Hoe je ondanks alles kiest voor een staat van hoge vibratie
21 januari 2021 

Hoe je ondanks alles kiest voor een staat van hoge vibratie

Moet jij af en toe ook alle zeilen bijzetten om in je goede doen te blijven? Je bent de enige niet. Nu de druk toeneemt wordt het voor veel mensen lastiger. Ook voor coaches en andere professionals met een 'getrainde geest'. Laten we daarom kijken naar hoe je, ondanks de uiterlijke omstandigheden, steeds weer kunt kiezen voor een staat van hoge vibratie. Deze vaardigheid is om meerdere redenen van groot belang.

Wat momenteel speelt: stress zonder perspectief op verbetering

Er gebeuren momenteel zoveel dingen die een negatieve uitwerking hebben op onze gemoedstoestand. Steeds meer mensen kampen met enorme stress. Het percentage jongeren dat loopt met zelfmoordgedachten is met 60% gestegen. Ouders raken in het nauw omdat ze hun kinderen regelmatig thuis scholing moeten geven terwijl ze ook moeten werken. Ondernemers raken in de knel omdat hun bedrijf is gesloten. Er wordt steeds meer gesproken over vaccinatiepaspoorten en andere maatregelen die onze vrijheid drastisch inperken. En perspectief op verbetering lijkt er niet. Dit alles heeft invloed op je gemoedstoestand.

Aanhoudende stress schakelt ons immuunsysteem uit

Wanneer je in een slechte staat bent, is je lichaam in stress. Door stress gaat ons lichaam in de overleegstand (vechten/vluchten/bevriezen). De functies die zorgen voor een krachtig immuunsysteem worden bij aanhoudende stress als eerste uitgeschakeld. Ons lichaam heeft namelijk wel iets anders te doen dan genezen: het moet overleven! Stress is daarmee de nummer één killer. Om die reden is vaak in een slechte staat zijn, het laatste wat we momenteel nodig hebben.

Door stress dragen we bij aan het probleem

Er is nog een belangrijke reden om te zorgen dat je in je goede doen blijft. Wij creëren namelijk onze eigen werkelijkheid door waar we onze aandacht op richten. Dit wordt al eeuwen door verschillende wijsheid-tradities en haar profeten onderwezen. Inmiddels is dit al een tijdje geen geloofskwestie meer. Onderzoekers van het CERN in Zwitserland hebben in 2012 het God-deeltje ontdekt; het deeltje wat elk ander deeltje haar massa geeft. Deze deeltjes vormen een alomvattend energieveld. Dit veld verbindt alles en iedereen met elkaar. En alles wat bestaat, is ervan gemaakt.

Dit veld bevat de energetische informatie van alle mogelijkheden. William Blake noemt deze mogelijkheden ‘already made states’. Daarmee bedoelt hij, dat elke mogelijkheid, elk plot, elk drama er al is, als mogelijkheid in het kwantumveld.

Ons bewustzijn is een uitloper van dit veld. Wanneer ons bewustzijn gevuld is met emotie, verwachting en overtuiging trekken we hierdoor een mogelijkheid uit dit veld van oneindige potentie naar beneden. Hierdoor manifesteert het als fysieke werkelijkheid. Zonder dat we het willen, dragen we door onze stress en zorgen dus bij aan de problemen waar we juist zo graag vanaf willen.

Reageren vanuit angst of liefde

Ondanks dat veel mensen dit al wel weten, is bewust kiezen voor een prettige gemoedstoestand toch vaak lastig. Ik hoor van veel van mijn klanten, de coaches die anderen begeleiden, dat ze de druk voelen oplopen. Angst en zorgen beginnen ook op hen grip te krijgen. De één trekt zich steeds verder terug uit de buitenwereld om zich te beschermen tegen de negativiteit. De ander wordt activistisch en post en mailt alles wat er niet klopt vanuit een urgentie om anderen bewust te maken van het onrecht wat er speelt. Het zijn allemaal reacties op de buitenwereld: coping mechanismen. Reacties vanuit angst. Het is juist nu zo belangrijk om uit een ander vaatje te gaan tappen: namelijk liefde.

Wij gaan dit omdraaien door ons potentieel te verwezenlijken

Waar we onze energie op richten, dat opent zich in ons veld. Aandacht; focus is de sleutel. Wij zijn bewustzijn. Wij zijn aandacht. Waar we onze aandacht op richten, daar zijn we zelf eigenaar van. Eigenaar zijn van je eigen bewustzijn (lees: aandacht gevuld met emoties) is een aangeboren functionaliteit. Dat we nog niet hebben geleerd hoe we dat doen, betekent niet dat we het niet kunnen. WIJ KUNNEN DAT. En de tijd is aangebroken om ons potentieel als makers van werkelijkheden te verwezenlijken en hier heeeeeel erg goed in te worden.

Afleiding en gebrek aan kennis zijn de boosdoeners

Dat we het nog niet goed kunnen is omdat we het niet hebben geleerd. We leren het niet op school, we leren het niet van onze ouders. We hebben allemaal speeltjes die onze aandacht vullen met allerlei kennis en inhoud zoals onze smartphone, Netflix, Youtube, Facebook etc.) We zijn afgeleid en die afleiding leert ons niet hoe we meester kunnen zijn van deze scheppende kracht van onze aandacht.

De oplossing bevindt zich op een ander niveau van bewustzijn

Je aandacht zelf sturen is een meta-vaardigheid. Meta wijst naar het niveau van bewustzijn wat zich boven de inhoud uitstijgt. Dit hogere niveau is het domein van oorzaak: hier creëren we onze werkelijkheid. Hier zijn we de meesters in plaats van slaven. Wat we nodig hebben om meester te worden is :

  • Staat bewustzijn: sta stil bij hoe je je van moment tot moment voelt.
  • Zelfreflectie: doe mentaal en emotioneel een stapje terug en bedenk: wil ik in deze staat zijn? Maakt dit van mij een krachtig persoon of juist niet?
  • Kiezen voor wat we wel willen: als een bepaalde staat je niet dient dan kies je voor een andere door je aandacht/focus te veranderen.
  • Eigenaarschap: wees je ervan bewust dat je vier basiskrachten hebt namelijk: denken, voelen, spreken en handelen. Jij bent hier de eigenaar van en jij kunt dus kiezen wat je denkt, voelt, zegt en doet.
We staan voor een enorme opdracht als mensheid. De opdracht is wakker worden uit onbewuste programmering en de bewuste makers worden van onze eigen werkelijkheid. Dat vraagt van jou dat je jouw eigen staat zorgvuldig kiest door doelbewust te bepalen waar jij je bewustzijn mee vult. Hoe mooi is het dat het leven ons hier nu een handje bij helpt door de uiterlijke omstandigheden zo te maken dat we wel naar binnen moeten gaan met onze aandacht, naar daar waar onze echte invloed ligt. We kunnen dit, samen zijn we sterk en nu is de tijd om je hieraan te committeren. Doe je mee? xxx Kirsten  

Les één is staatmanagement

Vorige week startte mijn Nieuwe Geest Coachopleiding met een geweldige groep van negen coaches. Les één ging direct over hoe we onze gemoedstoestand (staat) kunnen managen en hoe we in een staat van liefde kunnen stappen. Dit is een welbewuste keuze van mij. Deze tijd, is het meer dan ooit, belangrijk dat we leren onze eigen staat te managen en dat we onze clienten leren hoe ze dat doen.

    PS: Ben je coach en wil je jouw clienten succesvol in dit proces begeleiden zodat zij ook krachtige bewuste makers worden van de nieuwe aarde? De Nieuw Geest Coachopleiding start in september weer met een nieuwe groep. Stuur me een bericht als je wilt onderzoeken of dit past.  
Over de schrijver
Kirsten
Door

Kirsten

op 19 Feb 2021

Dag Nynke, bedankt voor je reactie. Wat leuk om te lezen dat het zo bij je resoneert. Prachtig ook dat je via de kunst kan putten uit het veld. Wie weet komt binnenkort de tijd dat je kunt aanhaken op de opleiding. Dat zou geweldig zijn. In de tussentijd blader door de blogs. Er staan er veel meer bij die je waarschijnlijk erg aanspreken. En ik geef ook regelmatig laagdrempelige online bijeenkomsten. Bijvoorbeeld masterclasses. Binnenkort komen er weer een paar aan. Dus schrijf je ook in voor mijn nieuwsbrief, dan houd ik je hiervan op de hoogte. Warme groet, Kirsten

Nynke
Door

Nynke

op 21 Jan 2021

Goedenavond, Alles spreekt me a a n en ik voel in mijn vezels dat het hier overgaat. Ik volg momenteel een kunstzinnige opleiding vrije academie t pad. Ik leer ook anders kijken en je eigen schepper te zijn . Ik vind het zo apart dat ik diepere lagen van mezelf kom doir in cobtact te komen met de energie van een kunst schilder uit t impressionisme.Zo wonderbaarlijk maar ook logisch omdat alles in t veld aanwezig is. Ik ben vanaf 4 februari in de ziekte wet mijn jaarcontract stopt en ik werk in de zorg maar kan mijn rechterarm niet gebruiken soort frozensholder.Mijn verlangen is uit die zorg te gaan . Ik verlang om ook mensen te kunnen helpen op wat jij aanbied. Als ik nu zeg ik heb t geld niet zou ik t princiepe niet begrijpen. Ik worstel nog met angst voir veroordeling en inderdaad in t denken te schieten in t gesprek waardoir er in je hoifd een stem is die je onzeker maakt . Ik hoop dat je online modules aanbiedt zodat t voor veel mensen te bereiken is.Ik lees met liefde je blogs, zo Super ! Warme groet, nynke

Sandra
Door

Sandra

op 22 Jan 2021

Dit artikel houdt me al de hele dag bezig. Heel erg bedankt en mooi geschreven Kirsten💗

Kirsten
Door

Kirsten

op 19 Feb 2021

Hoi Gaby, dankjewel voor je feedback. Ik begrijp je. Ik zou er wel voor iedereen willen zijn maar dit is waar ik het beste in ben. En mijn doelgroep is coaches en anderen die bijdragen aan een betere wereld met behulp van hun talent en passie. Gelukkig zijn er heel veel verschillende mensen die met ditzelfde bezig zijn. Ieder met zijn eigen expertise en doelgroep. Warme groet, Kirsten

gabrielle Konings
Door

gabrielle Konings

op 21 Jan 2021

Voor mij veelal begrijpelijke taal. Voor veel mensen is het niveau te hoog. Denk aan laag geschoolden. Terwijl deze groep mensen het ook zo hard nodig hebben. Begrijpen jullie? Liefs Gaby

Reactie plaatsen