Je bestemming leven: alleen voor de MOEDIGE bangerds
20 maart 2019 

Je bestemming leven: alleen voor de MOEDIGE bangerds

Vreemd toch, dat we vaak uitstellen wat het meest belangrijk voor ons is? Dat we het leven van onze bestemming saboteren? Het vraagt moed om met je passie naar buiten te treden. Daarom zijn het ook de MOEDIGE bangerds die de voorlopers en beïnvloeders zijn. Ben jij klaar met zelfsabotage en wil je bijdragen aan de bewustzijn-evolutie? Dan is dit wat je te doen staat.

Ben jij net als Marjan?

Marjan heeft een enorme drive. Veel talent en passie voor haar missie: de wereld een stukje mooier maken door mensen bij te staan in hun proces van bewustwording. Ze heeft alleen een probleem: ze blijft maar uitstellen. Waarom? Is ze lui of ongemotiveerd? Heeft ze misschien ADHD? Nee. Marjan is bang. Wanneer ze eraan denkt naar buiten te treden met haar werk wordt ze overspoeld door angst voor het oordeel van anderen. Bang voor afwijzing, om vernederd te worden, om niet goed genoeg te zijn. Ontmaskerd te worden als dom en incompetent. Daarom schuift Marjan dat wat er nodig is, voor zich uit.

De grootste reden achter niet succesvol zijn

Die angst stamt uit het verleden. Als kind heeft Marjan een paar keer de deksel op haar neus gehad toen ze liet zien wie ze werkelijk was. Onbewust heeft ze besloten dat niet meer te doen omdat het gevaarlijk is. Zij is hierin niet alleen. We hebben hier allemaal in meer of mindere mate last van. De grootste reden waarom missie-ondernemers niet succesvol zijn is dan ook dat ze zich laten leiden door oud zeer en geen meesterschap ervaren over hun geest. Ze zijn overgeleverd aan hun onderbewuste programmeringen.

De lange termijn gevolgen van leven op de automatische piloot

Vaak zie je dat zo'n patroon de rode draad wordt in je leven. Dit heeft grote gevolgen op alle gebieden van je leven:
  • Gezondheid: meerdere burn-outs, chronische ontstekingen, vermoeidheid of niet te herleiden klachten;
  • Relaties; herhaaldelijk kiezen voor partners die je diepste angst weerspiegelen of je levensmissie niet ondersteunen of helemaal geen partner kunnen vinden;
  • Werk; jarenlang vastzitten in een baan die te zwaar is en waar je geen voldoening uithaalt en die niet past bij je authenticiteit;
  • Identiteit: niet laten zien wie je werkelijk bent, leven met een masker, constant vergelijken met anderen, jezelf niet bewonen.
Plan een gratis strategiegesprek

Je verwachting wordt een self-fulfilling prophecy

Dat het zo ingrijpend is komt omdat een onderbewust programma's een self-fulfilling prophecy wordt. Het leven spiegelt altijd terug aan ons, wat wij ten diepste geloven en verwachten. Je ziet het terug in je werk, relaties en gezondheid. Helaas is zorgen dat alles in je leven tot in de puntjes geregeld is vaak niet de oplossing. Zo kun je een prachtige website hebben, een dijk van een aanbod en de perfecte marketing funnel; je leven verandert pas echt, wanneer je de blauwdruk verandert. Succes en vervulling komt van binnen en vertaalt zich dan naar buiten. Altijd.

Waarom hieruit loskomen zo hardnekkig is

Wat dit soort patronen moeilijk maakt is dat ze zich afspelen buiten het bereik van je rationele geest. We worden grotendeels bestuurd door onderbewuste patronen. Deze zijn ontstaan uit gebeurtenissen, in je jeugd, die je brein als schokkend heeft ervaren. Die schokkende/ traumatische ervaringen vormen de blauwdruk die je reacties bestuurt. Elke keer als je iets meemaakt, dat hierop lijkt, wordt dit oude neurale netwerk getriggerd. Met je wil heb je op deze patronen geen vat. Je kunt ze alleen veranderen waar ze opereren: in je onderbewuste. Zolang je dat niet doet wordt je heen en weer geslingerd tussen je diepste verlangen en je grooste angst.

De dans van je leven

Tony Robbins heeft een mooie metafoor voor dit fenomeen. Hij noemt het ‘de dans van ons leven’. Iedereen heeft een diep verlangen en gaat op een zeker moment alles in het werk stellen om dit verlangen te verwezenlijken. Missie-ondernemers doen dit wanneer ze met hun passie een bedrijf starten. Maar zodra we dit doen komt onze grootste angst uit haar hol om ons tegen te houden. In dit geval de angst om niet goed genoeg te zijn en afgewezen en vernederd te worden.

Angst is een uitnodiging van je ziel

Ons diepste verlangen en onze grootste angst zijn nauw met elkaar verweven, ze horen bij elkaar. Sterker nog, ik ben er - na alle gesprekken met missie-ondernemers - zeker van geworden dat onze grootste angst een belangrijk doel dient: het is een uitnodiging van je ziel om het avontuur aan te gaan; je diepste verlangen te verwezenlijken juist doordat je geleerd hebt deze angst te overstijgen. Het is namelijk door die heldenreis dat we de persoon zijn geworden die we moeten zijn om onze droom te leven en anderen te inspireren ditzelfde te doen.

                   
Over de schrijver
Laat jij je leiden door één van deze drie universele angsten? - Mindofyourown.nl
Door

Laat jij je leiden door één van deze drie universele angsten? - Mindofyourown.nl

op 14 May 2019

[…] blijkt dat mensen die hun potentieel willen verwezenlijken, heen en weer worden geslingerd tussen hun diepste verlangen en hun grootste angst. Tony Robbins […]

Marleen De graaf
Door

Marleen De graaf

op 31 Jan 2020

Thanx🌹💯

Karine
Door

Karine

op 16 Aug 2020

Heel fijn artikel. Dank je.

Reactie plaatsen