En lukken zal het!
Vind je ook niet: leven gaat over je potentieel verwezenlijken. Over aansluiten bij je Bron en in Flow creëren. Ondernemen is het perfecte voertuig om voluit te doen waarvoor je gekomen bent. En ja, die draak, die je influistert dat 'het' je toch niet zal lukken, die knuffelen we gewoon dood. Lees hier mijn verhaal: over hoe ik mijn grootste droom waar maakte.

Mijn weg: niet bepaald een instant succesverhaal

Mijn naam is Kirsten en ik ben de eigenaar van Mind of Your Own, de mindset academie voor missie-ondernemers. De droom die ik had toen ik twintig was - mijn eigen methode ontwikkelen en mensen begeleiden bij het verwezenlijken van hun potentieel - heb ik waargemaakt. En voordat je nu groen en geel wordt: niet doen. Het is niet bepaald een instant succesverhaal. Ik heb geen zes-cijfer-onderneming uit de grond gestampt in één jaar. De waarheid is: het kostte me bijna twintig jaar. Maar het is gelukt. En als er iets waar is dan dit: als ik het kan, dan kan jij het ook.

Zo goed ben ik niet, straks wordt ik betrapt

Lang was ik een wandelend complex van angsten en onzekerheden. “Wie zit er nu op mij te wachten, het lukt me toch niet, ze zien je aankomen, er zijn al genoeg coaches, ik ben dom, zo goed ben ik niet, straks word ik betrapt, ik ben lelijk, ik ben gestoord, ik ben erfelijk belast, niemand zal geld aan mij willen geven.” Ik ken ze allemaal. En ondertussen maar doorzetten. Er was namelijk ook een andere kant: een droom die niet te stoppen is.

Bron energie en de ontdekking van mijn werk

Ik ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Eerst twee jaar antropologie. Daarna oosterse en westerse mystieke theologie, filosofie en humanistiek. Ik ontdekte dat elke religie in de onderstroom over hetzelfde gaat: de eenheid en verbondenheid van alles. Ons bewustzijn is universeel bewustzijn dat altijd bezig met groeien. Het was als thuiskomen. Wauw: dit is waar het om gaat: ons bewustzijn vergroten. Optimaal benutten wie we in essentie zijn: Bron energie dat werelden schept. Toen wist ik: dit is mijn werk, hieraan bijdragen.

Onze woorden vormen patronen die ons letterlijk in-formeren

Na mijn afstuderen deed ik een vierjarig opleiding tot hypnotherapeut. Daar leerde ik hoe je toegang krijgt tot het onderbewuste en daar beperkende patronen transformeert. Ik werd gegrepen door Neuro Linguïstisch Programmeren en werd NLP Master. De woorden die we kiezen in-formeren ons, letterlijk. Ze vormen patronen in onze neurologie. Als je je Zelf wil actualiseren, je niet langer door oud zeer willen laten besturen, hoe doe je dat dan? Het antwoord ontdekte ik toen Neuro-Semantiek op mijn pad kwam. Het hoogbegaafde zusje van NLP, zeg maar.

Toegang tot je eigen genialiteit

In 2008 ging ik naar de Verenigde Staten om Neuro-Semantiek trainer en Meta-coach te worden. Daar leerde ik hoe je de matrix van je geest blootlegt. Hoe je die zo ‘tweakt’, dat je toegang krijgt tot je eigen genialiteit. Persoonlijk leiderschap 2.0 kan je gerust zeggen. Het was een openbaring, te ontdekken hoe we feitelijk bestuurd worden door onzichtbare kaders en dat ik die kaders kan veranderen. Daar kreeg ik een mystieke ervaring. Ineens voelde ik me onthecht van elke vorm van negatief denken. Ik kon het letterlijk niet meer. Voelde alleen maar lichtheid, verbinding met mijn Bron.

De Assen van Verandering naar Nederland

Die trainingen in de VS hebben de koers van mijn leven enorm bepaald. Naast persoonlijk leiderschap leerde ik er de Assen van Verandering kennen. Wat een aanwinst! Ik leerde de strategie achter succesvolle verandering. Dit bracht een enorm voordeel met zich mee: overzicht houden tijdens mijn coachsessies. Voorheen kon ik nog wel eens verdwalen in gesprekken. Dan werd ik meegezogen in de inhoud. Dat gebeurde door dit model niet meer, wat me een zeker gevoel gaf. Ik wist altijd wat te doen, wanneer en mijn klanten deden het werk. Mijn coaching werd super effectief. In Nederland heb ik de Assen van Verandering geïntroduceerd bij de Academie voor Psychodynamica. Daar ben ik bijna acht jaar docent geweest en heb ik honderden coaches en therapeuten snel en succesvol verandering leren begeleiden.

Toch blijven zwoegen en schrapen

Hoe goed ik ook was in mijn werk, zakelijk bleef flow in mijn bedrijf uit. Het bleef zwoegen en schrapen. Ik herinner me twee gesprekken met mijn man waarin hij zei: maar schatje, wordt het dan niet eens tijd om gewoon iets anders te doen? Waarop ik letterlijk dacht: dan ga ik nog liever dood. Heel heftig maar voor mij was het geen optie: na zoveel jaar mijn droom opgeven? No way! Ik realiseerde me dat ik, ondanks al mijn training, zo’n loodgieter was bij wie de kraan lekt. Anderen kan ik super goed helpen maar zelf werk ik me uit de naad en krijg ik er niets voor terug. De meeste beperkende overtuigingen had ik inmiddels opgelost behalve eentje. Onbewust geloofde ik nog steeds dat ik ‘het’ niet waard was. Dit is gelinkt aan mijn jeugd. Ik groeide op bij ouders die veel ruzie hadden. Ergens had ik besloten dat ik blijkbaar niet goed genoeg was om van te houden. Dat speelde me nog steeds parten.

Je kunt jezelf opnieuw bedraden

Het werk van Joe Dispenza kwam op mijn pad en hij leerde mij hoe je brein letterlijk bedraad wordt voor negativiteit, door ervaringen die je als kind als schokkend hebt ervaren. Dat herkende ik: de hoofdstroom in mij was somber, bangig en bozig. Greg Braden introduceerde mij in de wereld van de kwantumfysica. Ik leerde hoe het kan dat wat wij ten diepste geloven, verwachten en voelen weerspiegeld wordt in je leven in de vorm van gebeurtenissen en relaties. In diezelfde tijd ontdekte ik dat ik eigenlijk van mijn pad was afgeweken. Dat ik niet ten volle deed waar mijn hart lag. Mijn hart klopt voor de koppeling van eeuwenoude mystieke kennis over ons bewustzijn met hedendaagse inzichten in hoe ons brein werkt. Dit toegankelijk maken en praktisch toepasbaar. Ik had het mystieke weggelaten uit angst om als ‘zwever’ gezien te worden. Dat was in 2013. Ik durfde echt niet uit de kast te komen. Eerst dacht ik: ik ga op zoek naar een coach. Maar ik kreeg een belangrijke ingeving: je hebt niemand nodig want je weet alles al. Wees je eigen coach.

Een programma om precies dat te doen

Ik besloot een programma te maken om mijn diepst verankerde beperkende patroon af te leren en te vervangen door de grootste versie van mijzelf. Ik, aangehaakt bij mijn Bron. In dit programma heb ik alles gestopt waarvan ik in al die jaren heb ervaren dat het werkt. En dat deed het! Ik heb mezelf bevrijd en mijn bedrijf is gaan stromen. Het is het programma geworden waar ik nu zelf mee werk: Het Nieuwe Geest Coachtraject. Inmiddels train ik ook coaches om te werken met deze online coachtool. Want waarom moeten we allemaal het wiel zelf uitvinden en een eigen programma maken als er iets is dat super gaaf is en werkt als een trein?

Zelf actualiseren kun je leren

Als er iets is dat ik gaandeweg heb geleerd is het dat het goed is om vast te houden aan je droom. Laat je niet van de wijs brengen door de verhalen van anderen. Het duurt zolang je nodig hebt om te ontwaken en dat is OKE. Sterker nog: dat is wat je hier komt doen en daar mag je je hele leven over doen. Maar dat hoeft niet. Natuurlijk heeft iedereen z'n eigen weg maar we zijn er om elkaar te inspireren en te helpen. We kunnen van elkaar leren. Ik denk dat het niet voor niets was, dat het bij mij even duurde. Het contrast van mijn verlangen en de hobbels op mijn weg hebben ervoor gezorgd dat ik alles bij elkaar heb gezocht en gevonden wat werkt om meesterschap te krijgen over ons eigen bewustzijn en voluit ons potentieel te leven. Snel en effectief. Zelf actualiseren, dat kun je leren en wij staan aan de vooravond van een wereld waarin dat heel gewoon is. Tof om aan zoiets moois bij te dragen! xxx Kirsten
Over de schrijver
Moeilijke jeugd: vloek of zegen? - Mindofyourown.nl
Door

Moeilijke jeugd: vloek of zegen? - Mindofyourown.nl

op 25 Jan 2019

[…] Een moeilijke jeugd geeft een lastige start en kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat je een succes maakt van je onderneming en/of leven. Zolang je nog niet geleerd hebt bewust je eigen gemoedstoestanden en overtuigingen te vormen herhaal je immers dat wat je in je jeugd is ingeprent. Een moeilijke jeugd is in heel veel gevallen ook een enorme inspiratiebron. Het zorgt voor vuur voor verandering en iets bij te willen dragen aan de wereld en het leven van anderen. Deze passie geeft je de moed om dwars door je eigen angsten heen te gaan en iets moois neer te zetten. Tot slot heb je een groot cadeau meegekregen: jouw voelsprieten. Ze lijken soms lastig, maar ze zijn een enorm voordeel als je eenmaal weet hoe je ze kunt besturen en de weg hebt gevonden naar bewuste creatie van de grotere versie van jezelf. Als ik voor mezelf spreek zie ik het inmiddels zo: het is niet meer ondanks maar dankzij mijn ouders dat ik ben geworden wie ik ben en dat ik van mijn passie en talent succesvol mijn onderneming heb gemaakt. Als ik het kan, dan kan jij het ook! Lees verder hoe het mij verging en hoe ik mijn droom waarmaakte, ook al was dit geen instant-succes-… […]

Neerzetten wat van jou is - Mindofyourown.nl
Door

Neerzetten wat van jou is - Mindofyourown.nl

op 15 Feb 2019

[…] voor mijzelf, omdat ik het nodig had. In tweede instantie voor anderen. Het bijzondere is dat dit mijn visie is geweest vanaf dat ik startte, toen ik begin twintig was: mijn eigen methode ontwikkelen en […]

Losbreken van beperkende patronen, neerzetten wat van jou is - Mindofyourown.nl
Door

Losbreken van beperkende patronen, neerzetten wat van jou is - Mindofyourown.nl

op 18 Feb 2019

[…] voor mijzelf, omdat ik het nodig had. In tweede instantie voor anderen. Het bijzondere is dat dit mijn visie is geweest vanaf dat ik startte, toen ik begin twintig was: mijn eigen methode ontwikkelen en […]

Zo overwin je angst voor zichtbaarheid - Mindofyourown.nl
Door

Zo overwin je angst voor zichtbaarheid - Mindofyourown.nl

op 26 Feb 2019

[…] PS: benieuwd naar hoe het mij lukte mijn angst voor zichtbaarheid te overkomen? Lees hier verder. […]

UITZICHT EN DE KRACHT VAN MEDITATIE - Mindofyourown.nl
Door

UITZICHT EN DE KRACHT VAN MEDITATIE - Mindofyourown.nl

op 18 Apr 2019

[…] een lange weg van ups en downs ben ik nu succesvol met mijn eigen Nieuwe Geest Coachtraject. Ik help mensen hun diepste verlangen […]

WAAR MIND OF YOUR OWN VOOR STAAT - Mindofyourown.nl
Door

WAAR MIND OF YOUR OWN VOOR STAAT - Mindofyourown.nl

op 29 Jun 2019

[…] VERDER LEZEN? LEES HIER HOE MIND OF YOUR OWN TOT STAND IS GEKOMEN, ONDANKS (OF IS HET DANKZIJ?) ALLE HOBBELS IN DE […]

Reactie plaatsen