Wil jij je dromen verwezenlijken? Ontdek waarom je inbeeldingsvermogen ontwaken essentieel is en hoe dat werkt
08 november 2019 

Wil jij je dromen verwezenlijken? Ontdek waarom je inbeeldingsvermogen ontwaken essentieel is en hoe dat werkt

Wil jij je dromen verwezenlijken? Dan vind je het vast interessant en inspirerend te ontdekken dat vakgebieden als NLP, neuro-wetenschap, mystieke theologie en kwantumfysica hierover dezelfde boodschap hebben. Allemaal zeggen ze op hun geheel eigen wijze hetzelfde: ontwaak je inbeeldingsvermogen.

Eén groot veld van 'already made states'

Wetenschap en mystiek bevestigen: we leven in een veld van oneindige mogelijkheden. William Blake noemt deze mogelijkheden 'already made states'. Daarmee bedoelt hij, dat elke mogelijkheid, elk plot, elk drama er al is, als mogelijkheid. Inbeeldingsvermogen ziet hij als de basis van Human Existence zelf. De essentie van het menszijn. Bijzonder is het dat dit ook de essentie is van de teachings van Jezus.

Bewustzijn en inbeeldingsvermogen

De mystieke theologie van Neville Goddard maakt helder wat ik hiermee bedoel. Bewustzijn, nog voordat het zich ergens mee identificeert, legt hij uit, is de scheppende energie. Het schept datgene, waar mensen hun aandacht op richten. In de bijbel lees je dat overal I AM: "I AM the way, I AM the door, I AM the resurection and the life, I AM the the beginning and the end." Een ander woord voor I AM oftewel God, noemt hij awareness of being. Bewustzijn (awareness of being) is de Vader. Het is de deur waardoor alle manifestaties passeren. Datgene waarvan je bewust bent dat het bestaat is de Zoon. De kracht waarmee de Zoon vanuit zijn vader schept is inbeeldingsvermogen (At your Command - Neville Goddard p. 7).

Een staat belichamen is een realiteit tot leven wekken

Bewustzijn/God/ het Kwantumveld bevat oneindige mogelijkheden, oneindige invalshoeken. Oneindige staten van bewustzijn en dus realiteiten. Ze komen tot leven, worden geactiveerd, op het moment dat menselijk inbeeldingsvermogen op ze aanhaken en zich ermee verbinden. Elke staat representeert een bepaalde mentale en emotionele activiteit die tot leven wordt gewekt door inbeeldingsvermogen. En zo wordt een staat belichaamd en daarmee een specifieke realiteit gemanifesteerd.

Jouw taak

Het is jouw taak om aan te haken bij de juiste kijk voor jou. Daarmee bedoel ik; een kijk die jouw hoogste visie en intentie eert en tot leven wekt. Die jou in staat stelt je missie te leven. Dat doe je door vastbesloten richting te geven aan je aandacht. Wat 'waar' wordt in jouw leven bepaal je zelf door de manier waarop je je inbeeldingsvermogen gebruikt. Dit vraagt meesterschap over je 'monkeymind'.

Van shit naar mest

Ja, het klopt dat je in het leven met 'shit' hebt te dealen.

  • Ouders die je door hun eigen onbewust zijn niet de aandacht en liefde geven waar je naar verlangt;
  • Partners die vreemdgaan
  • Dierbaren die overlijden
  • Tegenslag en teleurstelling op je werk
  • Ziekte.

Maar op een gegeven moment leer je dat het jouw gedachten over die gebeurtenissen zijn, die maken of patronen zich blijven herhalen of dat er zich een nieuwe werkelijkheid aan je openbaart. Op dat moment verandert je shit in mest en ontdek je dat jouw pijn een uitnodiging van je ziel is om te evolueren.

