Het belang van meesterschap over je gemoedstoestand
17 januari 2017 

Het belang van meesterschap over je gemoedstoestand

De grootste vergissing die je kunt maken is voor lief nemen hoe je je voelt. Je realiseert het je misschien niet maar de gemoedstoestand waarin je het vaakst verkeerd - je meest dominantie staat van bewustzijn- bepaalt je werkelijkheid. Het bepaalt hoe je je voelt en dus hoe je je gedraagt en welke resultaten je behaalt. Maar het gaat veel dieper dan dat. Ontdek hoe dit werkt en je wilt niets liever dan meesterschap verkrijgen over je eigen gemoedstoestand.

Bewustzijn is de oorzaak van alles

De wereld en alles wat zich erin en erop bevindt komt voort uit bewustzijn. Bewustzijn is de oorzaak en de substantie van de gehele wereld. Daarom moet je je tot bewustzijn wenden, wanneer je het geheim van creatie wilt ontdekken. Kennis van de wet van bewustzijn en weten hoe je ermee werkt maakt dat je in staat bent al je wensen te verwezenlijken in je leven. (Feeling is the secret - Neville Goddard).

De kracht van jouw focus

Je meest dominante staat van bewustzijn is een optelsom van je emoties, je lichamelijk gevoel en je gedachten en wordt bepaald door je focus; dat waar jij je aandacht (lees bewustzijn) op richt. Ons bewustzijn is in beginsel leeg; ongeconditioneerd. In het Engels wordt dit 'awareness of being' genoemd. Ik vergelijk dit wel eens met het licht van een lantaarn. Je kunt dit licht overal op schijnen waar je maar wilt. Het licht zelf is alleen maar licht, waar je jouw licht op laat schijnen- je focus - bepaalt wat er tevoorschijn komt.

Het veld

Ongeconditioneerd bewustzijn - awareness of being - is wat in de kwantumfysica 'het veld' wordt genoemd. Dit is een veld van energie dat is gevuld met de informatie van oneindige mogelijkheden. Alles wat bestaat komt voort uit dit veld; is gemaakt van deze grondstof. Deze energie is de mystieke betekenis van God; de alomvattende, alles creërende oervader. Wat er tevoorschijn komt uit dit veld, met andere woorden, welke staat van bewustzijn dominant wordt, wordt bepaald door je gevoel.

De twee aspecten van bewustzijn

Om te begrijpen hoe dit werkt moet je weten dat bewustzijn onder te verdelen is in twee aspecten; het bewustzijn en het onderbewustzijn. Het bewustzijn is persoonlijk en selectief en het rijk van oorzaak. Het onderbewustzijn is onpersoonlijk en niet selectief en het rijk van gevolg. Het bewustzijn genereert ideeën en prent deze in op het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn ontvangt de ideeën en geeft er uitdrukking aan. Er ontstaan dus geen ideeën in het onderbewustzijn, het ontvangt en accepteert ze als waarheid van het bewustzijn. Dit gebeurt onder één voorwaarde: alleen wanneer het bewustzijn ze VOELT als waar. Het onderbewustzijn laat zich dus niet sturen door ratio maar door gevoel. Zij aanvaart elk idee als een feit – mits het ondersteunt wordt door het bijbehorende gevoel. Het is haar enige opdracht, datgene wat het bewustzijn voelt als waarheid, om te zetten in werkelijkheid.

Het belang van meesterschap over je gemoedstoestand

Je gewaarzijn van je dominante gemoedstoestand is dus van groot belang want deze staat bepaalt de creatie van je werkelijkheid. Wanneer je jezelf door middel van voelen een staat hebt ingeprent zal je onderbewuste er namelijk uiting aan geven; het creëren. Dat is de wet van bewustzijn. Dit maakt duidelijk waarom het zo belangrijk is meesterschap te ontwikkelen over je gemoedstoestand. De staat waarin je het meest verkeerd heeft een enorme creatie-kracht en voelen is het geheim!

Waarom self-fulfilling prophecy echt is

Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar hoe dit precies werkt onder andere door het Heartmath instituut. Uit dit onderzoek blijkt dat onze emoties een elektromagnetisch veld vormen dat voornamelijk door ons hart wordt uitgezonden. Onze gedachten zenden ook een elektromagnetisch veld uit vanuit ons brein maar het veld rondom ons hart is 5000x sterker dan dat van ons hoofd. De informatie die onze emoties uitstralen communiceert met het kwantumveld en werkt als een magneet. Het trekt dus situaties en mensen aan die met dit veld resoneren. Dit is de energetische verklaring voor de self-fulfilling prophecy.

