De tijd is aangebroken om jouw eigen wijsheid aan te boren en in de praktijk te brengen
18 maart 2020 

De tijd is aangebroken om jouw eigen wijsheid aan te boren en in de praktijk te brengen

We worden overspoelt met verschillende theorieën en perspectieven over wat er momenteel gaande is. Door de aanhoudende, steeds verder gaande beperkingen, angst en verdeeldheid lopen de emoties inmiddels bij iedereen op. Zelfs coaches, lichtwerkers en andere mensen met een getrainde geest moeten alle zeilen bijzetten. Wat is waar? Wie heeft er gelijk? Wat is er gaande? Waar gaat dit naartoe? Als je niet uitkijkt sta je ermee op en ga je ermee naar bed. In deze tijd is het, meer dan ooit, van het grootste belang, ervoor te zorgen dat je in je goede doen blijft. De tijd is namelijk aangebroken dat we onze eigen autoriteit aanboren. En deze in de praktijk te brengen zodat we het leven manifesteren wat we willen.

Emoties van verontwaardiging dragen bij aan het probleem

Heb je wel eens opgelet hoe je je voelt als je een tijdje op social media hebt zitten scrollen? Berichten van voor- en tegenstanders van het beleid en alle reacties die eronder staan. Posts over The Great Reset. Video's over waar het heen gaat met onze economie. Eerst is de avondklok weg. Oh nee, nu is het toch weer terug. Dit alles roept gevoelens op van angst, verontwaardiging, woede en machteloosheid. Deze emoties dragen bij aan de de problemen die er zijn. En dat is nou precies wat er niet nodig is.

Dit is hoe dat werkt

De emoties die je voelt zijn in essentie energetische frequenties die je uitstraalt. Deze frequenties zijn elektromagnetisch. Dat wil zeggen dat ze resoneren met energie die eenzelfde frequentie heeft. Je trilt als het ware mee op een collectief veld van soortgelijke energie. Negatieve emoties hebben een lage energiefrequentie. Als dit de emoties zijn die je het vaakst voelt, dan heeft dat effect op de energiecentra in je lichaam, waaronder je hartgebied. Het energiecentrum van je hart heeft van nature een hoge frequentie, namelijk van liefde. Door laag frequente emoties is er geen ruimte meer voor die liefde.

De kracht van ons hart

De kwantumfysica heeft inmiddels aangetoond wat mystieke tradities van over de hele wereld al vele duizenden jaren vertellen. Namelijk dat ons bewustzijn, gevuld met emoties, verwachtingen en overtuigingen bepaalt wat zich manifesteert in de buitenwereld. Wat je uitstraalt aan emoties vanuit je hart, is dus van wezenlijk belang, want daarmee creëer je de werkelijkheid waarin je leeft. Tel daarbij op dat onderzoek van het Heartmath Institute heeft uitgewezen dat het elektromagnetisch veld van ons hart vijfduizend keer sterker is dan dat van ons brein. Dit betekent dus dat wat wij uitstralen vanuit ons hart een vijfduizend maal grotere creatie-kracht heeft dan wat we denken met ons hoofd. Ons hart is het centrum van onze creatie-kracht. Wat we voelen is wat we creëren.

Hoe kan dit?

Om te begrijpen hoe dit werkt moet je weten dat alles wat bestaat voortkomt uit een alomvattend energieveld. Dit energieveld is gevuld met energie die de informatie bevat van elke potentie: alle mogelijkheden. De Engelse dichter William Blake hield zich uitvoerig bezig met mystiek. Hij noemde deze oneindige mogelijkheden ‘already made states’. Daarmee bedoelt hij, dat elke mogelijkheid, elk plot, elk drama er al is. Als mogelijkheid. Wat er uit die oersoep van mogelijkheden zich manifesteert op aarde wordt bepaald door waar we ons bewustzijn op richten. Dat is een van de baanbrekende ontdekkingen die kwantumfysici hebben gedaan (The Divine Matrix Gregg Braden). Dat wij zulke krachtige makers zijn, komt doordat ons bewustzijn een uitloper is van dit kwantumveld. Ieder mens is als het ware een uniek focuspunt dat voortkomt uit dit veld. En vanuit ons bewustzijn trekken wij, door middel van onze aandacht gevuld met emoties, potenties uit dit veld naar de wereld van materie.

