UITZICHT EN DE KRACHT VAN MEDITATIE
18 april 2019 

UITZICHT EN DE KRACHT VAN MEDITATIE

Mijn ouders zijn gestorven toen ik nog jong was (mijn moeder toen ik 23 was en mijn vader toen ik 28 jaar was). Beiden hadden ze zoveel onopgeloste issues dat ze er ziek van werden. Ze zeggen dat het onze bestemming als kinderen is om de niet geheelde pijn en angst, de niet geleerde lessen maar ook de waarden en kracht van onze ouders te integreren en overstijgen. Een hoger perspectief te ontwikkelen op dat van hun. Zo evolueert het bewustzijn. Mijn vader had veel angsten, met name om 'failliet' te gaan. Meditatie was zijn reddingsboei. Door alle stress leed zijn hart. Hij mediteerde om te kalmeren en voorkomen dat hij zou sterven aan een hartaanval. Hij hield enorm van de natuur, was een spiritueel mens. En het hebben van uitzicht (letterlijk maar nu ik erover nadenk vast ook figuurlijk) was voor hem het hoogst haalbare. Maar zijn draken heeft hij in dit leven niet kunnen temmen. Begin april was zijn sterfdag. Hij stierf in 2007 aan een hartstilstand.

De kracht van meditatie

Meditatie is voor mij in de loop van de tijd tweeledig geworden. Ik pas het toe om beperkende onbewuste patronen uit mijn jeugd bewust te maken, los te weken en te vervangen. Maar dat niet alleen; ik mediteer om heel bewust mijn leven vorm te geven. Om de grootste visie die ik heb voor mijn leven te actualiseren. Die gaat voor mij over overvloed, vrij leven en mijn bijdrage leveren aan de evolutie van bewustzijn.

De cirkel is rond

Na een lange weg van ups en downs ben ik nu succesvol met mijn eigen Nieuwe Geest Coachtraject. Ik help mensen hun diepste verlangen te verwezenlijken door hun meest beperkende patronen te vervangen voor hun authentieke kracht. Recent zijn we weer gestart met een fijne groep. Hier kan ik nu goed van leven. Vorig jaar ben ik met mijn man en gezin naar onze droomplek verhuisd. Een oude boerderij met een eigen trainingsruimte (!), 2 ha grond en het meest waanzinnige uitzicht rondom, vlakbij Utrecht. Nu ik hier woon en mijn werk doe denk ik vaak aan mijn vader. Zijn generatie had niet de hulpbronnen om oude pijn te transformeren. Die ben ik bij elkaar gaan brengen en hiervan heb ik mijn werk gemaakt.

Van angst naar moed

Zijn angst om failliet te gaan heb ik overstegen door financieel behoorlijke moedige keuzes te maken. Keuzes gebaseerd op ons potentieel en niet op angst. Natuurlijk voel ik die angst wel eens. Een paar maanden geleden nog: toen gingen er ineens een aantal heel belangrijke opdrachten niet door. Op zo'n moment zijn de rekeningen ineens wel erg hoog...Meditatie is dan ook onze reddingsboei (mijn man doet namelijk elke ochtend mee :-) Het verschil met hoe mijn vader het gebruikte is dat we het niet alleen toepassen om onze geest gerust te stellen. We duiken het kwantumveld in om te manifesteren. We maken van hoe we denken en voelen onze grootste prioriteit en weigeren om onze uiterlijke omstandigheden onze staat te laten bepalen. En dan gaat het weer stromen. Dit maakt dat ik me gedragen voel.

De draken van onze ouders

Zonder dat ik daar bewust op uit was zie ik dat ik inderdaad mijn vaders draken heb getemd en zijn waarden geactualiseerd door mijn eigen visie te manifesteren en mijn eigen angst en pijn te overstijgen. Twee dingen weet ik zeker: 1. zonder dagelijks te mediteren had ik dit niet verwezenlijkt; 2. mijn vader zit verbijsterd (hij dacht dat het hebben van een eigen bedrijf niets voor mij was ) vanaf een wolk intens mee te genieten. De foto bovenaan deze mail is van onze straat (ons huis staat aan de horizon) en ons geweldige uitzicht. Als je goed naar de wolken kijkt zie je hem ergens zitten. Groetjes Kirsten PS: Zie jij ook dat je de niet geheelde pijn, niet geleerde lessen, de kracht en de wijsheid van jouw ouders naar een hoger plan brengt? Of is dit misschien wel een nieuwe kijk? Ik vind het heel leuk om je reactie te ontvangen. Dat kan hier.
Over de schrijver
Reactie plaatsen