JE VERLANGEN LEVEN: ALLEEN VOOR DE MOEDIGE BANGERDS

Je bestemming leven: alleen voor de MOEDIGE bangerds

Hoe komt het dat we uitstellen wat het meest belangrijk voor ons is? Dat we het leven van onze bestemming saboteren? Ik kan je dit vertellen: het zijn de MOEDIGE bangerds die de voorlopers en de beïnvloeders zijn. Ben jij klaar met zelfsabotage en wil je bijdragen aan de bewustzijn-evolutie? Dan is dit wat je te doen staat.

Marjan heeft een enorme drive. Veel talent en passie voor haar missie. Ze heeft een probleem: ze blijft maar  uitstellen. Waarom? Is Marjan lui en ongemotiveerd? Heeft ze ADHD? Nee. Wat wel? Wanneer Marjan eraan denkt om naar buiten te treden met haar werk wordt ze overspoeld door angst voor het oordeel van anderen. Bang voor afwijzing, om vernederd te worden, om niet goed genoeg te zijn. Ontmaskerd te worden als dom en incompetent. Daarom schuift Marjan dat wat er nodig is, voor zich uit.

De grootste reden waarom missie-ondernemers niet succesvol zijn is dat ze zich laten leiden door oud zeer en geen meesterschap ervaren over hun geest. Ze zijn overgeleverd aan hun onderbewuste programmeringen.
Maandag en dinsdag geef ik een gratis masterclass waarin je leert hoe je hieruit loskomt.

Waarom hieruit loskomen zo hardnekkig is

Wat dit soort patronen moeilijk maakt is dat ze zich afspelen buiten het bereik van je rationele geest. We worden grotendeels bestuurd door onderbewuste patronen. Deze zijn ontstaan uit gebeurtenissen, in je jeugd, die je brein als schokkend heeft ervaren. Die schokkende/ traumatische ervaringen vormen de blauwdruk die je reacties bestuurt. Elke keer als je iets meemaakt, dat hierop lijkt, wordt dit oude neurale netwerk getriggerd. Met je wil heb je op deze patronen geen vat. Je kunt ze alleen veranderen waar ze opereren: in je onderbewuste.

De lange termijn gevolgen van ‘niet goed genoeg zijn’

Vaak zie je dat zo’n patroon de rode draad wordt en dit heeft grote gevolgen op alle gebieden van het leven:

  • gezondheid: meerdere burn-outs, chronische ontstekingen, vermoeidheid of niet te herleiden klachten;
  • relaties; herhaaldelijk kiezen voor partners die je diepste angst weerspiegelen of je levensmissie niet ondersteunen of helemaal geen partner kunnen vinden;
  • werk; jarenlang vastzitten in een baan die te zwaar is en waar je geen voldoening uithaalt en die niet past bij je authenticiteit;
  • identiteit: niet laten zien wie je werkelijk bent, leven met een masker, constant vergelijken met anderen, jezelf niet bewonen.

Je verwachting wordt een self-fulfilling prophecy

Dat het zo ingrijpend is komt omdat een onderbewust programma’s een self-fulfilling prophecy wordt. Het veld spiegelt altijd terug aan ons, wat wij ten diepste geloven en verwachten. Je ziet het terug in je werk, relaties en gezondheid. Je kunt een prachtige website hebben, een dijk van een aanbod en de perfecte marketing funnel; je leven verandert pas echt, wanneer je de blauwdruk verandert. Succes is een inside out job, altijd.

De oorzaak van zelfsabotage

Je zou toch verwachten dat je iedere kans aangrijpt om te veranderen als je dit leest toch? Toch zie je dat de meeste mensen pas echt veranderen als hun leven escaleert. Dit is hoe dat werkt.

Voor je lijf is energiebehoud nummer één. En veranderen kost veel energie want veranderen is afkicken van een patroon dat op de automatische piloot staat. Wanneer je een poging doet  aan dit patroon te tornen komt het hele lichaam-geest systeem in opstand. Hierbij wordt letterlijk alles uit de kast getrokken. Gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks en geloof mij als ik je vertel dat ons lichaam-geest systeem bijzonder geraffineerd is!

