De vergeten technologie van gebed
14 januari 2019 

De vergeten technologie van gebed

Er huist een gigantische kracht in je, eentje die letterlijk werelden creëert. Eén van de manieren waarop je toegang krijgt tot die kracht is door gebed. Maar niet het bidden waar je waarschijnlijk mee bekend bent. Gebed, zoals wij dat kennen, is omringd door drie cruciale misverstanden, waardoor we het contact met haar enorme kracht verloren zijn. Ontdek deze vergeten technologie van gebed en de oplossing van de drie meest voorkomende misverstanden en ga gebruik maken van de scheppende kracht die in je huist.

Wat we over het hoofd hebben gezien als het gaat over bidden

Tot voor kort associeerde ik bidden met machteloosheid en alleen staan. Ondanks dat ik niet gelovig ben opgevoed, vroeg ik als kind aan God of hij ervoor kon zorgen dat mijn ouders op zouden houden met ruzie maken. Toen merkte ik dat bidden weinig zin heeft. Ik voelde me daardoor lang alleen. Maar ik ontdekte iets over bidden, wat het hele fenomeen in een totaal ander licht plaatst. Iets dat we allemaal massaal over het hoofd hebben gezien. Iets dat je zeker wil weten als je gelooft in de wet van aantrekkingskracht.

Bidden: de vergeten technologie

Naar nu blijkt zijn we in onze cultuur massaal ‘in the dark’ als het gaat over hoe bidden wel werkt. Er is verloren gegane kennis over de eigenlijke manier van gebed. Deze kennis staat in heilige geschriften die in de vierde eeuw verloren is gegaan doordat de teksten zijn verwijderd door de leiders van de Christelijke kerk. Deze kennis blijkt cruciaal voor de transitie die de mensheid momenteel doormaakt. Het is als vergeten technologie de sleutel naar bewuste creatie. Als we haar gaan gebruiken kunnen we daarmee de problemen waar de wereld nu voor staat voor goed oplossen.

Het Goddelijke stroomt door alles

De herontdekking van eeuwenoude geschriften, zoals onder andere de Dode Zee Rollen, bevestigt dit. De schrijvers van deze geschriften laten zien hoe ons lichaam, geest en de aarde diep verbonden zijn met de energieën van de kosmos. De Goddelijke energie en informatie van het oneindige universum stroomt door alles heen.

Zo boven zo beneden

Ze beschrijven hoe alles in het universum en op aarde verbonden is met onzichtbare koorden. Stenen, planten, dieren, zeeën, bergen, mensen, sterrenstelsels etc. - zijn allen onderling met elkaar verbonden. Door deze onderlinge verbondenheid is alles één grote weerspiegeling van alles. Disbalans in ons mensen wordt weerspiegelt door disrupties in de natuur, zoals overstromingen en aardbevingen. Dit is een bevestiging van wat de middeleeuwse alchemist Hermes Trismegistus eens zei: “Zo boven zo beneden.”

Bestaan van ‘God’ bevestigd door de wetenschap

We leven in zo’n bijzondere tijd want deze wijsheid, over hoe de mens en het universum met elkaar verbonden zijn, wordt inmiddels bevestigd door de wetenschap. De kwantumfysica heeft ontdekt dat we omringd worden door een veld van energie. Deze energie verbindt alles met alles, als inderdaad een onzichtbaar web. Deze energie bevat de informatie van alle mogelijkheden en het reageert op de verwachtingen, emoties en overtuigingen van mensen. Wat wij geloven, verwachten en hoe wij ons voelen bepaalt wat wij uitstralen als elektromagnetisch veld. Dit veld trekt ervaringen met een soortgelijke trilling aan. Zo komt het dat het leven ons brengt wat wij ten diepste geloven, verwachten en voelen. De al bekende self-fulfilling prophecy.

Gebed is een manier van communiceren met het Veld

Wat mystieke wijsheid-tradities van over de hele wereld met elkaar gemeen hebben, is dat ze deze onderlinge verbondenheid van alles met alles erkennen. Gebed is een manier van communiceren met het Veld, om de omstandigheden waarin we leven op een positieve manier te beïnvloeden. Met andere woorden: bidden is de taal van God, Spirit, Bron of het universeel bewustzijn.

De drie misverstanden omtrent bidden uit de weg geruimd

1. Bidden is een oplossing vragen aan een hogere macht buiten ons. Met de informatie die we nu hebben, weten we dat er geen hogere macht buiten ons is. De universele scheppingskracht stroomt door alles en iedereen heen en omringt ons. Bidden is aansluiting vinden bij deze scheppingskracht in jezelf en deze voor je laten werken; 2. Bidden is vragen om een oplossing voor een probleem. Wanneer je bidt vanuit de beleving van een gemis is dat wat je uitstraalt. Wat we nu begrijpen is dat het universum een spiegel is. Dat wat je uitstraalt krijg je terug. In een gebed vraag je daarom niet vanuit een gevoel van gemis. Bidden zoals het oorspronkelijk bedoeld is, is contact maken met de ervaring waar je naar verlangt en voelen hoe het voelt als je wens in vervulling is gegaan. De dankbaarheid en de vreugde die je dan voelt maakt dat datgene waar je naar verlangt in je ervaring kan komen omdat je er een energetische match mee bent. 3. Bidden doe je met woorden. Wat we nu begrijpen over gebed is dat bidden een lichamelijke ervaring is die gebeurt met behulp van al je zintuigen, niet alleen met je woorden. Gebed, zoals het oorspronkelijk is bedoeld lijkt het meest op visualiseren. Je maakt contact met datgene waar je naar verlangt en stelt je voor dat het er al is met al je zintuigen. Dit is bijvoorbeeld wat sjamanen doen als ze bidden voor regen: ze stellen zich voor hoe het voelt als het regent met hun hele lichaam en geest. Omdat sjamanen zo helder en krachtig zijn van geest en hebben leren werken met de scheppingskracht van hun bewustzijn lukt hen dit ook.

De volgende stap van onze evolutie

Dit is niet voorbehouden aan sjamanen. Iedereen maakt gebruikt van de scheppende kracht van zijn geest en geeft zo zijn werkelijkheid vorm. De meesten van ons deden dit tot nu toe onbewust. Het is de volgende stap van onze evolutie dat wij deze scheppende kracht bewust gaan inzetten. Als een grotere groep mensen van die kracht gebruik gaat maken dan kunnen we daarmee het lot van de mensheid mee veranderen. Het is aan ons, wegbereiders van bewustzijn om te laten zien wat mogelijk is en te zorgen voor een kritische massa waardoor er een omslag komt. Ik ben aan boord. Jij ook? xxx Kirsten PS: wil je meer lezen hierover? Aanrader is het boek The Secret of the Lost Mode of Prayer van Gregg Bragen. PPS: VERDER LEZEN? KIJK DAN EENS NAAR HET GEHEIM VAN EEN AFFIRMATIE DIE WERKT
Over de schrijver
Het geheim van een affirmatie die werkt - Mindofyourown.nl
Door

Het geheim van een affirmatie die werkt - Mindofyourown.nl

op 21 Jan 2019

[…] een vorm van energie, waarvan het bestaan wetenschappelijk werd ontdekt halverwege de vorige eeuw (mystici en wijze mensen uit alle culturen weten het al eeuwen en dit is waarom de oorspronkelijke ma…). Alles wat bestaat is gemaakt van deze energie. Ze stroomt door alles heen. Deze energie wordt in […]

Reactie plaatsen