Twee redenen waarom dagelijks mediteren een goed idee is
05 maart 2019 

Twee redenen waarom dagelijks mediteren een goed idee is

Weet jij al een poosje dat meditatie goed voor je is maar vind je het lastig om er regelmaat in aan te brengen? Mijn vader deed aan transcendente meditatie en mediteerde drie keer per dag. Al sinds mijn jeugd wist ik daarom dat het goed voor je is. Toch lukt het mij pas sinds een paar jaar om regelmatig te mediteren. Hier tips en inspiratie, inclusief de twee redenen waarom dagelijks mediteren een goed idee is. Bij mij hebben ze ervoor gezorgd dat ik nu dagelijks om half 6 op sta om 30 tot 50 minuten te mediteren. Geloof mij als ik je zeg dat dit voorheen letterlijk ondenkbaar was :-). Ik weet dus wel zeker dat het helpend gaat zijn en dat is fijn want één ding is zeker: meditatie is essentieel voor wie de grootste expressie van zichzelf wil leven.

Twee redenen waarom dagelijks mediteren een goed idee is

Meditatie is goed om verschillende redenen maar deze twee springen eruit als je hebt besloten te leven zoals het voor jou bedoeld is:
  1. Meditatie is een workout voor dat deel van je geest dat voor focus zorgt. Een ander woord voor focus is aandacht en iedereen weet: dat wat je aandacht geeft groeit. Wil je neerzetten wat van jou is, dan is het van belang dat je sturing leert geven aan je eigen geest. We leven namelijk allemaal op de automatische piloot en helaas is die piloot van nature niet bepaald het meest wijze kindje van de klas. Bij een ongetrainde geest wordt je aandacht bepaald door programmeringen die afkomstig zijn van heftige ervaringen uit je kindertijd. Ervaringen die je als traumatisch hebt ervaren vormen de blauwdruk van je geest, totdat je er bewust voor kiest die blauwdruk te vervangen. Dit kan alleen door jezelf toegang te verschaffen tot je onderbewuste en dat kun je zelf doen door middel van meditatie.
  2. Meditatie is de poort naar je scheppende energie. Ander woord daarvoor is je Bron, Ziel, Spirit, God of het kwantumveld. Door de waan van de dag en alles wat je meegemaakt raken de meeste mensen gaandeweg hun leven het bewuste contact met deze Bron kwijt. Dit is de belangrijkste oorzaak achter elke vorm van zelf-sabotage, frustratie, worsteling en zelfs ziekte. Door je geest te richten op de stilte en de ruimte in je en om je heen kom je weer opnieuw in contact met je wezen en daarmee haak je aan bij het grootste wonder in je leven, namelijk je zelf-scheppende vermogen. Heb je een diep verlangen en wil je niets liever dan dit te realiseren dan is de snelste weg hiernaartoe aanhaken op je Bron en dat doe je door dagelijks te mediteren.

Meditatie is er in alle soorten en maten en je mag kiezen wat bij je past

Als je moeite hebt om regelmatig te mediteren dan is het helpend te weten dat er verschillende vormen van meditatie zijn. Als de ene manier niet voor je werkt, dan is dat geen punt en kun je doorzoeken naar een methode die wel voor je werkt. Als je geest nog ongetraind is dan is een geleide meditatie vaak fijn. Je dwaalt minder vaak af en wordt aan de hand genomen. Ik ben een enorme fan van de meditaties van Joe Dispenza, Brain Evolution en Brain Sync.

Mediteren hoeft niet zittend in de lotushouding

Het kan goed dat het je niet lukt om stil te zitten. Zelfs dat hoeft je niet tegen te houden. Je kunt mediteren terwijl je wandelt in de natuur (of waar dan ook), zelfs als je de was opvouwt. En wist je dat een goede vrijpartij hetzelfde effect kan hebben als een fijne meditatie?

Meditatie is vrij van dogma

Je komt veel dogma's tegen in de wereld van meditatie. Ik heb wel meegemaakt dat ik eerst 12 (?!) minuten lang allerlei gymnastische bewegingen MOEST doen, daarna mijn voeten reinigen en dan de goeroe danken voordat ik er überhaupt mee kon beginnen. Dat hield ik even vol maar daarna haakte ik af. Sinds ik me heb gerealiseerd dat je dus niet door zestig hoepels hoeft te springen om te mediteren, heb ik mijn 'moyo' gevonden. Het is helemaal oke om te doen wat goed voelt voor jou en je mag varen op je innerlijk kompas. Laat je niet wijsmaken dat jij niet zelf kunt weten wat goed voor je is want dat is echt old-school en gaat niet meer op in deze tijd van evolutie van bewustzijn.

Meditatie heeft snel effect

Een ander ding wat ontmoedigend kan werken is de idee dat je pas na jarenlange urenlange meditaties de vruchten ervan kunt plukken. Wees eerlijk: er is toch niemand die jij kent die hier tijd voor heeft? Het is gelukkig ook achterhaald. Als je de meditatie vindt die bij je past en er daardoor plezier in hebt het het volhoudt, ervaar je heel snel de positieve effecten. Hersenonderzoek toont zelfs aan dat je door dagelijks 30 minuten de juiste geleide meditatie te doen je je meest beperkende patroon in een maand tijd kunt transformeren!

Transformatie Challenge

Heb je na het lezen van dit stuk zin om te starten met je eigen dagelijkse meditatie praktijk en kan je wel een liefdevolle schop onder je kont gebruiken? Of doe je het al en ben je toe aan een nieuwe impuls? Van 8 tot en met 15 maart geef ik DE TRANSFORMATIE CHALLENGE. Samen met een grote groep (nu al bijna 900 mensen!) gaan we dagelijks mediteren met als doel je meest beperkende patroon te transformeren en neer te zetten wat van jou is. Deelname is gratis. Lees hier meer over de challenge. Meld je aan via onderstaande rode knop en ik zie je 8 maart. DEZE CHALLENGE IS VOORBIJ MAAR IK GA M VAST NOG EEN KEER GEVEN.
Over de schrijver
Jij bent zelf de Bron van alles waar je naar verlangt - Mindofyourown.nl
Door

Jij bent zelf de Bron van alles waar je naar verlangt - Mindofyourown.nl

op 02 Sep 2019

[…] zijn veel verschillende manieren om je hier -en -nu -bewustzijn te trainen. Het wordt vaak tijdens meditatie gedaan. Maar je kunt het gedurende de hele dag oefenen. Als je onder de douche staat, je tanden […]

Reactie plaatsen