NEEM JE VERLANGEN SERIEUS
Wij hooggevoelige missie-ondernemers hebben vaak een knipperlicht-relatie met onze eigen wil en verlangen. Wat zijn we toch attent, invoelend en meegaand. We doen alles voor de ander maar wat we zelf willen? Geen idee. Door al dat invoelen in de ander ben je het contact ermee kwijt geraakt. Ondertussen vervloek je al die egoïsten die het wagen jou over het hoofd te zien - stiekem, als niemand kijkt. Totdat je begrijpt dat anderen je een spiegel voorhouden. Ze laten zien dat jij nu aan de beurt bent. Jij en jouw verlangen. Je verlangen kennen en serieus nemen is namelijk de enige manier om voluit te doen waarvoor je gekomen bent. Natuurlijk kun je jouw toetje met een glimlach weggeven. Geïnteresseerd vragen: ‘wat wil jij?’ Toch maar niet onderweg stoppen bij de benzinepomp voor die lekkere cappuccino. Terwijl je je ondertussen gefrustreerd afvraagt waarom je niet weet wat je wil en je leven en bedrijf niet stroomt...

VERRASSING: JOUW WIL IS DE GPS VAN JE ZIEL DIE PAS AAN GAAT WANNEER JE JOUW WIL SERIEUS NEEMT.

'Wat wil jij?' als overlevingsstrategie

Weten wat je wil en erop vertrouwen dat je verlangen er mag zijn heb je afgeleerd door ervaringen in je jeugd. Je hebt toen zo hard de deksel op je neus gekregen, dat je hebt besloten dat het veiliger is om op anderen te letten. Op wat zij willen. Dit was als kind een prima overlevingsstrategie. Maar je bent geen kind meer. Wat jouw ziel van je verlangt is dat je volwassen wordt. En bij volwassen zijn hoort meesterschap over je eigen bewustzijn.

De grootste expressie van jezelf wil dat je volwassen wordt

Bij meesterschap over je bewustzijn hoort kiezen waar jij je aandacht op richt, welke betekenis je geeft, hoe je je voelt, wat jij gelooft, verwacht, welke conclusies je trekt en welke beslissingen je neemt. En dat je deze keuzes baseert op de grootste versie van jezelf. Op de jij, die haar dromen waarmaakt en neerzet wat van haar is. Niet op wat je vroeger is overkomen. Het probleem is dat je onderbewust gestuurd wordt door schokkende ervaringen uit je jeugd en dat je tot op heden nog niet standaard leert hoe je dit kunt omvormen. Maar waar onze ouders dit soort kennis simpelweg niet tot hun beschikking hadden hebben wij dat wel. Dus nu is het moment om hier volop gebruik van te maken.

Wees de schepper die je bent

Je bent namelijk een schepper. Je creëert werelden. Hoe? Letterlijk door waar je jouw aandacht op richt. Aandacht, gevuld met intentie, verwachting, overtuiging en de emotie die hierbij hoort bepaalt wat je in de buitenwereld waarneemt. Waar dit vroeger tot het domein van de spiritualiteit behoorde is het nu ook wetenschappelijk bewezen: alles is in essentie energie. We leven in een veld van oneindige mogelijkheden. Welke mogelijkheden er voor jou aan gaan wordt bepaalt door de kracht van je bewustzijn. Waar jij je aandacht op richt, dat wordt waar.

Omarm je wil en kies een nieuw verhaal

Dus weiger om je aandacht te laten sturen door een oud verhaal en kies uit al die mogelijkheden een nieuw verhaal. Omarm je onderdrukte, onattente egoïst en stap in het verhaal waar jij naar verlangt. Wat jij wil. Kies voor de grootste expressie van jezelf! Als die je nog onbekend is, begin dan klein. Eet dat laatste toetje, rijd naar het strand (ook al wil hij naar het bos), drink die cappuccino. Geef jezelf toestemming om te voelen waar je zin in hebt en doe het. Zo verander je van slachtoffer van het verleden in de moderne tovenaar die je bent en geef je anderen toestemming ook hun wonderen te verrichten.

Het Nieuwe Geest Coachtraject

Wil je de grootste expressie van jezelf leven? Is het daarvoor nodig los te breken van een oud verhaal dat je leven tot nu toe heeft gedomineerd? 29 junli april start ik weer met het Nieuwe Geest Coachtraject. Daarin ga je in vijf maanden je meest beperkende patroon afleren en vervangen voor wie je werkelijk bent. Je krijgt alle kennis, tools en ondersteuning om meesterschap te krijgen over je bewustzijn en de bewuste maker te worden van je leven. Wil je onderzoeken of dit voor jou is? Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. May the force be with you :-) xxx Kirsten        
Over de schrijver
Reactie plaatsen