Hemelvaartsdag: de dag waarop we onze eigen kracht terug nemen
21 mei 2020 

Hemelvaartsdag: de dag waarop we onze eigen kracht terug nemen

Geloof jij dat je jouw eigen werkelijk voor een belangrijk deel zelf creëert? Dan is nu het moment om die wijsheid in de praktijk te brengen. Hoe mooi dat het vandaag hemelvaartsdag is? Geen betere dag om onze eigen kracht terug nemen. Lees hier waarom NU daarvoor het beste moment is en ontdek praktische tips hoe we afscheid kunnen nemen van het 'oude normaal' en samen het 'nieuwe normaal' kunnen creëren.


Nu is het moment​

Het moment is aangebroken om alles wat je weet over manifestatie in de praktijk te brengen. Jij hebt de kracht om niet alleen de koers van je eigen leven maar ook het collectief te veranderen. Hiervoor ben je niet afhankelijk van je regering, de mensen die je hoog acht of wie dan ook. Die kracht zit in ieder van ons. En als dit met jou resoneert dan ben jij onderdeel van de grote groep 'cultural creatives' die nu opstaat om die kracht in te zetten.


'Choice Point'​: die plek in een cyclus waar patronen makkelijk te doorbreken zijn

Greg Braden vertelt in Missing Links zo helder: tijd bestaat uit cycli en we zitten nu aan het einde van een cyclus van 5000 jaar. We bevinden ons momenteel precies aan de start van een nieuwe cyclus.
Deze tijdsspanne - hij noemt het 'choice point' is zo bijzonder omdat het op dit moment (precies tussen het einde en het begin van een cyclus) een stuk makkelijker is om grote veranderingen te bewerkstelligen.


Bevestiging van wat je al wist ​

Wanneer de nieuwe cyclus eenmaal weer is begonnen neemt het momentum ervan toe en kost het meer moeite. Hoewel we altijd keuze hebben en met elkaar onze werkelijkheid vormen en kunnen veranderen, is nu dus het moment omdat nu 'the deck is in our favour'. Super inspirerend vind je ook niet? Het bevestigt wat ik (en misschien jij ook wel) al de hele tijd voel: dit is een belangrijke tijd om in te leven!


​Afscheid van het oude normaal

De afgelopen 5000 jaar hebben we geleefd in een tijd waarin macht, onderdrukking van de massa ten koste van een kleine elite, ongelijkheid en winst op de voorgrond stond. Deze manier van leven blijkt niet vol te houden: we vernietigen hiermee de aarde en onszelf. Met deze leefstijl koersen we daarom af op de ondergang van onze 'beschaving'. Het oude normaal is dus niet iets waar we naar terug moeten.


Het nieuwe normaal: gelijkwaardigheid, harmonie, balans en innerlijke kracht​

Het goede nieuws is dat de mogelijkheid van een prachtige nieuwe samenleving onder handbereik is. Dit is een samenleving gebaseerd op gelijkwaardigheid, verbinding, zorg voor elkaar, harmonie, wijsheid, balans en innerlijke kracht. Een samenleving die niet meer gaat over overleven maar over tot bloei komen.

​We hebben alles wat nodig is tot onze beschikking

Wat ik zo inspirerend vind is dat we juist nu alles tot onze beschikking hebben wat we nodig hebben om deze wereld te creëren. De kwantumfysica heeft inmiddels bewezen wat onze oudste wijsheidstradities al eeuwen weten: we leven in een groot web van informatie en energie. Dit web is de container van alles in het multiversum en verbindt alles met alles. Wij zijn met dit web verbonden via ons hart. We communiceren met dit web via onze emoties en het web spiegelt dit aan ons terug in de vorm van gebeurtenissen en relaties.


Creatie-kracht: de vrije wil te kiezen wat je gelooft en hoe je je voelt​

Wij zijn de enige soort die bewust en uit vrije wil kunnen kiezen wat we geloven, verwachten en hoe we ons voelen en dus wat we creëren. En dat is precies wat deze tijd van ons vraagt; meesterschap over onze aandacht en emoties zodat we gezamenlijk een nieuwe aarde creëren.
Het basis principe is dit: dat waar jij je aandacht op richt ,wat je diep van binnen gelooft en verwacht en vooraal het grootste gedeelte van de dag voelt creëer je. Focus gevoed met emotie is creatie.


Zes tips om dit in de praktijk te brengen​

Hieronder zes tips om de kracht die niemand jou ooit kan afnemen in de praktijk te brengen in deze belangrijke overgangstijd.
1. Houd het simpel. Je hoeft je geen zorgen te maken om de details. Het gevoel van liefde en verbinding is voldoende;
2. Denk aan iets of iemand waar je van houdt en adem rustig en diep naar je hart. Focus je op je hart terwijl je de gevoelens van liefde en verbinding door je heen laat stromen. Doe dit minstens 15 minuten per dag (vaker als je kunt en je er gelegenheid toe hebt);
3. Limiteer de tijd die je besteed aan berichten op social media die je in een staat van zorgelijkheid, frustratie, verwarring, boosheid en angst brengen. Besluit gewoon dat je daar je aandacht niet meer aan geeft omdat je niet wilt bijdragen aan het momentum van die creatie;
4. Installeer een mindfullness bel op je telefoon en neem je voor om elke keer als de bel klinkt in de staat van liefde en verbinding te stappen;
5. Deel deze kennis (bijvoorbeeld dit blog) met anderen die hiervoor open staan en spreek met elkaar af dat je dit samen gaat doen;
6. Voed je met informatie die jou hierin sterkt.

Van angst naar liefde: samen kunnen we het

Voel jij ook de commitment om te investeren in een samenleving van verbinding, rechtvaardigheid, liefde, harmonie en innerlijke kracht? Laten we hier dan samen ons nieuwe normaal van maken. Laten we dan vanaf nu besluiten dat het mantra 'Samen kunnen we het' slaat op deze nieuwe aarde; dit nieuwe normaal. Elke keer als we die boodschap ergens voorbij zien komen stappen we in een staat van liefde en verbinding, harmonie en innerlijke kracht en stralen we dat via ons hart naar buiten. Samen kunnen wij dit!

Linkjes naar inspirerende meditaties en de pioniers

Een aantal mensen om te volgen in deze tijd zijn Greg Braden, Joe Dispenza en Bruce Lipton. Ook vind je hier een meditatie uit de Transformatie Challenge die gebruikt wordt om nieuwe werkelijkheden te creëren. En een super app voor meditaties.
GOLOV 20 van Joe Dispenza: https://youtu.be/bYOHHLLuaMg
THE NEW HUMAN STORY van Greg Braden: https://theshiftnetwork.com/NewHumanStory
UPLIFTING THE FIELD van Bruce Lipton:https://youtu.be/3YqzSOpm-yg
DE HELE SERIE MISSING LINKS van Greg Braden op Gaia:hier een aflevering die je gratis kunt kijken
Discovering the divine matrix: https://www.gaia.com/share/ckagfap5i00cu0jmydxpl3nlw…(Let op deze link is 72 uur geldig)
HET E-BOOK REAL CHANGE: gratis te downloaden op https://www.mindofyourown.nl/
GOLOV20: initatief van Joe Dispenza om het veld met liefde te voeden. https://youtu.be/FZXVix4TNOI
In liefde,
Kirsten
Over de schrijver
Reactie plaatsen