In vijf stappen polarisatie overstijgen en integreren
26 juli 2021 

In vijf stappen polarisatie overstijgen en integreren

We leven temidden van enorme polarisatie en het gaat er hard aan toe. Links of rechts, wappie of klimaatgekkie, Israel of Palestina. Er lijkt al een tijd geen middenweg te zijn. Tegelijk spreken veel mensen over de vijfde dimensie: de nieuwe aarde.  Een bewustzijnsstaat van eenheid, verbinding en liefde. Dit lijkt verder weg dan ooit als je om je heen kijkt. Waar vind je die vijfde dimensie; hoe kom je daar? Ik neem je graag mee in vier praktische stappen richting deze vijfde dimensie. Want zou het kunnen zijn dat deze mega polarisatie een initiatie is, op weg naar een hoger bewustzijn?

Is kunnen dealen met polariteit een initiatieproces?

Nog niet eerder was de verdeeldheid zo heftig en alomvattend. Tegelijkertijd wordt duidelijk uit verschillende oude wijsheid tradities van over de hele wereld dat we in een overgangsfase zitten naar een hoger bewustzijn. Er wordt gesproken van een eindtijd. Einde van wat? Van een staat van bewustzijn die aan vernieuwing toe is?

Zou de polariteit waarin we momenteel leven een initiatieproces kunnen zijn? Een test om te zien of we voldoende kunnen groeien in onszelf? Een uitnodiging om te zien waar het eigenlijk over gaat? Een proeve van bekwaamheid in het overstijgen van ons eigen ego, het streven naar een nieuw niveau van eenheid in onszelf zodat we samen komen tot een hoger niveau van bewustzijn?

Zijn we voldoende gegroeid om te kunnen doorzien wat het spel is? Is onze geest getraind en sterk genoeg om te kiezen voor of worden we nog meegezogen in de sterke stroming van de vele tegengestelde emoties en standpunten?

In deze eindtijd komt het tot een schifting. Volgens sommigen gaat die schifting over wel of niet gevaccineerd zijn. Maar ik denk dat de schifting zich op een veel dieper, wezenlijker niveau bevindt. Eentje die gaat over het wel of niet kunnen belichamen van een inclusief bewustzijn.

The law of one: je bewustzijn afstemmen op eenheid

Een bijzonder behulpzaam document op weg naar dit bewustzijn is de Law of One. Heb je hier wel eens van gehoord? Het is een serie boeken uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. In deze boeken wordt verslag gedaan van gechannelde boodschappen van RA (een groep wezens uit een andere dimensie). RA leert over the Law of One en hoe wij mensen ons bewustzijn kunnen afstemmen op eenheid; het veld van puur bewustzijn wat wij werkelijk zijn.

In vier stappen polarisatie overstijgen en integreren

RA geeft een uitgebreid plan met fasen en stappen. Ik bespreek hier de eerste fase met daarin vier stappen omdat ze inzichtelijk maken hoe we uit de polarisatie komen en tot een hoger niveau van eenheid.

 • Stap 1 is zorgen voor een stille geest.
  RA zegt: "the mind must be openend like a door. The key is silence."

 • Stap 2 gaat over het in jezelf belichamen van de polariteit.
  Alles in onze dimensie heeft een tegendeel. In onze geest leven alle dingen. Alles en haar tegendelen. Daarvoor moet je de volledigheid in jezelf vinden door in elk ding de beide kanten te herkennen. Dus daar waar je in jezelf geduld ervaart is er ook ongeduld en is het aan jou om in jezelf beide aspecten te kennen en doorleven. Als je dat doet, balanseer je elke positieve en negatieve lading met zijn gelijke.

 • Stap 3 is de compleetheid binnenin je bewustzijn te accepteren.
  Dit betekent ophouden met één ding boven het andere te verkiezen. Ervaar je het één, dan kies je er direct voor het andere ook te ervaren EN te accepteren dat dit zo is.

 • Stap 4 is een herhaling van van stap 2 maar dan verschuif je jouw blik naar anderen. 
  Zie je in iemand een dom schaap/een tiran/een fascist/een wappie? Dan zie je direct ook dat hij/zij het in zich heeft om het tegendeel te zijn. Zie oneerlijkheid in de ander, dan zie je direct ook dat hij/zij iemand is die eerlijk is. Dit vraagt wat hersengymnastiek. Wat helpt is context toe te voegen. In een andere context ís deze persoon dit ook echt. Op zielsniveau is deze 'ander' net als jij een uitloper van de Bron en dus belichaamt hij/zij alles wat er is.

 • Stap 5 breng je ook hier weer acceptatie naartoe.
  Je accepteert de polariteit in de ander en overstijgt deze door beide kanten te belichamen en te kennen.

  Vrijdag 24 november geef ik op Instagram een live mini training over hoe je die vijf stappen toepast. Klik hier om erbij te zijn.

Gewaar zijn zonder vastklampen is de sleutel

Onze geest heeft de neiging zich vast te bijten in emoties, gedachten en oordelen. Dat maakt het heel lastig om het tegendeel van een ervaring te ontmoeten en belichamen in jezelf. Dit wordt een stuk makkelijker als je mentaal en emotioneel een klein stapje terug doet en in de schoenen van de waarnemer stapt. De sleutel hier is awareness; gewaar zijn zonder dat je ergens aan vastklampt.

Er is geen weg om de polariteit heen; we moeten er dwars doorheen

Evolutie werkt via de weg van differentiatie naar integratie naar overstijging. Er is dus geen weg om de polariteit heen. We moeten er dwars doorheen. Je kunt het wel weg willen hebben of het veroordelen, maar daarmee draag je alleen nog maar meer bij aan de verwarring en vertroebeling. De weg die wij mensen hebben te gaan om tot de vijfde dimensie te komen is door het belichamen van de polariteit. Niet vastklampen aan één kant van het verhaal maar beide kanten beleven, belichamen én accepteren. Als je bovenstaande stappen niet alleen leest maar ook écht toepast zul je merken dat ze heel goed werken en een fijn hulpmiddel zijn. Ik nodig je graag uit om de stappen zoals hierboven beschreven te oefenen in je eigen leven. Wat realiseer jij je als je dit leest en toepast? Deel het hieronder door een reactie achter te laten.

May the force be with us.

xxx KirstenOver de schrijver
Kirsten
Door

Kirsten

op 27 Jan 2022

Dankjewel voor je reactie Carina en heel graag gedaan. We zitten in zo'n unieke tijd dat alle inspiratie welkom is. Dat herken ik ook voor mezelf.

Carina Braams
Door

Carina Braams

op 25 Dec 2021

Wauw, je hebt een prachtige manier om de zaken onder woorden te brengen. Voor mezelf probeer ik soms te krampachtig om in het midden te blijven. Omstandigheden kunnen mij er helemaal vanaf gooien. Dit soort uitspraken, blogs, podcasten, helpen mij weer terug in balans te komen. Dank je wel

Reactie plaatsen