Wanneer je wil dat je leven verandert

Wil je dat er iets in je leven verandert, dan is de snelste weg dus het veranderen van je staat. In principe is dit eenvoudig. Je hebt echt het perfecte instrument om het direct voor elkaar te krijgen, binnen een minuut. Dit instrument is je lijf (met hoofd en al.) Om je te laten voelen hoe makkelijk het is doen we een klein experiment. Denk eens aan iets dat je super graag wilt in je leven. En stel je dan voor dat je dit doel al hebt behaald. Hier en nu. Stel het je levendig voor: zie het, zie jezelf in die situatie, zie hoe je je beweegt, wat je doet, waar en met wie. Zie ook hoe anderen op je reageren en wat voor goeds je brengt in het leven van anderen…. Als je dat doet zul je merken dat je het gaat voelen. Je lijf gaat zich zo voelen, alsof het al zover is. Zo mooi werken je lichaam en je geest samen. Het werkt direct.

De essentie van moeiteloos creëren

Stel je is voor hoe je leven anders zou zijn als je je voorneemt om je alleen nog maar te voelen alsof je grootste wens al in vervulling is gegaan. Het zou veranderen hoe je je voelt, hoe je je gedraagt en daardoor zou je andere resultaten zien in je leven. Maar dat niet alleen: doordat je je uitstraling hebt verandert trek je anderen ervaringen aan: die passen bij de droom die je hebt. Dit is de essentie van moeiteloos creëren. Vanzelf creëren. Van Zelf: uit jezelf. Je hebt er niets voor nodig. En nog mooier: het is volledig onafhankelijk van je uiterlijke omstandigheden en wat andere mensen wel of niet doen.

De drie dingen die je hiervoor moet oefenen

Of je nu geld hebt of niet: je kiest ervoor om je rijk en overvloedig te voelen. Of die prospect nu ‘ja’ zegt of ‘nee’ je kiest ervoor om je succesvol te voelen in je bijdrage. Of je nu een liefdevolle relatie hebt of niet: je kiest ervoor om je geliefd en gedragen te voelen. Of je nu een prettige jeugd had of niet: je kiest ervoor om je veilig en gekoesterd te voelen. Er zijn drie dingen die je hiervoor moet oefenen:

  1. Stop ermee om je gedachten en gevoelens zo serieus te nemen. Ze zijn voor het grootste gedeelte afkomstig van oude conditioneringen. Ze zijn niet ‘waar’;
  2. Weiger om je uiterlijke omstandigheden te zien als graadmeter voor wat er mogelijk of waarschijnlijk is. Ze zijn voor het grootste gedeelte het resultaat van je frequentie uit het verleden. Oud nieuws anyway;
  3. Kies ervoor je focus te verleggen naar de werkelijkheid die je verlangt en VOEL dat die werkelijkheid er al is, wat ook echt waar is aangezien we leven in een veld van oneindige mogelijkheden.

De werkelijke betekenis van 'geloof'

Dit is wat Jezus bedoelde toen hij zei: ‘blessed are those who have not seen and yet believe”. Dit is de werkelijke betekenis van 'geloof'; voelen en weten dat die versie van jezelf en de wereld waar je naar verlangt er al is en ernaar leven. Onthoud: jij bent de meester van je eigen staat. Je bent de maker van je eigen werkelijkheid. Dit in de praktijk brengen - hiernaar leven - is je echte werk.

Gratis masterclass

Dinsdag 29 oktober 20:00 uur geef ik een masterclass waarin ik je vertel wat er nodig is om meessterschap te krijgen over je gemoedstoestand. Ben je coach? Dan is deze masterclass extra interessant! Toegang is gratis. Wil je erbij zijn? SCHRIJF JE HIER IN.

Liefs,

Kirsten

Over de schrijver
Meester je gemoedstoestand, wees de maker van je leven - Mindofyourown.nl
Door

Meester je gemoedstoestand, wees de maker van je leven - Mindofyourown.nl

op 09 Oct 2019

[…] Meer hierover lezen? Bekijk dan eens dit artikel. […]

Wil jij je dromen verwezenlijken? Ontdek waarom je inbeeldingsvermogen ontwaken essentieel is en hoe dat werkt - Mindofyourown.nl
Door

Wil jij je dromen verwezenlijken? Ontdek waarom je inbeeldingsvermogen ontwaken essentieel is en hoe dat werkt - Mindofyourown.nl

op 08 Nov 2019

[…] in jouw leven bepaal je zelf door de manier waarop je je inbeeldingsvermogen gebruikt. Dit vraagt meesterschap over je […]

Katrien de keyzer
Door

Katrien de keyzer

op 03 Sep 2019

Mooie blog! Je legt het helder uit. Is soms een oefening maar ervaar ook dat het zo werkt. Ik wil dit en andere tools ook via ouders en leerkrachten meegeven aan kinderen die dat van nature hebben maar kwijtgeraken door beperkende conditioneringen over te nemen. Want samen maken we de wereld van morgen x

Kirsten
Door

Kirsten

op 04 Sep 2019

Leuk dat je reageert Katrien en wat mooi dat jij dit werk doet met ouders en leerkrachten. Heel nuttig!

Reactie plaatsen