Hoe een kleine elite al eeuwen onze perceptie van de werkelijkheid bepaalt en manipuleert en we hier nu massaal uit ontwaken
01 augustus 2020 

Hoe een kleine elite al eeuwen onze perceptie van de werkelijkheid bepaalt en manipuleert en we hier nu massaal uit ontwaken

Wat is de werkelijkheid? Wie zijn wij? Waartoe zijn we in staat? Tot op heden wordt onze werkelijkheid bepaalt door wat we ons hele leven is verteld over wat 'waar' is. Onze hele geschiedenis zijn we door verschillende vormen van autoriteit ontmoedigd om te ontdekken wat onze realiteit werkelijk is. Een kleine elite bepaalt en manipuleert al eeuwen onze perceptie van de werkelijkheid. Daar is een reden voor: wanneer je immers doorhebt hoe de werkelijkheid echt werkt, dan realiseer je je dat wij in controle zijn. Niet die paar mensen die zich 'de autoriteiten' noemen, niet toevallige gebeurtenissen. Wij hebben de controle en dit beseffen is wat momenteel op grote schaal wereldwijd plaatsvindt en 'Het Grote Ontwaken' wordt genoemd.

De werkelijkheid zoals ons die wordt verteld

Voordat we daar verder op ingaan, laten we eerst kijken wat ons wordt verteld. Ons wordt verteld dat we leven in een materiële wereld, een fysieke, solide wereld met ruimte/afstand tussen alles in. Er bestaat zoiets als tijd met verleden, heden en toekomst en de interacties die we hebben in ons leven zijn toevallig. Het gebeurt gewoon. Er is geen verbindende of creërende kracht. Geen eenheid achter deze gebeurtenissen. We zijn als het ware kosmische ongelukken.

Wat nu als die werkelijkheid niet waar is?

Maar stel je nu eens voor dat dit niet klopt. Dat de werkelijkheid niet materieel/fysiek is; dat we deze fysieke wereld alleen ervaren omdat we het zo waarnemen? Het eerste wat je je dan misschien afvraagt is hoe het dan mogelijk is om op een stoel te kunnen zitten, als niets fysiek is? Je moet begrijpen dat de weerstand die toestaat dat we in een stoel zitten is geen fysieke weerstand maar elektromagnetische weerstand. Het is weerstand binnen een bepaalde bandbreedte van frequentie, die we via onze zintuigen ervaren als fysieke weerstand.

Onze werkelijkheid is niet fysiek of materieel

Het is als virtual reality. Dit is waarom: we leven in een veld vol informatie dat te vergelijken is met WiFi . Ons brein is als een computer die alle informatie codeert in een fysieke ervaring. Een goede analogie is die van het internet. Het internet is WiFi velden; elektrische communicatie, codes. Alleen op het computerscherm wordt die informatie omgevormd tot beelden, geluiden en specifieke ervaringen.

Ons brein is een menselijke computer die kosmische informatie decodeert

Ons lichaam is een biologische computer. Het decodeert informatie vanuit de kosmische WiFi op het scherm van ons brein. Niets in het universum en op onze aarde is dus solide. We decoderen het op zo’n manier dat het solide lijkt. Golven van informatie is alles wat er is. Alleen door onze daad van observeren word een golf van informatie fysieke werkelijkheid. Als we het niet observeren, dan is het weer die golf van informatie. Net als bij een computer. Alleen wanneer een computer de elektrische informatie binnen de WiFi decodeert wordt het wat je ziet op je scherm. Als er geen computer is , zijn er alleen codes en elektrische informatie. In plaats van het woord ‘the observer effect’ te gebruiken is een betere term dan ook: de decoder effect.

Van elektrische informatie naar een digitaal holografische werkelijkheid

De vijf zintuigen nemen golven van informatie en vormen die om naar naar elektrische informatie en communiceert het naar het brein. Het brein decodeert het naar een digitale holografische werkelijkheid. Dat is de wereld die we buiten ons ervaren. Het brein neemt alleen de info die het nodig heeft om een werkelijkheid te construeren. Het laat niet alle informatie door die het ontvangt. Het brein ontvangt via het oog 11 miljoen sensaties (stukjes informatie) elke seconde. Daaruit haalt het 40 sensaties om onze werkelijkheid te vormen.

Kosmische WiFi: het kwantumveld van oneindige mogelijkheden

Dus wij leven in het kosmische WiFi veld, wat ook wel omschreven wordt als het kwantumveld van alle mogelijkheden en waarschijnlijkheden. In dit veld is alles mogelijk. De vraag is: wat uit dit veld, nemen we tot ons? Net als bij het internet: waar je je je aandacht op richt, waar je interesse ligt, waar je in gelooft, waar je enthousiast van wordt bepaalt tot welk deel van het internet je toegang krijgt en op je scherm krijgt als een ervaring. Zo doen we dat ook in ons leven.

Perceptie wordt selffulfilling prophecy

De sleutel tot alles is dus perceptie. Alles is frequency. Elke emotie is een frequency. Percepties worden gerepresenteerd door vibratie (in het Engels ‘frequency’.) Wanneer het jouw perceptie en identiteit is dat je een kleine ik bent zonder macht of kracht, dan wordt dat gerepresenteerd als een bandbreedte van frequentie. Door jouw perceptie interacteer jij in dit kwantumveld binnen deze band of frequency. Dit veld geeft je vervolgens een feedback-loop die een selffulfilling prophecy creëert. Je gaat een leven ervaren die deze perceptie manifesteert : kleine ik zonder macht of kracht.

Perceptie dicteert ons leven. Het goede nieuws: wij controleren onze perceptie

Maar als je een andere identiteit kiest met een andere perceptie, bijvoorbeeld deze: ik ben bewustzijn, ik ben 'awareness of being’ en mijn lichaam is het voertuig om dit te ervaren. Ik ben oneindig bewustzijn dat het eeuwige ervaart. Nu heeft die identiteit een volledige andere bandbreedte van frequentie. Deze verruimde identiteit heeft een een uitgebreidere vibratie. Dus: perceptie dicteert ons leven.

Wat is de macht van iemand die de perceptie bepaalt?

Nog even terug naar de autoriteiten. Vraag je dit eens af: welke macht zou het iemand geven, die zou weten dat we zo onze werkelijkheid vormgeven, als ze deze kennis voor ons verborgen te houden? Wat als de autoriteiten de kennis hebben, dat wanneer ze jouw brein manipuleerden om de werkelijkheid op een bepaalde manier te decoderen, ze ervoor zouden kunnen zorgen dat jij een werkelijkheid zou creëren, ervaren en dus geloven die hen uitkomt, ook al zou het jou niet uitkomen. Dat is precies wat er momenteel gaande is. We kijken naar een menselijke samenleving die systematisch zo is gestructureerd om de waarheid over de werkelijkheid voor ons verborgen te houden.

Vanuit de schaduw wordt onze perceptie gemanipuleerd en opgelegd

We leven dus in de illusie van een materieel wereld vol of beperkingen van ‘ik kan het niet, het is niet mogelijk etc.’ Terwijl vanuit de schaduw onze perceptie gemanipuleerd en opgelegd wordt. Die percepties dicteren op hun beurt hoe het brein de informatie decodeert in een werkelijkheid die we massaal hetzelfde ervaren. Hoe meer je mensen je kunt overtuigen dat ze niets voorstellen en niet krachtig zijn, hoe meer mensen zo’n soort leven zullen leven en daardoor geen enkel probleem zullen zijn voor de heersende macht en autoriteit.

Wie de informatie controleert, controleert de werkelijkheid

Dit is al eeuwen aan de gang en bereikt momenteel belachelijk extreme proporties als het gaat over hoe de perceptie van de mensheid wordt gemanipuleerd. Wij zijn als computers: informatie die gecodeerd zijn om informatie te decoderen. Daarom: als jij de informatie kunt controleren, dan controleer je de werkelijkheid. Dit is precies waar de obsessie vandaan komt bij de autoriteiten in het controleren van de informatie. Daarom hebben we nu die hysterische explosie van censuur in mainstream media en door bedrijven uit Silicon Valley. Want als jij de informatie controleert, dan controleer je de perceptie.

Informatie wordt perceptie en perceptie wordt gedrag

Waar krijgen mensen hun percepties vandaan? Uit de informatie die ze ontvangen. Informatie wordt perceptie en perceptie wordt gedrag. Wanneer je dus informatie kunt controleren, ben je in staat gedrag te controleren. Dat is het fundament van controle over mensen. En het wordt in stand gehouden door ons onwetend te houden (ignore - ance) De gehele samenleving bestaat door de gratie van een complete illusie over de wereld die we ervaren. Wat er momenteel gebeurt is dat onze percepties extern gemanipuleerd worden. Die percepties manifesteren als een bandbreedte van vibratie of frequency, welke de limitatie is waarbinnen wij interacteren met het kwantumveld van mogelijkheden. Die feedback-loop wordt onze werkelijkheid, die een reflectie is van onze perceptie.

De revolutie die mensen bevrijd uit onwetendheid en manipulatie is een revolutie in perceptie

De revolutie om mensen te bevrijden uit deze gemanipuleerde onwetendheid zal daarom een revolutie in perceptie moeten zijn. Want uit perceptie komt alles voort. Verander perceptie verander de werkelijkheid. Verander perceptie verander de wereld. Stel je eens voor dat de wereld door deze transformatie heen gaat, en dit gebeurt momenteel steeds sneller en sneller. Hoe meer mensen komen uit hun ‘kleine krachteloze ik identiteit’ komen, hoe meer deze wereld dramatisch zal veranderen.

Begrijpen hoe de werkelijkheid werkt is fundamenteel voor de mensheid om hun kracht terug te nemen

Deze verandering vindt plaats zonder een geweer, tank of protest. Deze verandering vindt plaats wanneer wij gaan herinneren wie wij zijn: bewustzijn. Oneindig potentieel dat een menselijke ervaring heeft. Begrijpen hoe we onze werkelijkheid creëren is niet navelstaarderij van een stel zweverige mensen, of simpelweg ‘interessant’. Het is absoluut fundamenteel voor de mensheid om hun kracht en macht terug te nemen van de kleine groep machthebbers. Ook al hebben we het leven ons laten leven. We hebben de kracht om het leven te leven op basis van onze eigen waarden en overtuigingen omdat wij de bestuurder zijn van ervaringen.

Het 'Grote Ontwaken' is zelf bepalen wat onze werkelijkheid en identiteit is

Wat ‘het grote ontwaken’ echt is, is deze kennis ter harte nemen en zelf dicteren wat onze perceptie en identiteit is. Want van die verruimde identiteit komt een verruimde (expanded) werkelijkheid. De minderheid kan niet langer de meerderheid controleren wanneer ze de controle over onze perceptie verliezen. En dat is precies wat we het grote ontwaken noemen. Dit is precies wat op dit moment op grote schaal aan de hand is in de wereld.

Wij hebben de kracht om de veranderingen waar we naar verlangen te bewerkstelligen

Het is het begrijpen van hoe werkelijkheid werkt, dat de sleutel is naar alles. En dat is waarom de autoriteiten eeuwenlang bezig zijn om de kern van die werkelijkheid van ons weg te houden. Nu is die informatie bij ons terug aan het komen. Met die informatie creëren we een menselijke wereld die sommigen beschouwen als utopie. Die utopie is simpelweg een verandering in perceptie. Wij hebben de kracht om die verandering te bewerkstelligen.

  (Dit artikel is een vrije vertaling van de aflevering 'Revolution in Perception' van de serie Escape the Matrix van David Icke op Gaia. Sinds het begin van de corona crisis zijn alle social media kanalen van David Icke geblokkeerd.)
Over de schrijver
Reactie plaatsen