De weerstand tegen verandering begint meestal in milde vorm. Het neemt bijvoorbeeld  de vorm aan van een innerlijke stem die je influistert dat dit niet het juiste moment is. Of de stem oppert allerlei plausibele alternatieven: ik maak een moodboard, ik breng het in in mijn intervisie, ik ga eerst deze salestraining doen.

Maar het kan ook komen in de vorm van fysieke verschijnselen. Bijvoorbeeld plotseling overmant worden door vermoeidheid of een stekende koppijn.  Hoe het ook zij: je hersenen gaan ervaringen en gedachten produceren die in lijn zijn met je oude patroon zodat je je snel weer gaat voelen zoals je je altijd voelde en de cellen in je lichaam krijgen waarop ze zijn ingesteld. De status quo is hersteld.

Je verlangen leven: alleen voor moedige bangerds

Het vraagt dus nogal wat van je om ECHT te breken met je meest beperkende patroon. Het is niet minder dan het grootste avontuur van je leven: een heldenreis a la the Lord of The Rings. Natuurlijk is dat doodeng! Je gaat het onbekende tegemoet en laat je veilige wereld achter je (hoe onveilig dit leven soms juist ook is).

  • het vraagt je te vertrouwen op je intuïtie en jouw Bron in een tijd dat je daar misschien niet veel feeling mee hebt;
  • het vraagt je open te staan voor synchroniciteit in een tijd dat je juist liever vasthoudt aan beloften en zichtbare resultaten;
  • het vraagt van je de pijn en negatieve consequenties van je eigen gedrag echt onder ogen te komen en serieus te nemen;
  • het vraagt een enorme hoeveelheid moed;
  • het vraagt van je de de innerlijke stem, die niet wil veranderen, te doorzien;
  • tot slot zul je doorzettingsvermogen moeten hebben om de juiste kennis en tools ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen zodat je met je oude patroon breekt en je een nieuwe gewoonte aanleert. (Gelukkig is er overweldigend bewijs dat blijvend veranderen echt kan en niet eens super lang hoeft te duren.)Leren hoe? Schrijf je in voor de masterclass. 

De dans van je leven

Tony Robbins heeft een mooie metafoor voor dit fenomeen. Hij noemt het ‘de dans van ons leven’. Iedereen heeft een diep verlangen en gaat op een zeker moment alles in het werk stellen om dit verlangen te verwezenlijken. Missie-ondernemers doen dit wanneer ze met hun passie een bedrijf starten. Maar zodra we dit doen komt onze grootste angst uit haar hol om ons tegen te houden. In dit geval de angst om niet goed genoeg te zijn en afgewezen en vernederd te worden.

Ons diepste verlangen en onze grootste angst zijn nauw met elkaar verweven, ze horen bij elkaar. Sterker nog, ik ben er na alle gesprekken met missie-ondernemers zeker van geworden dat onze grootste angst een belangrijk doel dient: het is een uitnodiging van je ziel om het avontuur aan te gaan; je diepste verlangen te verwezenlijken juist doordat je geleerd hebt deze angst te overstijgen. Het is namelijk door die heldenreis dat we de persoon zijn geworden die we moeten zijn om onze droom te leven en anderen te inspireren ditzelfde te doen.

Gratis masterclass

Herken jij jezelf in dit artikel? Zie je de lange weg, die je al bent gegaan en ben je er klaar voor om jouw dans te overstijgen en te breken met zelf-sabotage en voluit te gaan doen waarvoor je gekomen bent?

De afgelopen 20 jaar ben ik bezig geweest met het vinden van de juiste ingrediënten voor blijvende, diepgaande verandering en heb ik honderden coaches en therapeuten getraind in succesvol veranderen. Ik heb de code gekraakt van ware transformatie en dit heeft geresulteerd in het Nieuwe Geest Coachtraject.

Maandag en dinsdag geef ik een gratis masterclass waarin ik in zeven tips met je deel wat er nodig is om in deze transformatie te slagen. Meld je aan.

 

Reacties van deelnemers

“Kippevel!”

“Helder en zeer hoopgevend.”

“Je hebt mij wakker geschud.”

“Wat een mooie en heldere uitleg geef je! Voelt zo waar en vol ruimte.”

” Zeer mooi en duidelijk uitgelegd!”

“Super interessant en fijn om naar je te luisteren.” 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *