Waarom coaches van het grootste belang zijn nu de wereld in transitie is
04 juni 2020 

Waarom coaches van het grootste belang zijn nu de wereld in transitie is

We staan op een belangrijk kruispunt. De grote pijlers waar onze samenleving op zijn gebouwd - denk aan het financiële systeem, de politiek, de wetenschap, de gezondheidszorg en de media - blijken omkoopbaar en hierdoor instabiel. Het wordt momenteel in een rap tempo duidelijk dat de systemen - en de leiders - waar we op vertrouwden ons niet gaan brengen waar we moeten zijn. Waar we eeuwen leiderschap buiten onszelf hebben gezocht, vraagt het leven nu dit leiderschap in onszelf te ontwikkelen. Dit wordt een enorme innerlijke verandering. Gelukkig dat er zoveel coaches zijn want zij zijn momenteel van het grootste belang. Zij zijn het, die mensen de tools kunnen leren om deze kwantum sprong in onze evolutie te nemen. Dit is waarom.

Het verlies van onze innerlijke leiderschap en autoriteit

Al sinds het begin van onze jaartelling is er een kleine machtige elite die 'het volk' heeft willen klein houden. Overheersing ten bate van macht en geld is hierbij het motief. De tools en wijsheid die onze voorouders voor ons achterlieten om de immense kracht die wij zijn te benutten, zijn voor ons verborgen gehouden. Het was 325 na Christus toen de keizer met de belangrijkste bisschoppen samenkwam tijdens het concilie van Nicea. Daar werd besloten welke boeken tot de officiële Bijbel zouden gaan behoren en welke boeken werden geschrapt. Het boek van Thomas, waarin hij in detail beschrijft hoe wij mensen onze eigen werkelijkheid creëren door de scheppende kracht van ons bewustzijn, werd verwijderd. Teksten werden aangepast en herschreven. Maria Magdalena - de belichaming van de mystieke scheppingskracht - was vanaf dat moment een hoer. We verloren onze innerlijke autoriteit, ons innerlijk leiderschap en het bewustzijn van onze scheppingskracht. Voor de connectie met onze essentie werden we afhankelijk gemaakt van autoriteiten buiten ons: de kerk en priesters.

De transitie: terug naar innerlijk leiderschap en autoriteit

We hebben eeuwen lang onze kracht weggegeven en dat heeft ons geleid tot waar we nu zijn. Nu het vijf voor twaalf is worden we wakker en zien we dat het anders moet. De transitie die nu gaande is is een beweging van:
  • afhankelijk zijn van autoriteiten buiten ons naar het ontwikkelen van innerlijk leiderschap;
  • onbewuste beïnvloeding (door opvoeding, cultuur, politiek, media) naar bewuste creatie;
  • overheersing en onderdrukking naar ontplooiing en verbinding;
  • ongelijkwaardigheid naar gelijkwaardigheid;
  • overleven naar echt zelfactualisatie.

Wetenschappelijk bewezen: wij creëren de werkelijkheid via de inhoud van ons bewustzijn

Wat zo ontzettend inspirerend is, is dat de (kwantum) wetenschap inmiddels heeft bewezen dat wij mensen inderdaad ons eigen werkelijkheid beïnvloeden door wat we denken en voelen. Dat wat de profeten Thomas, Jezus en andere mystici ons in hun geschriften wilde leren, maar wat eeuwen is afgedaan als 'geloof' is inmiddels officieel 'waar'. Onderzoek toont aan dat alles in het universum omringd en doordrongen is door een veld van informatie en energie. Dit 'Higgs-veld' - in 2012 bij het CERN in Zwitserland ontdekt - is de container van alles in het universum. Het verbindt alles met alles en het fungeert als een spiegel. Dat wat wij in ons bewustzijn belichamen spiegelt het aan ons terug in de vorm van situaties, relaties, omstandigheden. De uitspraak 'zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten' blijkt de exacte verwoording van hoe creatie werkt. We creëren letterlijk de werkelijkheid via de inhoud van ons bewustzijn. De huidige maatschappij is een afspiegeling van ons collectief onderbewuste. Wij zijn makers.

Deze scheppingskracht benutten is de uitdaging van onze tijd

Dat betekent dat wij niet afhankelijk zijn van regeringen, leiders of uiterlijke omstandigheden om onze maatschappij en ons leven te veranderen. Het is een cliché maar verandering begint echt in onszelf. En als een bepaalde kritische massa van binnenuit verandert, dan veranderen onze uiterlijke omstandigheden met ons mee. Misschien voel je je soms machteloos als je kijkt naar de chaos die momenteel heerst in de wereld. Maar vergis je niet: WIJ MENSEN ZIJN KRACHTIG EN ONZE KRACHT ZIT VAN BINNEN. Deze kracht leren benutten is de grootste uitdaging en uitnodiging van onze tijd.

Het is de taak van coaches om zoveel mogelijk mensen dit leren

Het is een feit dat we momenteel nog niet leren hoe je dit precies doet: innerlijk leiderschap aanboren en je bewustzijn benutten om je eigen werkelijkheid te creëren. Je leert het niet van je ouders want zij hebben het niet geleerd van hun ouders. Op school wordt het niet onderwezen. Als je 'geluk' hebt krijg je een burn-out en kom je bij een coach terecht die het je leert. Nu we op dit kruispunt zijn aangekomen moet dit veranderen. Aangezien we weten wat er aan de hand is en nodig is kunnen wij coaches onze rol nog beter innemen. Coaches zijn de 'change-agents'; specialisten in transformatie en verandering. Het is onze taak zoveel mogelijk mensen hierin begeleiden zodat we de wereld van binnenuit veranderen. Geen belangrijker tijd om coach te zijn dan nu!

Schrijf je in voor de masterclass innerlijk leiderschap en bewuste creatie voor coaches

De nummer één kwaliteiten van ons coaches, op dit moment, zijn dus het aanwakkeren van innerlijk leiderschap en bewuste creatie. Het vraagt van ons, dat we meer op structuur-niveau gaan coachen en minder op de inhoud. Dat we onze cliënten helpen zich bewust te worden van 'de matrix' achter hun ervaringen en ze leren op dit niveau te veranderen. Om dit goed te kunnen is het fijn om te weten welke rollen je als coach inneemt op welk moment. Daarnaast hebben we heel veel aan studies die gedaan zijn naar persoonlijke genialiteit. Hieruit zijn namelijk coach-technieken en tools voort gekomen die we nu nodig hebben. Momenteel werk ik aan een masterclass speciaal voor coaches die zich hierin willen bekwamen. In die masterclass komt aan bod:
  • hoe het precies werkt dat wij via ons bewustzijn de werkelijkheid creëren;
  • wat de strategie is achter persoonlijk leiderschap
  • hoe wij die strategie als coaches kunnen benutten voor onze cliënten;
  • wat je nodig hebt om te coachen met 'de matrix' achter alle ervaringen;
  • welke valkuilen we hebben en hoe we ze kunnen omzeilen.
Is dit iets waar jij je in wilt ontwikkelen? Schrijf je dan nu vast in voor deze gratis masterclass. Zodra deze klaar is krijg je 'm direct in jouw inbox. Laten we van innerlijk leiderschap, verbinding en bewuste creatie het 'nieuwe normaal' maken. Wat zeg jij ervan? Laat een reactie achter onder het artikel.  

Over Kirsten

Kirsten is een aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd theoloog. Daar deed ze een vrij doctoraal ingevuld met vakken uit de filosofie, humanistiek, antropologie en mystieke theologie. Haar afstudeerrichting was godsdienstpsychologie en ze is afgestudeerd op het werk van Ken Wilber. Na haar studie wist ze één ding zeker: haar werk is bijdragen aan de evolutie van het menselijk bewustzijn. Ze studeerde af als hypnotherapeut, NLP trainer en is in de VS opgeleid als Neuro-Semantiek trainer en Meta-coach door de grondlegger Michael Hall. Ze heeft jaren lang les gegeven aan coaches en therapeuten en heeft sinds 2014 haar eigen methode ontwikkeld: Nieuwe Geest Coaching. Deze methode is een combinatie van eeuwenoude wijsheid-tradities, kwantumfysica, hersenwetenschap en coach-technieken die mensen leren aan het stuur te komen van hun eigen werkelijkheid. In haar jaartraining leid ze coaches op met deze deel online tools te werken.    
Over de schrijver
Reactie plaatsen