Meesterschap over je geest om een samenleving te creëren waar we naar verlangen

Waar jij je aandacht op richt, wat je gelooft, wat je verwacht en vooral hoe je je voelt creëert de werkelijkheid waarin je leeft. Dit gebeurt op zowel individueel en collectief niveau. Dat is de reden dat de tijd is aangebroken, dat we in ons meesterschap stappen. Dat wil zeggen; meesterschap over waar we onze aandacht op richten. Wat we geloven, verwachten en vooral voelen. Dat is de snelste en krachtigste manier waarop we zelf aan het stuur staan en een samenleving creëren waar we naar verlangen. Wetenschap en mystiek zijn het namelijk over één ding eens: wij mensen scheppen werelden door de kracht van ons bewustzijn. Waar we ons op richten wordt werkelijkheid. Laten we dus, nu we met z'n allen noodgedwongen thuis zitten met minder werk, de tijd die vrijkomt besteden om heel goed te worden in het scheppen van de wereld waar we naar verlangen.

De vraag is daarom niet: wat is waar? De vraag is: wat WIL je dat waar wordt?

Als we wat we zojuist gelezen hebben doortrekken naar de huidige situatie dan betekent het dat elke mogelijkheid er hier en nu al is. Een wereldwijde samenleving gebaseerd op gelijkwaardigheid, vertrouwen, liefde en verbinding is er al. Een wereld waarin we in balans leven met elkaar en de natuur is er al. Maar dus ook een wereld van angst, oneerlijke verdeling en onderdrukking. en beperking. Alles is er al. Tegelijkertijd, hier en nu. De vraag is dus niet: wat is waar? Maar wat wil je dat waar is? In plaats van te kissebissen over of het wel of niet waar is dat we afstevenen op totaaloverheersing of een nieuwe wereldorde, kunnen we ons beter gaan bezighouden met welke versie van de werkelijkheid we met z'n allen WILLEN en deze creëren. Daar zijn drie stappen voor:

Drie stappen naar het creëren van een nieuwe werkelijkheid

1. Helder zien wat we niet willen. En daarmee bedoel ik dus niet perse inhoudelijk (geen deepstate, geen verplichte vaccinaties, geen alu-hoedjes etc.) maar meer structureel. We willen bijvoorbeeld geen verwarring, geen massale angst, geen tweespalt, geen wantrouwen, geen wanhoop. 2. Helder zien wat we wel willen. Bijvoorbeeld: we willen harmonie, vrijheid, een gezonde planeet, voorspoed, innerlijke rust, vertrouwen, verbinding, in onze kracht staan en bewust creëren. 3. De verandering Zijn waar we naar verlangen. Dat betekent voelen hoe het voelt als die werkelijkheid waar je naar verlangt er al is. Deze versie van de werkelijkheid letterlijk belichamen. In elke vezel van je lichaam voelen hoe het voelt: vrij zijn, verbinden van hart tot hart, een wereld waarin iedereen gezond en gelukkig is, een samenleving die eerlijk is, waar iedereen elkaar helpt.

