Het geheim van een affirmatie die werkt

Als het om affirmaties gaat lees je vaak tegenstrijdige berichten. De één zweert erbij, de ander beweert dat het niet werkt omdat je niet moet affirmeren maar moet visualiseren. What’s in a name? Mij zal het persoonlijk een worst wezen hoe het wordt genoemd, als het maar werkt. En dit is het geheim van een affirmatie die werkt.

Kennis is macht, zelfkennis macht over jezelf

Affirmeren is een ander woord voor doen alsof iets, waar je naar verlangt, er al is. Sommige mensen hebben hier weerstand tegen omdat je jezelf voor de gek zou houden. Anderen zeggen het moeilijk te vinden iets in te beelden wat er feitelijk niet is. Weten hoe iets werkt en waarom het werkt helpt bij twijfel en weerstand. Mij heeft het enorm geholpen toen ik kennis nam van de kwantumfysica. Die vertelt je dat we omringd worden door een vorm van energie, waarvan het bestaan wetenschappelijk werd ontdekt halverwege de vorige eeuw (mystici en wijze mensen uit alle culturen weten het al eeuwen en dit is waarom de oorspronkelijke manier van bidden lijkt op affirmeren). Alles wat bestaat is gemaakt van deze energie. Ze stroomt door alles heen. Deze energie wordt in de kwantumfysica ‘the unified field’ genoemd. Dit veld is een veld van oneindig potentieel. Het is gevuld met de informatie van alle mogelijkheden. Dus ook van alles waar je naar verlangt. Elk potentieel bestaat dus al, energetisch. Onderzoek wijst uit dat energie omgezet wordt door materie onder invloed van aandacht gevuld met verwachting, emotie en overtuiging.  Deze mix zorgt ervoor dat een mogelijkheid zich uit deze oersoep van potentie ontpopt in fysieke werkelijkheid. Laat dit nu precies zijn wat je met een goede affirmatie doet!

De grootste vergissing als het gaat om affirmeren

Met deze kennis in je achterhoofd ga je steeds beter begrijpen waarom bepaalde dingen wel en andere niet werken. De grootste vergissing is te denken dat je een affirmatie alleen maar herhaaldelijk hoeft op te lezen. Alleen maar de woorden uiten werkt niet. Al doe je het 100x per dag. Dat is niet genoeg. De bedoeling is, dat je je voorstelt dat dat wat je opleest er al is. Vervolgens voel je hoe het voelt nu dat zo is. Voelen, dat is de sleutel.
Dat zit zo: wij mensen zijn een wandelend elektromagnetisch veld. De energie die we uitstralen communiceert met het kwantumveld en trekt ervaringen naar zich toe die matchen. Nu blijkt dat het elektromagnetisch veld van ons hart 5000x sterker is dan dat van ons brein. Voelen doen we met ons hart. Wanneer we iets dus niet alleen maar denken maar ook voelen zijn we dus een 5000x krachtiger magneet.

Hoe je wel affirmeert

Wil je affirmeren op een manier die werkt, gebruik dan je inbeeldingsvermogen en stel je voor dat wat je wenst er al is. Vind je dit lastig? Weet dan dat je je de hele dag van alles inbeeldt. Je doet niet anders. Het gebeurt alleen meestal op de automatische piloot en dit keer doe je het anders. Je doet het bewust. Dit is meesterschap over je bewustzijn! Het is in het begin misschien wat onwennig maar als je het een poosje oefent gaat het steeds meer vanzelf.

Deze affirmatie werkt geweldig

Hieronder een plaatje van een affirmatie die ik zelf heel vaak gebruik. Onder het plaatje vertel ik verder hoe je deze affirmatie gebruikt.

 

 

Aantrekken, ontvangen, toelaten en waarderen

Wat ik zo goed vindt aan deze specifieke affirmatie, is dat het je helpt om vanuit verschillende perspectieven te doen alsof het er al is. Op deze manier helpt het je te herhalen, wat het krachtiger maakt. Maar dat niet alleen. De drie verschillende aspecten hebben ieder een eigen nuance, die je gaat voelen als je de affirmatie doet. Het is net of er een geleidende schaal in zit van je ervoor openen.
Stel je voor dat je meer waardering wil. Dan beeld je je in dat je waardering aantrekt. Nu op dit moment. Gebruik al je zintuigen en voel hoe dit voelt: waardering jouw kant op laten komen, aantrekken. Sudder hier een poosje in en dan stap je over naar ontvangen. Stel je voor dat je NU waardering ontvangt. Gebruik weer al je zintuigen en voel hoe het voelt, waardering te ontvangen. Als je dit een tijdje hebt gevoeld ga je waardering toelaten. Voel hoe het voelt als je waardering toelaat. Sta het jezelf toe en geniet ervan. Tot slot stap je in een gevoel van dankbaarheid of waardering voor het feit dat wat je verlangt er is. Laat dit gevoel van waardering en dankbaarheid door je hele lijf heen stromen. Merk ook het subtiele verschil op tussen aantrekken, ontvangen, toelaten en waarderen en laat dit gevoel op je inwerken. Als een bijtje die nectar opzuigt. Of alsof je het inademt met je poriën.
Je kunt deze affirmatie doen terwijl je iets anders doet waar je niet over hoeft na te denken. Zo doe ik deze affirmatie vaak in de ochtend als ik met mijn hond door het bos loop. HEERLIJK! En uiteraard kun je zelf bepalen wat je aantrekt, ontvangt, toelaat en waardeert. Je kunt het rijtje natuurlijk aanpassen in wat je maar wenst. Een liefdevolle relatie, gezondheid, of wat dan ook. Ik ben al meerdere keren verbaasd geweest hoe snel dit werkt. In het begin was ik nog sceptisch: dit is toeval dacht ik. Inmiddels ben ik overtuigd.
KLIK HIER OM DEZE AFFIRMATIE TE DOWNLOADEN.

Enjoy!xxx Kirsten

PS: deze affirmatie vond ik op Pinterest en heb ik zelf wat aangepast. Ze is oorspronkelijk van Top Secret Coaching.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *