TRANSFORMATIE IS EEN GEESTELIJK/ENERGETISCH PROCES GEEN ACTIE PROCES
28 juni 2019 

TRANSFORMATIE IS EEN GEESTELIJK/ENERGETISCH PROCES GEEN ACTIE PROCES

Hoe verleidelijk 'doen, doen, doen' ook is, dit gaat je niet verder helpen. Worden wie je diep van binnen bent gaat niet over de juiste acties ondernemen. Transformatie is een geestelijk/energetisch proces, geen actie proces. Het gaat over jezelf in lijn brengen met de grootste expressie van jezelf door meesterschap te ontwikkelen over je aandacht en gedachten. Alleen actie die voortkomt uit die uitlijning brengt je het resultaat waar je naar verlangt.

JE EIGENLIJKE WERK IS ZORGEN DAT JE JE GOED VOELT

Je leven is een weerspiegeling van je meest dominante gemoedstoestand. Het zijn altijd onze innerlijke staten die de omstandigheden, situaties en relaties aantrekken in ons leven. Emerson beschreef dit zo mooi toen hij zei: " Man surrounds himself with the true image of himself... what we are, that only can we see." Daarom is je meest belangrijke 'werk' meesterschap verkrijgen over je mind en te zorgen dat je je goed voelt. Dat betekent in lijn zijn met je verlangen, aangehaakt bij wat je wel wil, in plaats van gefocust op wat je niet wil of waar je bang voor bent. Dit klinkt makkelijk maar we weten allemaal dat de praktijk weerbarstig is. Daarom is het fijn om te weten dat je in grote lijnen drie stappen doorloopt.

BEWUST WORDEN

Transformatie gebeurt in drie stappen: bewust worden, afleren en aanleren. Omdat verandering begint in jezelf is het super belangrijk dat je je ervan bewust wordt wat je dominante bewustzijnstoestand is. Wat is je mindset? Wat geloof je over jezelf, anderen, je capaciteiten, jouw plek hier op aarde? Dit moet boven water komen, want dan alleen kun je het veranderen. Daarnaast is het nodig dat je weet wat je wil; wat je wil bereiken.

AFLEREN

Als bovenstaande helder is geworden, dan is de volgende stap de negatieve gedachten en emoties afleren. Dit is lastig maar het is zeker mogelijk! In de basis is je gewoonte een neuraal netwerk dat op de automatische piloot staat. Hersenwetenschap toont aan dat het relatief eenvoudig is een nieuw neuraal netwerk aan te leggen en een oude te doen 'verschrompelen'.

AANLEREN

Je verandert door negatieve denkpatronen af te leren en zo vaak als maar kan je aandacht te richten op die versie van jezelf waar je naar verlangt. Psychologisch te bewegen van wie je nu bent naar wie je wilt zijn. Jezelf geestelijk en energetisch verbinden met je doel. Dit doe je door vaak in het gevoel te stappen van je wens die vervult is. Dit vraagt training en vooral: herhaling. Omdat je gemakkelijk door de waan van de dag wordt overgenomen heb ik het Nieuwe Geest Coach traject gemaakt voor mensen die dit proces niet alleen maar onder deskundige begeleiding willen doorlopen. Plan een gratis strategiegesprek Kijk eens hoe Neville Goddard - de briljante geestelijk leraar uit de VS dit proces van transformatie verwoorde: "We must practice separating ourselves from our negative moods and thoughts in the midst of all the troubles and disasters of daily live. No one can be different from what he is now unless he begins to separate himself from his resent reactions and to identify himself with his aim."

EFFECTIEF EN ZELF AAN HET STUUR

Het is belangrijk dat je zelf leert hoe je aan het stuur komt van je geest want jij bent het immers die jouw leven leidt. Daarnaast ben ik een voorstander van effectief werken; verandering hoeft echt geen jaren te duren. Met de juist kennis, techniek en support kun je in vrij korte tijd grote veranderingen succesvol doormaken. Daarom ben ik een fan van online programma's. Er is vaak kritiek op online cursussen maar ik denk dat ze juist heel erg nuttig zijn bij transformatieprocessen. Onderzoek wijst namelijk uit dat verandering tot stand komt als je dagelijks een half uur in het gevoel stapt dat je doel al is bereikt. Twee keer in de maand naar een coach gaan is vaak niet voldoende.

NIEUWE GEEST COACHTRAJECT EN NIEUWE GEEST COACHES

Om verandering in korte tijd en blijvend te faciliteren heb ik een (deels) online programma ontwikkeld genaamd Het Nieuwe Geest Coachtraject. Het bevat drie modules: bewust worden, afleren en aanleren en helpt je je meest beperkende patroon bewust te maken en af te leren de grootste expressie van jezelf aan te leren. Ben je professioneel coach, dan is het mogelijk reseller te worden van dit programma. Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Boek dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek.   xxx Kirsten   PS VERDER LEZEN? LEES HIER HOE MIND OF YOUR OWN TOT STAND IS GEKOMEN, ONDANKS (OF IS HET DANKZIJ?) ALLE HOBBELS IN DE WEG.
Over de schrijver
WELKE SOORTEN OPLOSSINGEN ZIJN ER? - Mindofyourown.nl
Door

WELKE SOORTEN OPLOSSINGEN ZIJN ER? - Mindofyourown.nl

op 28 Jun 2019

[…] LEZEN? LEES HIER WAT VOOR SOORT OPLOSSINGEN MIND OF YOUR OWN […]

Reactie plaatsen