Jij bent zelf de Bron van alles waar je naar verlangt
15 augustus 2019 

Jij bent zelf de Bron van alles waar je naar verlangt

Als ik nu maar een paar kilo lichter bent, dan zit ik echt lekker in mijn vel. Als ik die opleiding gedaan heb, dan voel ik me zeker genoeg om te starten. Als mijn ouders mij zouden zien voor wie ik werkelijk ben zou ik me gewaardeerd voelen. Als ik iets meer geld en tijd voor mezelf zou hebben zou ik eindelijk rust hebben. We doen het allemaal wel op één of andere wijze: de bron van ons welbevinden buiten onszelf plaatsen. Je leven gaat pas stromen als je de Bron van dat waar je naar verlangt in jezelf vindt. Dit is hoe.

Eenheid en verbondenheid

In esoterische stromingen van alle religies zie je steeds één principe terugkomen: eenheid en verbondenheid. De eenheid en verbondenheid van alles wat er bestaat is de waarheid die alle spirituele meesters, van alle tijden, over de hele wereld via beoefening van meditatie hebben ontdekt. Dit is waar alle mystieke teksten over gaan. Dit is, in essentie, wat wordt onderwezen door alle waarheidstradities. En dat is niet voor niets. Eenheid en verbondenheid is de sleutel voor al het goede in het leven: vervulling, liefde, overvloed, geluk, gezondheid: elk verlangen dat er in je leeft. Waarom?

Eén bron

Alles wat bestaat komt voort uit één bron. Deze bron is alomvattend, alles doordringend, overal, altijd. Deze bron is puur, ongeconditioneerd bewustzijn. Sommigen noemen het Leegte. Kwantumfysica heeft ontdekt dat het energie is en noemt het 'the unified field'. Dit veld brengt alles wat is voort: goed en slecht, koud en warm, hoog en laag, leeg en vol, liefde en haat, mens en steen, overvloed en tekort, hemel en aarde, atomen en hemellichamen, eencellige wezens en naties, enzovoort. Deze bron, is puur, nog niet gemanifesteerd potentieel: het omvat ALLE mogelijkheden. Deze bron wordt door verschillende mensen verschillend genoemd. Enkele namen zijn: Spirit, God, Jahweh, Bron, Unified Field, Brahman, En-Sof, Atman, Ware Zelf, Universeel Bewustzijn.

Jij bent zelf de Bron van alles waar je naar verlangt

Misschien vraag je je af: wat heb ik hier praktisch aan? Hoe gaat dit mij helpen? Welnu: Net als alles wat bestaat komen wij mensen voort uit deze bron. We zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als deze bron. Ons bewustzijn is universeel bewustzijn. En hierdoor zijn wij in essentie deze bron: puur potentieel. Hoewel het, door wat je meemaakt in het leven en wat je hierdoor bent gaan denken en geloven, erop kan lijken dat je iets mist, je iets is ontnomen, je ontoereikend bent etc., is dit feitelijk onmogelijk. Het is onjuist: • Wanneer je je ex de bron van jouw zelf-liefde hebt gemaakt; • Wanneer je je bedrijf de bron van je succes hebt gemaakt; • Wanneer je geld de bron van overvloed hebt gemaakt; • Wanneer je waardering van anderen de bron van jouw eigenwaarde hebt gemaakt; • Wanneer je je lichaam de bron van je schoonheid hebt gemaakt. Jij bent in wezen zelf de bron van alles waarvan je denkt dat je het mist! Van liefde, veiligheid, overvloed, schoonheid, inspiratie, creativiteit etc. Je bent in potentie alles, want je bent één met de energie die alles creëert.

Het is allemaal een kwestie van focus

Waar het om gaat is dat je gaat kiezen waarmee je je verbindt. Jij kunt kiezen waar je je licht op laat schijnen. Het is allemaal een kwestie van focus. We zijn als mensheid nu zover gekomen in onze bewustzijnsevolutie dat we dit door beginnen te krijgen. We gaan van een slachtoffer-bewustzijn over naar een manifestatie-bewustzijn. En jij bent hier een van de pioniers hiervan. Eenheid en verbondenheid (met je bron) opent de deur naar overvloed. Stop maar even en keer met je aandacht naar binnen. Laat het idee dat jij in de kern verbonden bent met ALLES eens even goed doordringen. Ja, echt. Doe het nu. Stel je eens voor wat dat betekent: dat je gehele potentieel hier en nu tot je beschikking is. Dat alles waar je naar verlangt al bij je is! Hoe mooi is dat?? Als je dit echt diep tot je door laat dringen kan je niet anders dan een diep gevoel van dankbaarheid ervaren. En weet je wat? Dit – weten dat je één bent en dankbaarheid – dat zijn de twee dingen die een magische deur voor je openen: de deur naar overvloed.

Je hebt alles al, je bent alles al, je bent al goed genoeg

Jouw uiterlijke omstandigheden voegen zich naar dat waar jij je bewustzijn (denken en voelen) mee vult. Waar je jouw aandacht op richt, wordt waar. Jezus spreekt hierover op deze manier: “ Omdat het u gegeven is de geheimnissen van het Koninkrijk der Hemelen te kennen...Want wie heeft, die zal gegeven worden en hij zal overvloed hebben; maar wie niet heeft, ook wat hij heeft, zal hem ontnomen worden... (Matth. 13:11-13). Hij doelt hier op het bewustzijn van “ik heb alles al”: dit leidt tot overvloed. Een bewustzijn van gebrek creëert meer gebrek.

De Bron is ons bewustzijn

Weten en voelen dat jij de bron bent van volmaakte eenheid en de verbinding hiermee maken is dus blijkbaar van belang maar hoe doe je dat? Misschien heb je wel eens gelezen over 'ontwaken', bijvoorbeeld hoe een Zen meester hierover spreekt. Het blijkt zo dicht bij te zijn dat we het over het hoofd hebben gezien en weet je hoe dat komt? Dit gebied van volmaakte eenheid, van puur potentieel, is ons eigen BEWUSTZIJN. Met andere woorden: het is je aandacht, vlak voordat je die ergens op richt. Onze aandacht, leeg, zonder inhoud is de poort naar de Bron, of het Veld. Maar het is zelden leeg. Het wordt weggezogen door onze gedachten aan het verleden en de toekomst. We raken gehypnotiseerd door de wereld van uiterlijke verschijnselen. Onze aandacht is weg bij de leegte (99,9999% van de werkelijkheid) en gericht op materie, letterlijk maar ook figuurlijk: de manier waarop je denkt over de dingen.

Gehechtheid aan wat je waarneemt met je zintuigen

De mogelijkheid van mensen om zich bewust te zijn van hun bron en vanuit daar bewust te gaan manifesteren is de volgende stap van onze evolutie. De Christelijke benaming voor deze innerlijke staat is het Koninkrijk der Hemelen. Jezus zei hierover: “Het Koninkrijk van de Hemel is bij u. (Luc 17:21). “Het Koninkrijk der hemelen komt overeen met iemand, die goed zaad gezaaid had in zijn akker. Doch terwijl de mensen sliepen, kwam de vijand en zaaide er onkruid overheen, midden tussen het koren en ging weg... (Matth. 13:24-30). Het goede zaad raakt vermengd met het onkruid. Het goede zaad staat symbool voor kennis over onze Bron. Onkruid staat symbool voor een gehechtheid aan wat we kunnen waarnemen met onze zintuigen en ons beperkte denkpatronen. Wanneer raken deze vermengd? Wanneer de mensen slapen. Hij bedoelt hier niet de fysieke slaap. Hij bedoelt aan een gebrek aan opmerkzaamheid - bewustzijn - waardoor je weggezogen raakt van je eigen wezen. (De Nieuwe Mens - Maurice Nicoll 1985 p.179).

Het Nu is de sleutel

De vraag is dan: hoe kunnen we wakker blijven? Het NU is de sleutel. Het goede zaad, kennis van onze oneindige mogelijkheden, komt tot bloei maar dan moeten we wel wakker blijven. En wakker zijn doelt op het NU. Het Hier en Nu opent je voor je nieuwe geest. In het NU ben je namelijk al je nieuwe geest. In het NU maak je contact met je oneindige potentieel. Daar is je nieuwe geest. Wachtend tot jij er je aandacht op richt. Alle spirituele tradities spreken over de kracht van het nu: • Rumi de grote dichter en leraar van het soefisme (de mystieke tak van de Islam) zegt: “Verleden en toekomst versluieren God voor ons gezicht. Verbrand die twee met vuur;” • Meister Eckhart, de middeleeuws mysticus zegt: “De tijd is datgene wat verhindert dat het licht ons bereikt. Er is geen groter obstakel tussen ons en God dan de tijd.” Er zijn veel verschillende manieren om je hier -en -nu -bewustzijn te trainen. Het wordt vaak tijdens meditatie gedaan. Maar je kunt het gedurende de hele dag oefenen. Als je onder de douche staat, je tanden poetst, de vaatwasser inruimt. Wanneer je maar kunt, herinner je jezelf eraan in het hier en nu te zijn. En in het hier nu contact te maken met het gevoel dat hoort bij waar je naar verlangt. Dit is de snelweg naar transformatie! xxx Kirsten  
Over de schrijver
De echte revolutie is de evolutie van ons bewustzijn - Mindofyourown.nl
Door

De echte revolutie is de evolutie van ons bewustzijn - Mindofyourown.nl

op 25 Jun 2020

[…] het God-deeltje ontdekt; het deeltje wat elk ander deeltje haar massa geeft. Deze deeltjes vormen een alomvattend energieveld. Dit veld verbindt alles en iedereen met elkaar en het verbindt alles wat bestaat, is ervan […]

Laat jij je leiden door één van deze drie universele angsten? - Mindofyourown.nl
Door

Laat jij je leiden door één van deze drie universele angsten? - Mindofyourown.nl

op 02 Sep 2019

[…] deze verlangens zijn in onszelf aanwezig. De Bron ligt niet bij een ander of in iets anders. Het is er al, hier en nu en in je leven ben je steeds bezig je hiermee te verbinden. Deze beweging […]

Janet
Door

Janet

op 16 Sep 2019

Lieve Kirsten, ik geniet intens van je blogs, omdat je zo glashelder samenvat wat de essentie is voor mij, in HET leven, mijn leven. Elke keer als ik het lees, valt erweerveen stukje op haar plek. Dank jou, je doet geweldig werk. Liefs, Janet.

De tijd is aangebroken om jouw wijsheid in de praktijk te brengen - Mindofyourown.nl
Door

De tijd is aangebroken om jouw wijsheid in de praktijk te brengen - Mindofyourown.nl

op 19 Mar 2020

[…] leert ons dat alles wat ‘is’ voortkomt uit een alomvattend energieveld. Dit veld verbindt alles en iedereen met elkaar en alles wat bestaat, is ervan gemaakt. Dit veld […]

Het is de hoogste tijd - Mindofyourown.nl
Door

Het is de hoogste tijd - Mindofyourown.nl

op 19 Feb 2021

[…] te begrijpen hoe dit werkt moet je weten dat alles wat bestaat voortkomt uit een alomvattend energieveld. Dit energieveld is gevuld met energie die de informatie bevat van elke potentie: alle […]

Hoe je ondanks alles kiest voor een staat van hoge vibratie - Mindofyourown.nl
Door

Hoe je ondanks alles kiest voor een staat van hoge vibratie - Mindofyourown.nl

op 04 Mar 2021

[…] het God-deeltje ontdekt; het deeltje wat elk ander deeltje haar massa geeft. Deze deeltjes vormen een alomvattend energieveld. Dit veld verbindt alles en iedereen met elkaar. En alles wat bestaat, is ervan […]

Reactie plaatsen