De sleutel: gebruik je inbeeldingsvermogen positief en doelbewust

Stap drie is de eigenlijke creatie-stap. Echt zijn waar je naar verlangt. Dit is niet ingewikkeld maar het vraagt wel focus en oefening. De sleutel is ons inbeeldingsvermogen positief en doelbewust inzetten. Werelden ontstaan doordat we ergens in geloven, voelen hoe fijn het is als dat waar is en verwachten dat het gaat gebeuren. Ons onderbewuste is de feitelijke creator. Het ontvangt onze ideeën en accepteert ze als waarheid om het vervolgens te manifesteren. Dat gebeurt onder één voorwaarde: wanneer het bewustzijn ze VOELT als waar. Het onderbewuste laat zich niet sturen door ratio. Zij aanvaart en manifesteert elk idee als een feit – mits het ondersteunt wordt door het bijbehorende gevoel (Neville Goddard - Feeling is the Secret.)

The Kingdom of heaven is a state of consciousness

Dit maakt het belangrijk dat je jezelf gaat richten op die versie van de werkelijkheid waar je naar verlangt. Wees breed geïnteresseerd en zorg dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen maar laat je gevoel niet bepalen door berichten die angst of boosheid in je oproepen. Richt je op wat je wel wilt en maak tijd vrij om in te voelen in deze al bestaande werkelijkheid. Zie het voor je. Voel hoe het voelt. Laat dankbaarheid in je opkomen voor het feit dat het er al is. Dit is wat Gandhi bedoelde toen hij zei: Be the Change you want to see in this world. Dat is wat Eckhart Tolle bedoelt wanneer hij zegt: The Kingdom of Heaven is a state of consciousness. Als je dit artikel tot hier hebt gelezen ben jij één van de pioniers. We starten een beweging. Doe je mee?? xxx Kirsten  
Over de schrijver
loes
Door

loes

op 23 Mar 2020

dank je wel voor je mooie woorden, waar ik het helemaal mee eens ben en ook op mijn praktijk facebook pagina op focus en mensen inspireer. Houd je energie hoog.

karin
Door

karin

op 23 Mar 2020

Sorry voor alle getroffen mensen, maar ik geniet in dankbaarheid. Mensen worden terug geworpen tot zichzelf, onthaasten worden bewuster en geconfronteerd met hun zijn. De natuur laat zien wat de mens heeft aangericht en hersteld. Leef met gezond verstand in dankbaarheid [:

Hennie
Door

Hennie

op 01 Apr 2020

Heel veel dank voor je reminder Ik merk dat ik door de velen info elke keer weer door m’n mind uit m’n heerlijke staat van zijn word getrokken En dan veel moeite heb weer uit die bedrukte mindset te komen Ik ga me beter focussen Thanks ❤️

loes
Door

loes

op 24 Mar 2020

En dit is dus precies een reden waarom het coronavirus kon verspreiden; je kunt een virus niet ontkennen of wegdenken of omdenken. Het enige wat wel werkt is de nieuwe realiteit te accepteren en vandaar uit te werken om jezelf en je omgeving te beschermen, Kijk anders even bij spaanse griep en andere pandemien. Het is nu niet de tijd voor je escape mechanismes. Ik schrijf me uit want je manier van denken is juist een gevaar voor de toekomst.

Janet
Door

Janet

op 24 Mar 2020

Lieve Kirsten, op alles wat je schrijft vanuit jouw visie voel ik een volmondig ja. Alles is er al, het gaat erom dat we onze oorspronkelijke staat weer herinneren en opnieuw creëren vanuit innerlijk meesterschap. The Time is Now. Altijd al zo geweest, haha. Wat een mop! Dank voor je inspiratie en mooie werk. Ik volg en volg je 🙏 Janet.

Willem Jan
Door

Willem Jan

op 23 Mar 2020

Laten we collectief aanhaken op ons innerlijk meesterschap om zelf de werkelijkheid te creëren waar we naar verlangen. Ja, natuurlijk !

Tim
Door

Tim

op 24 Mar 2020

Ja een beweging starten. Beweging vindt plaats in het gemanifesteerde. Laten we de vibraties van wie we werkelijk Zijn versterken, ons ongemanifesteerde Zelf als puur bewustzijn. Dankbaarheid ipv angst. En vrede ipv frustratie.

Reactie plaatsen