De link tussen succesvol ondernemen, gelukkig leven, creatie en het managen van je eigen staat
31 oktober 2019 

De link tussen succesvol ondernemen, gelukkig leven, creatie en het managen van je eigen staat

Het maakt niet uit of je nu succesvol wilt kunnen verkopen, vanuit het hier en nu coachen of gewoon simpelweg in liefdevolle verbondenheid wil ZIJN; de sleutel is je staat kunnen managen. 

Het verschil tussen je staat en je attitude

Je 'staat' is een optelsom is van je denken, voelen en lichamelijk gevoel op een bepaald moment. Gedurende de dag verander je talloze keren van staat. Als je vaak en veel in dezelfde staat verkeert deze je 'attitude'. Een ander woord daarvoor is je dominante staat van bewustzijn. Op dat moment wordt je staat bestuurd door je onderbewuste.

Waarom meesterschap over je staat cruciaal is om succesvol te leven en te ondernemen

Bewustzijn is de oorzaak en de substantie van de gehele wereld en alles wat erin is. Ongeconditioneerd bewustzijn (hier en nu aandacht zonder intentie of verwachting) is de energie van het kwantumveld. Het is scheppende energie. Wanneer je jouw bewustzijn vult door je aandacht, intentie, overtuigingen, verwachtingen, wordt je een magneet voor situaties en relaties die resoneren met dat wat je gelooft en verwacht. Wil je gebruik maken van deze scheppende energie, dan is het dus van cruciaal belang dat je meesterschap hebt over je aandacht, intentie, overtuigingen en verwachtingen.

Bewust worden, afleren, aanleren en de rol van zelf-reflectie

Bevalt je dominante staat van bewustzijn (je attitude) je niet, omdat het je situaties brengt die resoneren met oud zeer en niet passen bij wie je diep van binnen echt bent, dan zijn er in grote lijnen drie stappen nodig om te transformeren. 1. Bewust worden 2. Afleren 3. Aanleren Dit kunnen wij mensen omdat we een vermogen hebben dat ons bewustzijn onderscheid van dat van dieren. Dit vermogen heet zelf-reflectie. We kunnen onze staat en de gedachten en gevoelens die voor die staat zorgen gadeslaan. Zelf-reflectie is jouw vermogen om mentaal en emotioneel een stapje terug te doen en te kijken naar jezelf. Dat is cruciaal bij voor transformatie.

Staat-management

Je staat managen doe je in essentie door te leren bewust je aandacht te gaan richten. Vervolgens je aandacht te vullen met betekenissen, verwachtingen, overtuigingen, emoties en intenties die de grotere versie van jezelf dienen. Bij een ongetrainde geest gaat dit onbewust en automatisch. Je geest trainen doe je door je geestkracht bewust te gebruiken om in een staat naar keuze te stappen. Hoe? Daar zijn twee manieren voor. 1. Door terug te denken aan een keer dat je al voelde wat je wil voelen en doen wat je wilt doen. 2. Door je fantasie te gebruiken en je deze situatie je in te beelden.

Word je al moe als je er alleen al aan denkt?

Misschien klinkt dit allemaal wel heel vermoeiend. Tijdens en masterclass die ik recent gaf zei iemand: "hard werken dus." En ja, dit vraagt zeker doorzettingsvermogen en veel herhaling. Ik kan me ook nog wel herinneren dat ik mezelf vervloekte. Dat ik vurig wenste dat ik dom en onbewust zou zijn. Dan zou ik tenminste niet door zoveel heen hoeven gaan en zo hard hoeven werken. :-) Maar dat is natuurlijk een illusie. Wij zijn hier als uitlopers van een universeel bewustzijn dat evolueert en dat betekent: steeds verder uitdijen. Steeds ruimer worden. Je oude patronen zijn op een gegeven moment als een te kleine jas. Als je die aan houdt gaat het pijn doen, gaat het knellen. Het is juist zo mooi dat wij nu in een tijd leven dat we dit proces steeds bewuster doormaken. En dat we de kennis en tools hebben om ons daarbij te helpen. Vind je ook niet?

Toegang tot je beste staten

Mensen die vanuit innerlijke vrijheid doen waar ze goed in zijn en waarvoor ze geboren zijn, hebben toegang tot hun beste staten. De vakgebieden NLP en Neuro-Semantiek doen al jaren onderzoek naar deze mensen. Hieruit blijkt dat deze zogenaamde ‘geniale mensen’ tien eigenschappen belichamen. Eigenschappen waar wij (missie-)ondernemers veel van kunnen leren. Acceptatie van negatieve emoties, onvoorwaardelijke eigenwaarde en eigenaarschap zijn er drie. Lees hier verder als je alle eigenschappen wil lezen.

Training

Uit deze onderzoeken is een training ontwikkeld door Michael Hall, de oprichter van de Neuro-semantiek. Deze training heet toegang tot je eigen genialiteit en leert je in tien online sessies een staat naar keuze solide te belichamen. Dit is een training voor iedereen die ernaar verlangt: 

  • los te komen van oude conditioneringen;
  • zijn/haar potentieel te verwezenlijken;
  • goed te worden in een specifieke taak, die een bepaalde staat vraagt, zoals leiding geven, coachen of verkopen;
  • anderen in dit proces vakkundig te begeleiden. 

Start hier als je direct wil beginnen. 


xxx Kirsten PS: wil je verder lezen over dit onderwerp? Kijk dan eens hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen