Fake werkt niet meer
Ik ga eerlijk zijn ik heb je tekort gedaan. Ik heb onvoldoende mijn kennis en talent met je gedeeld het afgelopen jaar. Ik was stil en dat heeft een reden: angst. Tot op de dag van vandaag heb ik succesvol weten te vermijden om mezelf te laten zien zoals ik echt bent. Dat heeft geduurd tot vandaag: het verandert nu. Omdat het de hoogste tijd is om volledig mezelf te zijn en ik heb gezien dat ik niet de enige ben die dit nu tegenkomt, schrijf ik dit stuk. Zodat we samen de (doodenge) uitnodiging ,die erachter schuil gaat, kunnen aanvaarden. Marketingtrucs kopiëren, teksten volgens een bepaalde *beproefde* structuur schrijven, bonus op bonus weggeven. Het zijn allemaal strategieën geweest die ik gebruikte om dat ene, meest enge te vermijden namelijk: laten zien wie ik werkelijk ben. Dat wist ik toen uiteraard niet. Dat zie ik nu pas. En ik ben niet de enige: om mij heen zie ik mannen en vrouwen met hetzelfde worstelen. Vorige week nog bij mij aan tafel: 6 ondernemende dames die ook allemaal alles volgens het boekje hadden gedaan (webinars, lanceringen, salespagina's etc.) en toch niets hadden verkocht. Waarom is dit?? Het is mij duidelijk: fake werk niet meer. Je ziet het in het klein en bij grote instituten als banken, de kerk, top sport, onderwijs, politiek: Corruptie en incongruentie worden blootgelegd. Het is met de billen bloot en veranderen of van het toneel verdwijnen. Alle maskers gaan af. Deze tijd vraagt onszelf volledig te gaan bewonen. Jezelf en wie je echt ben te gaan 'ownen'. De patronen die dit in de weg staan afleren en een nieuwe gewoonte aanleren. Dood en dood eng maar ik ga ervoor en nodig jou uit om mee te doen! Het werd me glashelder toen ik twee weken geleden naar de documentaire van Tony Robbins keek. Ik was alleen thuis. Er lag een stukje joint in de kachel. Die heb ik opgerookt (dit is trouwens een detail dat ik voorheen beschaamd had verzwegen -wat zullen ze wel niet denken - rare ouwe hippie :-). Ineens stelde ik me voor dat Tony mij uit het publiek viste en een sessie met mij ging doen. Dat was toen het kwartje keihard viel: Ik leef mijn eigen missie niet! Ik leer het anderen wel maar ik doe het zelf niet. Niet daar, waar het er echt om gaat, niet in de kern. Snel wegdrukken, die neiging voelde ik maar ik wist: dit is groot dus ik bleef erbij. Het deed pijn en het was gek genoeg even ontluisterend als bevrijdend. EINDELIJK HEB IK HET DOOR! Dit was de gouden tip waar ik God/Bron of hoe je het ook noemt al zo lang om had gevraagd. Au en eng maar wauw het geeft licht!!!! Het leven is een dans tussen dat wat je het meeste vreest en dat waar je het meest naar verlangt. Mijn grootste angst is uitgelachen en beschimpt worden en mijn grootste wens is mijn bewustzijn ontwikkelen en anderen helpen dit ook te doen zodat we samen de wereld een stukje mooier maken. Ik ben nu op een kruispunt gekomen dat ik mijn grootste angst moet aangaan omdat ik anders mijn grootste wens niet kan waarmaken. Het is tijd om de sprong te wagen en deze dans te gaan ontstijgen. Doodeng maar ik doe het toch. Want zo ben ik dan ook wel weer: een beetje bang maar super moedig. En het mooie is: het klopt allemaal zo precies! Mijn kennis en talent om patronen te transformeren en het doorbreken van mijn grootste angst door super openhartig te zijn passen precies bij elkaar. Ik ben ervoor gemaakt om door mijn openhartigheid anderen te kunnen helpen. Moed en eerlijkheid zijn mijn kernwaarden. En door het voor te leven ben ik een voorbeeld van dat het kan: je grootste angst overstijgen en je missie gaan leven. Maar dan moet ik het wel doen, dus bij deze de eerste stap. Herken jij jezelf in mijn verhaal en is het voor jou ook de hoogste tijd maar vind je het super eng? Doe dan met me mee! Hoe? Ik heb besloten dat mijn openhartigheid naast ietwat ongemakkelijk en behoorlijk eng, vooral toch inspirerend en heel leerzaam gaat zijn. Dus ik ga de komende tijd met jullie delen hoe ik uit dit patroon aan het breken ben. Ik ga je laten zien hoe dit bij mij werkt en je kunt met me meedoen met je eigen grootste hangup. Wat is jouw dans van het leven? Wat is jouw grootste angst en jouw grootste wens? Met welk patroon houd jij die dans in stand? Hoe kom je überhaupt in zo'n patroon en wat er nodig is om het te veranderen? Ik heb al een selfie-stick gekocht en een microfoon en ga de hele boel filmen. En ik heb het plan om een aantal coachingsgesprekken te verloten. Maar daarover later meer. Overigens: ik realiseer me dat ik hiermee vrij ver ga. Ik laat je zien wat er werkelijk speelt en wat mijn werk is. Ik begrijp het heel goed als je nu denkt: dit is niet voor mij. Dat is oké. No hard feelings. Laat het helder worden voor wie ik iets kan betekenen en voor wie niet. Dat is precies de bedoeling van tot de essentie komen. Wil je op de hoogte blijven van dit proces en zelf ook meedoen maar sta je nog niet op mijn lijst? Klik dan hieronder op de button. Ja-ik-doe-mee-blauw Wil je reageren? Heel graag! Voor nu: may the force be with you :-) Kirsten schermafbeelding-2016-09-26-om-14-10-26
Over de schrijver
Claudia
Door

Claudia

op 27 Sep 2016

Wauw Kirsten, wat een fantastisch inzicht en wat gaaf dat je het deelt! Dit is de eerste keer dat ik in 1 keer je nieuwsbericht echt met interesse lees. Dus die heb je binnen. Ik blijf je volgen en ben benieuwd naar je doorbraken. Want die gaan komen. Let maar op :-)

Kirsten
Door

Kirsten

op 29 Sep 2016

Iedereen bedankt voor jullie lieve, warme, moedige, openhartige reacties op mijn blog. Ik kan niet beginnen te vertellen hoe blij ik daarmee ben! Te zien dat ik jullie inspireer met mijn openheid en kwetsbaarheid is voor mij een bewijs dat ik kan vertrouwen op mijn innerlijk kompas maar vooral dat ik gewoon helemaal MEZELF mag en kan zijn. Wat een bevrijding! Echt zalig. Maar nu voel ik ook hoe moe ik eigenlijk ben, van al dat doorgaan en streven. Mijn vakantie van volgende week komt als geroepen!

lidy
Door

lidy

op 27 Sep 2016

Ha Kirsten, dank voor je openheid. Ik herken het wel. Het is ook een stuk gemakkelijker om het voor anderen op te lossen dan naar je zelf te kijken. ook ik ben bezig om meer in het NU te leven en niet vanuit oud zeer te reageren. en ga ervan uit dat ik dan ook meer mezelf kan zijn

Alex
Door

Alex

op 27 Sep 2016

Die Tony Robbins toch... Werkt gewoon door de tv heen! Haha. En die marketingtrucs die je zo mooi beschrijft zijn natuurlijk geen strategieën maar tactieken. Blijf dus gewoon gebruiken wat voor jou wel werkt en waar je je wel goed bij voelt. Want je nieuwe strategie, openhartig zijn/tot de kern doordringen/je eigen missie leven, heb je al en die zal altijd leidend zijn als het aankomt op de invulling die je eraan geeft!

Robert Zwier
Door

Robert Zwier

op 27 Sep 2016

Mooi gezegd, doe graag met je mee. Ik lees je stuk op een dag dat ik een kentering voel. Ik zat in een negatieve spiraal van "niet geloven dat het voor mij is weg gelegd mijn missie te leven en dat het veel energie kost, die ik niet heb" en nu in een positieve spiraal waarin ik in een fijn ritme zit van doen en ontspannen. Zo, waar gaan we heen?

Willem Jan van den Brink
Door

Willem Jan van den Brink

op 27 Sep 2016

Fake werkt inderdaad ontmoedigend. Eigenheid en tot de kern komen, daar gaat het nu om. Wordt vervolgd! :-)

Arlette
Door

Arlette

op 27 Sep 2016

Lieve Kirsten, Dank je wel voor je open en kwetsbare mail. Ik herken het volledig! Ik ben 100% arbeidsongeschikt geraakt door handicap aan beide schouders. Ik ben toen gaan studeren om te gaan doen waar ik me thuis in voel. Trainer, coach, Nlp coach en meer. Daar ik de ene dag redelijk functioneer is de andere dag echt slecht. Heb mijn complete potje weg gestudeerd, en mijn inkomen vult precies de vaste lasten. Nog geen boodschap gedaan! Mijn grootste angst is voor mezelf beginnen. Want wat als ik het niet waar kan maken. Kan mezelf niet verzekeren voor arbeidsongeschikt want dat is er al. Voelt als op een T splitsing staan en kijkend naar rechts en links. Ik heb me altijd sterk en groot voor gedaan. Dat heb ik laten zakken. Zelfs dit zwart op wit schrijven is confronterend. Dus geen fake meer, angst herkennen en erkennen. Het mag er zijn. Ik ben trots op hoe ver ik gekomen ben.

Marty
Door

Marty

op 27 Sep 2016

Hi Kirsten, ga het vooral en gewoon doen! Je hebt alles in huis en ik ga je e-mail doorsturen naar iemand die hier zeker iets aan kan hebben. Voor mezelf geldt ook: gaan met die banaan! En ja, mijn praktijk loopt gewoon lekker nu. En nee, het is het niet perfect, godzijdank ... en valt er altijd nog een hoop te leren. Tempo wat trager gelegd en aangepast aan wat er op mijn pad komt. Mijn motto is inmiddels: omarmen wat er is. Alles is goed. Xx

Frederike
Door

Frederike

op 27 Sep 2016

Moet denken aan ons gesprek in Abcoude. Gefeliciteerd!!!!

Richard
Door

Richard

op 27 Sep 2016

Now we are talking! Would love to join you

Liesbeth van Deemter
Door

Liesbeth van Deemter

op 28 Sep 2016

Hi Kirsten, dank je wel voor je prachtige verhaal. Komt op het moment binnen dat ik een YouTube aan het kijken ben van Bentinho Massaro - the 21 days exercise. Anders dan dit, maar ook: trek je nieuwe jij aan, die je bent - die je wilt zijn! Synchroniciteit ... wat prachtig en laat mij nu zien, dat ik ook uit mijn oude gewoontes mag afleggen en mijn prachtige zelfgekozen Zelf mag laten zien, mag leven en mijn bedrijf ermee mag bezielen. Dank je wel voor het fijne gesprek verleden week bij zinzen&zo. Het heeft me werkelijk geinspireerd. Ik weet nog niet goed hoe ik mijn bedrijf - als grafisch vormgeefster - ga 'bezielen', hoe ik mijn kracht kan en ga inzetten. Ik ervaar mijn leven als heel spiritueel. Vandaar dat prive en bedrijf nogal uit elkaar liggen..... What if..... en hoe ...

Mariska
Door

Mariska

op 28 Sep 2016

Wauw, de eerste keer dat jouw blog me echt raakt. Ik ben ook een oude hippie, dus misschien is dat het? Wat fijn dat je zo eerlijk bent. Ik ben afgelopen weet Tony veel aan het kijken en dan ineens jouw verhaal. Ik blijf je volgen! Bedankt.

Sandra
Door

Sandra

op 28 Sep 2016

Mijn hart maakt een sprongetje :) En dat in deze Witte Tovenaars golf waarin je mag achterover leunen, ontvangen en leven in het nu <3

Dorian
Door

Dorian

op 28 Sep 2016

Deze voel ik en herken Exact waar ik nu ben Jij gaat het filmen..... Jeeeee Roept ook weer angst op als ik het zelfde overweeg Ik voel je Het werkt Het klopt

Jolanda
Door

Jolanda

op 28 Sep 2016

Hi Kirsten, in plaats van afschrikken trek je juist mijn aandacht. Hoe dapper dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen. Ben dan ook erg nieuwsgierig naar wat je gaat laten zien. Ondertussen werk ik aan mijn eigen 'breakthrough'. Tijd voor actie in plaats van in een hoekje te zitten! Succes!

