Manifesteer! 4 principes die echt werken
24 juli 2019 

Manifesteer! 4 principes die echt werken

Je hoort steeds vaker over de wet van aantrekkingskracht en manifestatie. Maar hoe doe je dat nu? En wat als je al van alles geprobeerd hebt en het lijkt niet te lukken? Of het nu gaat om volledig en vrij doen waarvoor je gekomen bent of het huis van je dromen vinden, er zijn vier principes die echt werken.

FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT

Deze bekende uitspraak uit de NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) krijgt veel kritiek omdat het oppervlakkig zou zijn. Het tegendeel is waar; dit principe is gebaseerd op oeroude wijsheid uit mystieke tradities. Het verwijst naar het idee dat onze dromen waar worden als we in het hier en nu de persoon zijn die haar dromen heeft gerealiseerd. Dit omdat je leven altijd een reflectie is van je dominante attitude; je perceptie die opgebouwd is uit wat je gelooft, verwacht en voelt als waarheid. De omstandigheden in je leven zijn dan ook de vrucht van wat je ten diepste verwacht en gelooft. Dit principe van fake it until you make is doe je als volgt: haal je aandacht af van je huidige beperkingen en open jezelf voor het gevoel dat je bent waar je naar verlangt.

DANKBAARHEID

Hieruit vloeit het tweede principe voort: dankbaarheid. Wanneer je je levendig - met al je zintuigen - voorstelt, dat dat waar je naar verlangt er al is, wordt je automatisch vervult met en diep gevoel van vreugde en dankbaarheid. Dit is de werkelijke betekenis achter het 'thank you Father' in veel Christelijke gebeden. Maar het is geen magische formule. Het gaat zelfs niet om het uitspreken van die woorden. Het gaat om het voelen ervan. Wederom doe je dit door je aandacht weg te halen van wat zichtbaar is met je zintuigen en te verschuiven naar jouw droombeeld.

ONTWAAK JE INBEELDINGSVERMOGEN

Dat brengt ons bij het derde principe; het ontwaken van je inbeeldingsvermogen. Doen alsof iets er al is vraagt van je dat je jouw inbeeldingsvermogen bewust en positief inzet. Dit is iets heel anders dan jezelf voor de gek houden. In feite doen we de hele dag niets anders dan ons van alles inbeelden. Bijvoorbeeld wanneer je denkt aan het aanstaande bezoekje van je schoonmoeder of als je je een voorstelling maakt van de camping waar je naartoe gaat op vakantie. Helaas zijn het meestal niet de meest rooskleurige scenario's die we ons voorstellen en dat is precies de reden dat we zo vaak vastzitten in ons leven. Wat bewuste manifestatie van je vraagt is dat je meester wordt over je eigen inbeeldingsvermogen. Een belangrijke distinctie is deze: in plaats van te denken aan je doel, moet je denken vanuit je doel. "Our imagination connects us with the state desired. But we must use our imagination masterfully, not as an onlooker thining of the end, but as a parktaker thinking from the end." - Neville Goddard -

MANAGE JE INNERLIJKE DIALOOG

Voor het ontwaken van je inbeeldingsvermogen is het belangrijk dat je je innerlijke dialoog stuurt. Taal in-formeert ons namelijk - letterlijk. Het zijn de woorden die we kiezen die bepalen hoe we ons voelen, wat we denken, hoe we ons gedragen en wat zich als werkelijkheid aan ons manifesteert. Daarom is het belangrijk dat je je bewust wordt van je innerlijke dialoog en dat je stopt met negatieve manieren van tegen jezelf spreken. Zorg ervoor dat je innerlijke dialoog congruent is met je vervulde verlangen want het is de conversatie die je in je hoofd voert die de feiten van morgen bepalen (N.Goddard- Awakened Imagination p. 62).

DE VOLGENDE STAP IN ONZE EVOLUTIE

Ik geloof er heel erg in dat de vaardigheden hierboven beschreven de volgende stap zijn in onze evolutie. Je ziet het overal om je heen: mensen worden zich in toenemende mate bewust dat ze de makers zijn van hun eigen werkelijkheid. Een veel gehoord verlangen is 'ik wil van mijn hoofd naar mijn hart gaan.' Teveel 'in je hoofd zitten' is dan de boosdoener. Het ligt iets genuanceerder. De kracht van onze geest is immens en het bewust benutten ervan een voorwaarde voor onze evolutie. Je kunt je hoofd niet omzeilen en moet dat ook niet willen. Waar het om gaat is meesterschap ontwikkelen over je geestkracht. Ken Wilber beschrijft dit zo mooi. Hij zegt: de evolutie van bewustzijn is een aanhoudend proces van integreren en overstijgen.

ALS JE BLIJFT HANGEN IN OUDE PATRONEN

Een kanttekening is op z'n plaats: het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Dat komt omdat we grotendeels bestuurd worden door patronen die verankerd zijn in ons onderbewuste. Dat maakt dat je vaak in automatisch gedrag schiet, ook als je er echt helemaal klaar mee bent. Wat meesterschap vraagt is:
  • dagelijks herhalen;
  • volhouden, juist als het lijkt dat je steeds één stap vooruit gaat en twee stappen terug;
  • aanmoediging en op tijd bijstellen.
Ben jij aangekomen in een tijd van je leven dat je echt wil doorpakken op dit stuk? En ben je er klaar mee dit steeds in je eentje te doen? Kun je met andere woorden wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan mijn Nieuwe Geest Coachtraject. Het is gemaakt om in vijf maanden het patroon dat je houdt waar je bent los te weken en te vervangen voor jij die haar bestemming leeft. 29 juli start mijn volgende groep en er zijn nog een paar plaatsen vrij. Plan een gratis intakegesprek in. Daarin kijken we of dit de juiste stap is voor jou op dit moment. May the force be with you :-) xxx Kirsten
Over de schrijver
Reactie plaatsen