijdens deze vijfdaagse training leer je coachen op structuurniveau in plaats van op de inhoud. Jij wordt als coach de eigenaar en expert op proces-niveau en je client wordt eigenaar van de inhoud. Early bird prijs geldig tot en met 31 december 2022. >>Lees hier verder en reserveer jouw plek. Heb je vragen? Neem dan even contact met mij op via mail of telefoon. Ik ben bereikbaar via mail of op 06-42207920. Groetjes, Kirsten
Over de schrijver
Reactie plaatsen