Jacqueline de Weerd
Door

Jacqueline de Weerd

op 28 Sep 2016

Ha die Kirsten, Wat fijn dat je de hele puzzel gelegd hebt en dat het laatste stukje past! Dat het plaatje compleet is en de gouden sleutel gevonden, de code gekraakt! Wij hadden het er over, ja.. Wát is nu de essentie van al onze dappere ondernemersactiviteiten en waarom valt de conversie zo tegen? Hoe komt dat? Ik ben benieuwd hoe je jouw kwetsbaarheid en kracht gaat samenvoegen. Licht en liefde op je pad! En natuurlijk ook keiharde en torenhoge omzet. ;-) Jieeehoooeh!

Wendy
Door

Wendy

op 28 Sep 2016

Lieve Kirsten, dappere ziel,.. mijn dans is niet veel verschillend van die van jou lees ik ..! Ik ga je op de voet volgen ... en ga ook mijn uitdagingen aan... en geniet van de reis naar die unieke plek ! ☀️

Françoise
Door

Françoise

op 28 Sep 2016

Dank je om dit te delen, Zat zelf in een verlammende negatieve spiraal, en kwam niet tot actie, laat staan mijzelf te bevragen! Jouw mailtje las ik tot het einde, en wou nog! mooie vragen om mijn dans aan te gaan! zeer herkenbaar!! Ik blijf je volgen!!

Amanda
Door

Amanda

op 29 Sep 2016

Gaaf, lieverd! Wat heerlijk voor je. En zo moedig!! Hoop dat je nu zelf gaat ervaren hoe ik jou zie. Als een een en al onvoorwaardelijke liefde en lef! Fijn dat ik je ken moedige veranderaar. ♥️

Peter
Door

Peter

op 30 Sep 2016

Stoer hoor Kirsten, je besluit dat je vanuit je vrije hart wilt leven in plaats vanuit je beschermende hoofd. We kennen allemaal de paradox van de vrijheid die we achter onze eigen bescherming zoeken, achter onze zelf gecreëerde conditionering, onze programmering. Loslaten kan alleen door los te laten, niet door vast te houden. Ontwikkelen is ont-wikkelen. Ik herken je verlangen, ik ga met je mee.

Janet
Door

Janet

op 30 Sep 2016

Hi Kirsten, ongelooflijk dat we bijna allemaal lijden aan de angst om te falen en/of wat anderen van ons vinden...ik weet er alles van. Vorige week gaf ik een workshop voor de grootste bank van Nederland. Wie ik? JA IK!!! Ik zat trillend achter het stuur op weg naar de locatie. But I f...ing did it! Het is voor mij telkens een kwestie van voelen en onderzoeken wat me te doen staat en of mijn motivatie klopt. Los van welke marketingstrategie dan ook. Contact maken met de Bron, mij durven openen, geduld en vertrouwen hebben is mijn weg. En dan gaan met die banaan. Het ego wil dan natuurlijk niet en probeert me onder de duim te houden en in mijn oor te bleren wie ik wel niet denken dat ik ben. I AM ME. Take it or leave it. Faalangst is de angst om te vallen. Ik struikel, val en sta weer op. Dank voor jou delen! ♡ Janet.

Janet
Door

Janet

op 30 Sep 2016

Hi Kirsten, ongelooflijk dat we bijna allemaal lijden aan de angst om te falen en/of wat anderen van ons vinden...ik weet er alles van. Vorige week gaf ik een workshop voor de grootste bank van Nederland. Wie ik? JA IK!!! Ik zat trillend achter het stuur op weg naar de locatie. But I f...ing did it! Het is voor mij telkens een kwestie van voelen en onderzoeken wat me te doen staat en of mijn motivatie klopt. Los van welke marketingstrategie dan ook. Contact maken met de Bron, mij durven openen, geduld en vertrouwen hebben is mijn weg. En dan gaan met die banaan. Het ego wil dan natuurlijk niet en probeert me onder de duim te houden en in mijn oor te bleren wie ik wel niet denk dat ik ben. I AM ME. Take it or leave it. Faalangst is de angst om te vallen. Ik struikel, val en sta weer op. Dank voor jou delen! ♡ Janet.

Jant
Door

Jant

op 14 Oct 2016

Kirsten: JA!

Lola
Door

Lola

op 14 Oct 2016

Je bent moeder van 3 jonge kinderen en je zit 's avonds een joint te roken? Want ja 'er lag een joint op de kachel'? Steek je hand op als er kinderen in je huis wonen en er joints op de kachel liggen. WTH. Ik woon in Amsterdam, ik ben wel wat gewend, maar als je echt zoveel waarde hecht aan 'de realiteit' dan moet je misschien Jeugdzorg eens bellen om te vragen of dit normaal is. De meeste mensen hoeven ook bepaald niet high of stoned te zijn om tot de conclusie te komen dat ze bang zijn om door anderen te worden uitgelachen en dat ze graag iets zouden bijdragen aan de wereld. Dat is echt heel normaal. Dit hele artikel is een soort lofzang naar jezelf, hoe openhartig en inspirerend en 'super moedig' je bent, wat een goed voorbeeld je wel niet kan zijn naar anderen. Aan de andere kant zit er ook automatisch een oordeel in besloten, alsof je inderdaad 'super moedig' moet zijn om te melden dat je zelf ook zoekende bent in het leven. Natúúrlijk ben je dat! Accepteer dat gewoon, in plaats van het ultra-normale neer te zetten alsof het wild baanbrekend en schokkend en beschamend is. Net als 'De Loedermoeder', die beschrijft hoe goed ze het allemaal doet door zichzelf op de kop te geven dat ze 'vandaag de wasmachine nog niet aangeraakt heeft'. Ook doodnormaal natuurlijk. Heel verwarrend, dat 'kijk mij authentiek zijn'-nep. Ik vind het dan ook heel ironisch dat na veel goed advies, het meest neppe stuk de titel heeft gekregen: 'Fake werkt niet meer.' Je hoeft zelf helemaal niet perfect te zijn om anderen advies te kunnen geven. Integendeel, het is verfrissend als iemand in een adviserende functie (zoals dietist, opruimgoeroe) zegt, 'bij mij gaat het ook weleens mis.' Want duh. Het is juist een teken van extreem perfectionisme als je er ineens blijkbaar achter komt (?) dat je niet perfect bent en je daar een dramatisch stuk aan wijdt alsof het allemaal zo erg is -maar niet getreurd- want je bent van plan van je eigen proces het proces van ons allemaal te maken zodat we allemaal uit het moeras komen, goddank heeft de opgedane zelfkennis die je niet lekker zit dan toch nog een functie omdat je zogenaamd anderen ermee kan helpen want anders kon je er niet mee omgaan! Hijg-hijg! Doe ff rustig. We zijn allemaal niet perfect, dat weten we allemaal (hopelijk) best en het is nou bepaald geen reden om op je hoofd te gaan staan. Drugs laten rondslingeren in huis als je allang geen student meer bent en je bovendien kinderen hebt daarentegen...

Jant
Door

Jant

op 16 Oct 2016

Aan Lola: ik ben gezinstherapeut voor de jeugdzorg en zie niet in waarom het kwetsbaar opstellen en het delen van inzichten en prive een grote bezorgdheid voor het lot van andermans kinderen zou moeten bewerkstelligen. Ik begrijp niet precies je felle toon als je Kirsten niet persoonlijk kent.

Kirsten
Door

Kirsten

op 17 Oct 2016

Lieve Lola, mijn eerste reactie was om mezelf te gaan verdedigen en te vertellen dat ik niet ben zoals jij me schetst in je reactie. Ik had al een heel stuk klaar. Maar dat helpt niemand, alleen mijn ego dus ik heb het verwijderd. We zijn allemaal spiegels van elkaars schaduwkanten. Wat je denkt waar te nemen in mij, gaat niet over mij maar zijn aspecten van jezelf waarmee je nog in het reine mag komen. En dat geldt andersom, voor mij, net zo goed. We kunnen dus veel van elkaar leren. Dank je wel voor je feedback!

INNERLIJK VRIJ ONDERNEMEN MASTERCLASS - Mindofyourown.nl
Door

INNERLIJK VRIJ ONDERNEMEN MASTERCLASS - Mindofyourown.nl

op 02 Jan 2017

[…] EN TOCH LUKTE HET NIET. WAAROM?Op een avond kreeg ik ineens een ingeving (misschien herinner je het blog dat ik daarover schreef nog), zo helder dat ik er niet meer onderuit kon: IK LEEF MIJN EIGEN MISSIE […]

Reactie plaatsen