Het geheim van een affirmatie die werkt
21 januari 2019 

Het geheim van een affirmatie die werkt

Als het om affirmaties gaat lees je vaak tegenstrijdige berichten. De één zweert erbij, de ander beweert dat je niet moet affirmeren maar moet visualiseren. Hoe zit dit eigenlijk? Wat is het geheim van een affirmatie die werkt?

Is affirmeren jezelf voor de gek houden?

Affirmeren is een ander woord voor in jezelf bevestigen dat iets, waar je naar verlangt, er al is. Dit roept nog wel eens weerstand op omdat je jezelf voor de gek zou houden. Anderen vinden het moeilijk; iets inbeelden wat er feitelijk niet is. Twijfel en weerstand verzacht wanneer je weet waarom iets werkt en wat de stappen precies zijn. De kwantumfysica biedt hier uitkomst. Onderzoekers in dit vakgebied hebben ontdekt dat alles in essentie energie is. Het bestaan van deze energie werd wetenschappelijk ontdekt halverwege de vorige eeuw. Mystici en wijze mensen uit alle culturen weten dit al eeuwen. Dat is waarom de oorspronkelijke manier van bidden lijkt op affirmeren.

Alles waar je naar verlangt bestaat al

Alles wat bestaat is gemaakt van deze energie. Ze stroomt door alles heen. Deze energie wordt ook wel 'the unified field' genoemd. Dit veld is een veld van oneindig potentieel. Het is gevuld met de informatie van alle mogelijkheden. Dus ook van alles waar je naar verlangt. Elk potentieel bestaat dus al, energetisch. Nu denk je misschien: wat heb ik er aan dat het energetisch bestaat? Ik wil het in mijn portemonnee of in mijn bed! Weet dan dat materie slechts 0,000009% van wat er is materie is. Het over- over- overgrote deel is energie, dus potentie. Wat zichtbaar is in je leven zegt dus vrij weinig (zeg maar gerust vrijwel niets) over wat er mogelijk is voor jou.

Wat je verwacht, gelooft en voelt maakt uit

Een van de meest bizarre uitkomsten in de kwantumfysica is dat onderzoekers ontdekten dat, op het meest elementaire niveau, energie een bepaalde vorm aanneemt door wat de onderzoeker verwacht, gelooft en voelt. Wat de waarnemer verwacht, gelooft en voelt bepaalt dus wat zich uit deze oersoep van potentie ontpopt in de fysieke werkelijkheid. Laat dit nu precies zijn wat je met een goede affirmatie doet!

De grootste misvatting in affirmeren

Veel mensen geloven niet meer in affirmeren omdat ze het hebben geprobeerd en het niet werkte. Als je dan doorvraagt blijkt dat ze hun verlangen als een mantra overal in huis op een geel briefje hadden geschreven en het een paar keer per dag uitspraken. Dit is de grootste misvatting in affirmeren: te denken dat je jouw verlangen herhaaldelijk moet oplezen. Dit werkt niet. Al doe je het 100x per dag.

De sleutel is voelen

De sleutel naar een affirmatie die werkt is voelen. Dat zit zo: wij mensen zijn een wandelend elektromagnetisch veld. Dat komt omdat zenuwcellen die samen afvuren een elektromagnetische energie afgeven. Deze energie communiceert met het kwantumveld en trekt ervaringen naar zich toe die matchen. Uit onderzoek van het Hearthmath Instituut blijkt dat het elektromagnetisch veld van je hart 5000x sterker is dan dat van je hersenen. Dat verklaart dat alleen ergens aan denken veel minder impact heeft dan het te voelen. Voelen doen we met ons hart. Wanneer je iets niet alleen maar denkt maar ook voelt ben je dus een 5000x krachtiger magneet.

Hoe je wel affirmeert

Affirmeren op een manier die werkt doe je zo: gebruik je inbeeldingsvermogen en stel je voor dat wat je wenst er al is. Vind je dit lastig? Weet dan dat je je de hele dag van alles inbeeldt. Als je denkt aan je schoonmoeder die morgen op bezoek komt en je schiet in de stress, dan gebruik je je inbeeldingsvermogen. Je doet letterlijk niet anders. Het gebeurt alleen meestal op de automatische piloot en dit keer doe je het anders. Je doet het bewust. Dit is meesterschap over je bewustzijn! Het is in het begin misschien wat onwennig maar als je het een poosje oefent gaat het steeds meer vanzelf.

Deze affirmatie werkt

Hieronder een plaatje van een affirmatie die ik zelf heel vaak gebruik. Onder het plaatje vertel ik verder hoe je deze affirmatie gebruikt.
 
 

Aantrekken, ontvangen, toelaten en waarderen

Wat ik zo goed vindt aan deze specifieke affirmatie, is dat het je helpt om vanuit verschillende perspectieven te doen alsof het er al is. Op deze manier helpt het je te herhalen, wat het krachtiger maakt. Maar dat niet alleen. De drie verschillende aspecten hebben ieder een eigen nuance, die je gaat voelen als je de affirmatie doet. Het is net of er een geleidende schaal in zit van je ervoor openen. Bijvoorbeeld: stel je voor dat je meer waardering wil. Dan beeld je je in dat je waardering aantrekt. Nu op dit moment. Gebruik al je zintuigen en voel hoe dit voelt: waardering jouw kant op laten komen, aantrekken. Sudder hier een poosje in, voel hoe dit voelt en dan stap je over naar ontvangen. Stel je voor dat je NU waardering ontvangt. Gebruik weer al je zintuigen en voel hoe het voelt; waardering ontvangen. Als je dit een tijdje hebt gevoeld ga je waardering toelaten. Voel hoe het voelt als je waardering toelaat. Sta het jezelf toe en geniet ervan. Tot slot stap je in een gevoel van dankbaarheid of waardering voor het feit dat wat je verlangt er is. Laat dit gevoel van waardering en dankbaarheid door je hele lijf heen stromen. Merk ook het subtiele verschil op tussen aantrekken, ontvangen, toelaten en waarderen en laat dit gevoel op je inwerken. Als een bijtje die nectar opzuigt. Of alsof je het inademt met je poriën. Je kunt deze affirmatie doen terwijl je iets anders doet waar je niet over hoeft na te denken. Zo doe ik deze affirmatie vaak in de ochtend als ik met mijn hond door het bos loop. HEERLIJK! En uiteraard kun je zelf bepalen wat je aantrekt, ontvangt, toelaat en waardeert. Je kunt het rijtje natuurlijk aanpassen in wat je maar wenst. Een liefdevolle relatie, gezondheid, of wat dan ook. Ik ben al meerdere keren verbaasd geweest hoe snel dit werkt. In het begin was ik nog sceptisch: dit is toeval dacht ik. Inmiddels ben ik overtuigd. KLIK HIER OM DEZE AFFIRMATIE TE DOWNLOADEN.
Enjoy!xxx Kirsten
                        PS: deze affirmatie vond ik op Pinterest en heb ik zelf wat aangepast. Ze is oorspronkelijk van Top Secret Coaching.    
Over de schrijver
De vergeten technologie van gebed - Mindofyourown.nl
Door

De vergeten technologie van gebed - Mindofyourown.nl

op 29 Jun 2019

[…] PPS: VERDER LEZEN? KIJK DAN EENS NAAR HET GEHEIM VAN EEN AFFIRMATIE DIE WERKT […]

Reactie plaatsen