Krijg grip op de patronen die jouw inbeeldingsvermogen sturen. En ja, dat is echt mogelijk

Het goede nieuws is: jij bent de leider van je inbeeldingsvermogen. Dat wil zeggen: het staat je in principe vrij te kiezen wat je je voorstelt. En met enige oefening kun je dat! Het addertje onder het gras is deze: je inbeeldingsvermogen kiest op basis van gewoonte. Jouw inbeeldingsvermogen handelt uit gewoonte, op basis van patronen. Het is dus de invloed van die patronen waar je moet leren grip op te krijgen als je de kracht van jouw inbeeldingsvermogen volledig wilt benutten. Onze verlangens liggen klaar om gerealiseerd te worden. Maar om ze te kunnen realiseren moet je grip krijgen op de patronen die jouw inbeeldingsvermogen stuurt.Doe je dat niet, dan zul je je verlamt blijven voelen en zal het je niet lukken je missie/verlangen te leven. Lukt dit je, dan heb je wat je noemt ontwaakte inbeelding.

Drie stappen, die samen mystieke dood en wedergeboorte symboliseren

Drie stappen zijn er nodig om bewust te gaan creëren.

  1. Bewustwording van de patronen die ons inbeeldingsvermogen sturen;
  2. Het afleren van die patronen. Neurologisch gezien is dat het losweken van verbindingen die zijn gelegd tussen zenuwcellen
  3. Het aanleren van een nieuw patroon door het inzetten van jouw ontwaakte inbeeldingsvermogen. Hierbij is voelen hoe het voelt als jouw verlangen is verwezenlijkt essentieel.

Afleren van patronen de ware betekenis van 'dood' in het mystieke Christendom

Mystici noemen transformatie van bewustzijn 'dood'. Daarmee bedoelen ze niet letterlijk sterven. Ze doelen op het afsterven van de verbinding tussen je inbeeldingskracht en dat waarmee het verbonden was. Neurologisch gezien doelen ze op het afleren en losweken van een oud patroon. Het letterlijk loslaten van de verbinding. Zo zie je dat ver voor de tijd van de wetenschap, mystici al wisten hoe transformatie plaatsvindt en wat er voor nodig is. Ik hoop dat dit artikel je inspireert op jouw pad van bewustwording en meesterschap. x Kirsten

Ps: Wil je dit alles heel praktisch leren toepassen voor jezelf én voor je eigen cliënten? Begin dan hier.  

Over de schrijver
Dorien
Door

Dorien

op 08 Nov 2019

Mooi verwoord Kirsten!

De echte revolutie is de evolutie van ons bewustzijn - Mindofyourown.nl
Door

De echte revolutie is de evolutie van ons bewustzijn - Mindofyourown.nl

op 03 Nov 2020

[…] gaan ZIJN  waar je naar verlangt. Dit vraagt oefening maar het is niet ingewikkeld. De sleutel is ons inbeeldingsvermogen positief en doelbewust inzetten. Werelden ontstaan doordat we ergens in geloven, voelen hoe fijn het is als dat waar is en […]

Hoe je de leiding neemt over jouw onzekerheid en faalangst, ook als je al van alles geprobeerd hebt - Mindofyourown.nl
Door

Hoe je de leiding neemt over jouw onzekerheid en faalangst, ook als je al van alles geprobeerd hebt - Mindofyourown.nl

op 06 Mar 2020

[…] Jezelf opnieuw conditioneren doe je door die versie van je jezelf waar je naar verlangt dagelijks een bepaalde periode te zijn. Hoe? Door met al je zintuigen in te voelen wie je dan bent. Wanneer je dat consequent doet, kan het niet anders dan dat nieuwe verbindingen ontstaan. Je oude patroon weekt los en een nieuw patroon ontstaat. Letterlijk een nieuw neuraal netwerk. Jouw zenuwstelsel weet namelijk het verschil niet tussen inbeelding en ‘werkelijkheid’ en zal manifesteren wat je aan haar opvoert als werkelijkheid. Er is een mooi woord voor dit proces: ontwaakt inbeeldingsvermogen.  […]

Reactie plaatsen