Zo krijg je toegang tot je eigen genialiteit
19 september 2019 

Zo krijg je toegang tot je eigen genialiteit

De grote vraag is natuurlijk hoe doe je dat: innerlijk vrij doen waarvoor je gekomen bent? Mensen die hier goed in zijn hebben toegang tot hun eigen genialiteit. Dit heeft alles te maken met meesterschap over je mind, maar hoe breng je dit principe in de praktijk? 

Studie naar persoonlijke genialiteit

In de wereld van NLP en Neuro-Semantiek is veel onderzoek gedaan naar self-actualizing people: mensen in hun genius-zone, die innerlijk vrij doen waarvoor ze gekomen zijn. Het zijn de influencers van deze wereld. Mensen die anderen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Het blijkt dat zij, zonder dat ze dat weten, goed zijn in een aantal zaken. Het mooie aan NLP en Neuro-Semantiek is dat ze praktische coach-technieken ontwikkelen uit de studies die ze doen. Deze technieken maken het mogelijk de strategie van deze mensen toe te passen op jezelf en als je coach bent, op je klanten. Zo wordt het ook voor jou mogelijk om toegang te krijgen tot je eigen genialiteit en innerlijk vrij te doen waar je naar verlangt.

Meesterschap over je gemoedstoestand

In essentie leren deze technieken je meesterschap over de staat waarin je bent; je gemoedstoestand. Een ongetrainde geest gaat van hot naar her en is overgeleverd aan programmeringen die zijn ontstaan in je jeugd. Helaas voor ons pikt je brein vooral de angstige/negatieve ervaringen eruit. We worden - als we op de automatische piloot varen - dus vooral gestuurd door angst. De welbekende beren en wolven. De getrainde geest is een geest die kiest. Kiezen voor overtuigingen en betekenissen die je krachtig maken en jouw dromen werkbaar.

Toegang tot je eigen genialiteit

Ik maakte zelf kennis met deze materie ergens in 2004. Toen deed ik voor het eerst de training Toegang tot je Eigen Genialiteit. Met behulp van 15 coach-technieken leerden wij onze eigen geniale gemoedstoestand te creëren. Wat een ervaring! Het was of ik er een dimensie bij kreeg herinner ik me nog. In 2008 heb ik de coachopleiding afgerond en in 2012 de trainers training. Deze materie heeft niet alleen mijn leven veranderd; ook dat van mijn cliënten en de coaches die ik opleid. Het is de gebruiksaanwijzing van je eigen geest; iets waar iedereen vanaf een zekere leeftijd kennis van zou moeten nemen. Daar ben ik inmiddels van overtuigd. 

De tien eigenschappen van mensen in hun genius-zone

Het blijkt dus dat er een strategie zit achter de ervaring van Flow. Het zijn grofweg tien eigenschappen die je dan belichaamt. De kans is groot dat je al in een aantal van hen goed bent. Dat is wat het leven met je doet: je leert jezelf te finetunen. Eén van de eigenschappen is onvoorwaardelijke eigenwaarde. Dat is het weten en ervaren dat je een oneindig waardevol wezen bent. Niet om wat je kunt maar om wie je bent. Dit opent de weg naar mogen uitproberen, experimenteren, kortom; leren door fouten te maken. Super belangrijk! Lees hier verder om te zien wat de tien eigenschappen zijn.

Zou jij dit ook willen kunnen?

Deze tien eigenschappen leer je belichamen met behulp van negen coachtechnieken tijdens de serie online trainingen Genialiteit Ontwaken. In deze serie online trainingen leer je deze coachtechnieken toepassen op je cliënten. Doel is dat jij jouw cliënten stap voor stap leert hoe ze hun eigen potentieel aanboren en benutten. 

Waarom een geniale staat?

De gemoedstoestand waarin je het vaakst verkeerd – je meest dominantie staat van bewustzijn- bepaalt je werkelijkheid. Het bepaalt hoe je je voelt en dus hoe je je gedraagt en welke resultaten je behaalt. Maar het gaat veel dieper dan dat. Hoe je je dagelijks het vaakst voelt bepaalt wat je uitstraalt aan informatie en energie. Dit werkt als een magneet: je trekt situaties, omstandigheden en mensen aan die resoneren met wat je uitstraalt. Wil je jouw potentieel verwezenlijken, dan zul je hier en nu de persoon moeten ZIJN die dat doet. Het leven komt van binnen naar buiten, niet andersom. Eerst verander jij, dan pas verandert je leven met je mee.

Welke geniale staat opent de deuren voor jou?

Waar je in deze serie trainingen naartoe werkt is het creëren van een specifieke geniale staat die voor jouw cliënten belangrijk is. Dat kan - heel praktisch - een geniale sales-staat zijn of een geniale coach-staat, als je cliënt coach is. Maar je kunt het ook breder trekken. Stel je cliënt is vooral geïnteresseerd in het geniaal toepassen van de Law of Attraction; tot welke staat (gemoedstoestand) zou jouw cliënt toegang willen en moeten hebben om het leven te creëren waar hij/zij naar verlangt? Een staat van wel-zijn bijvoorbeeld? 

Erbij zijn?

De eerste uit de serie van negen trainingen wordt 30 januari 2024 live gegeven. Daarna is de training online beschikbaar. Klik hier om je aan te melden

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen