IN DRIE STAPPEN NAAR TRANSFORMATIE
24 juni 2019 

IN DRIE STAPPEN NAAR TRANSFORMATIE

Ken je dat van jezelf: dat je nog harder gaat werken als het tegenzit en je wilt iets veranderen? Ik heb het tijden gedaan. Maar hoe verleidelijk het ook is; nog harder werken gaat je niet verder helpen. Transformatie is namelijk een geestelijk/energetisch proces geen actie-proces. Transformatie kent drie fases. In essentie gaan die over jezelf in lijn brengen (laten resoneren) met de persoon die je verlangt te zij, door meesterschap te ontwikkelen over je aandacht en gedachten. Alleen actie die voortkomt uit die uitlijning brengt je het resultaat waar je naar verlangt.

JE EIGENLIJKE WERK IS ZORGEN DAT JE JE GOED VOELT

Je leven is een weerspiegeling van je meest dominante gemoedstoestand. Het zijn altijd onze innerlijke staten die de omstandigheden, situaties en relaties aantrekken in ons leven. Emerson beschreef dit zo mooi toen hij zei: " Man surrounds himself with the true image of himself... what we are, that only can we see." Daarom is je meest belangrijke 'werk' meesterschap verkrijgen over je geest en te zorgen dat je je goed voelt. In lijn met je verlangen, aangehaakt bij wat je WEL wil, in plaats van gefocust op wat je NIET wil of waar je bang voor bent. Dit klinkt makkelijk maar we weten allemaal dat dit in de praktijk brengen best lastig kan zijn. Daarom is het fijn om te weten dat je in grote lijnen drie stappen doorloopt.

STAP 1:BEWUST WORDEN

Transformatie gebeurt in drie stappen: bewust worden, afleren en aanleren. Omdat verandering begint in jezelf is het super belangrijk dat je je ervan bewust wordt wat je dominante bewustzijnstoestand is. Wat is je mindset? Wat geloof je over jezelf, anderen, je capaciteiten, je plek hier op aarde? Dit moet boven water komen, want dan alleen kun je het veranderen. Daarnaast is het nodig dat je weet wat je wil: wat je wil bereiken.

STAP 2: AFLEREN

Als bovenstaande helder is geworden, dan is de volgende stap de negatieve gedachten en emoties afleren. Dit is lastig maar het is zeker mogelijk! In de basis is je gewoonte een neuraal netwerk dat op de automatische piloot staat. Hersenwetenschap toont aan dat het relatief eenvoudig is een nieuw neuraal netwerk aan te leggen en een oude te doen 'verschrompelen'.

STAP 3: AANLEREN

Je verandert door negatieve denkpatronen af te leren en zo vaak als maar kan je aandacht te richten op die versie van jezelf waar je naar verlangt. Psychologisch te bewegen van wie je nu bent naar wie je wilt zijn. Jezelf geestelijk en energetisch verbinden met je doel. Dit doe je door vaak in het gevoel te stappen van je wens die vervult is. Dit vraagt training en vooral: herhaling. Omdat je gemakkelijk door de waan van de dag wordt overgenomen is het fijn dat er mogelijkheden zijn om dit proces niet alleen maar onder deskundige begeleiding te doorlopen. Kijk eens hoe Neville Goddard - de briljante geestelijk leraar uit de VS dit proces van transformatie verwoorde: "We must practice separating ourselves from our negative moods and thoughts in the midst of all the troubles and disasters of daily live. No one can be different from what he is now unless he begins to separate himself from his resent reactions and to identify himself with his aim."

EFFECTIEF EN ZELF AAN HET STUUR

Het is belangrijk dat je zelf leert hoe je aan het stuur komt van je geest want jij bent het immers die jouw leven leidt. Daarnaast is het fijn als verandering redelijk snel gaat; het hoeft echt geen jaren te duren. Met de juist kennis, techniek en support kun je in vrij korte tijd grote transformaties succesvol doormaken. Het toffe van de tijd waarin wij nu leven is dat dit door het internet voor iedereen beschikbaar is. Ik ben dan ook een fan van online programma's. Het grote voordeel is dat ze transformatie haalbaar maken binnen korte tijd juist omdat ze je in staat stellen elke dag te herhalen, iets wat essentieel is bij transformatie.

BENUT DE KRACHT VAN ONLINE

Een veel gehoord bezwaar op online programma's is dat ze niet effectief zijn omdat het moeilijk is de discipline vol te houden zelf te doen wat nodig is. Ik zie dat anders. Elke vorm van verandering moet je zelf doen. Het is een misvatting te denken dat je succesvol verandert door twee keer per maand naar een coach te gaan of door het volgen van een training. Aan het einde van de dag zul je het geleerde in de praktijk moeten brengen. Thuis, in je dagelijks leven gedurende alle grote en kleine hobbels, irritaties en rampen. Dit vraagt net zoveel, of misschien wel meer zelfdiscipline. Een goed online programma ondersteunt je dagelijks bij het maken van de juiste veranderingen. Het geeft je de juiste kennis, tools, spiegelmomenten en aanmoediging zodat je doet wat nodig is. Zoals gezegd: de dagelijkse herhaling is essentieel. Onderzoek wijst uit dat verandering tot stand komt als je dagelijks een half uur in het gevoel stapt dat je doel al is bereikt. Dat klinkt als behoorlijk haalbaar vind je ook niet?   xxx Kirsten      
Over de schrijver
Reactie plaatsen