Drie tips om jouw innerlijke wijsheid en leiding aan te boren
16 maart 2020 

Drie tips om jouw innerlijke wijsheid en leiding aan te boren

De afgelopen tijd is verwarrend en beangstigend. We gaan op zoek naar richtlijnen en antwoorden om vervolgens te merken dat er veel tegenstrijdige berichten zijn en de autoriteiten soms ook niet precies lijken te weten wat nu de beste weg is. Deze crisis vraagt om onze innerlijke wijsheid aan te boren en leiderschap te nemen over de transformatie die al een poosje aan de gang is. Wij - mensen die bewust leven en op weg zijn ons potentieel te leven - hebben hierin een verantwoordelijkheid naar het collectief. Wij zijn krachtige makers van werelden. Ik nodig je uit om jouw steentje bij te dragen. Doe je mee?

Om krachtige kanalen van bewustzijn te zijn is het nodig dat we uit angst gaan en verblijven in liefde. Verbinding maken met onze scheppende oer-kracht en deze positief inzetten. Hieronder drie tips om dat voor elkaar te krijgen.

Tip 1: Verandering begint in jezelf. Vraag jezelf af: waartoe nodigt het universeel bewustzijn/Bron mij nu uit?

'Consciousness is the one and only reality. All phenomena are formed of the same substance vibrating at different rates. In consciousness all states exist subjectively, and are awakened to their objective existence by belief." (Neville Goddard - Prayer - The art of Believing p. 193) Verandering begint altijd en alleen in jezelf; in bewustzijn. En crisis is een uitnodiging van het universeel bewustzijn om diep in onszelf te kijken. Waar leef ik nog niet in in harmonie met wie ik werkelijk bent? Daarom kijken we naar binnen en vragen waartoe deze crisis een uitnodiging is, in onszelf.

Wat is de uitnodiging van je ziel/ Bron voor jou in deze situatie?
Bijvoorbeeld: het is tijd voor een stevige aansluiting met Bron. Ik voel dat ik mijn innerlijke leiding mag gaan volgen en zorgen dat ik mij het grootste gedeelte van de dag rustig, vredig en goed voel zodat ik met mijn vibratie bijdraag het collectieve proces van ontwaken en aanhaken bij Bron-energie. Nu jij. Keer met je aandacht naar binnen. Luister naar je innerlijke leiding en noteer:
-......
-.......
-.......

Tip 2: Zorg voor een heldere, toegewijde focus want daarmee creëer je rust en ben je op je krachtigst


Waar jij je aandacht op richt, bepaalt wat je waarneemt en hoe je je voelt. Daarom is het belangrijk om de leiding te nemen over jouw focus. Focus krijg je door helder te weten waar je vanaf wil en waar je naartoe wil. Je staat steeds weer op een kruispunt. Jij kiest van moment tot moment. Nu. Onderstaande vragen helpen je hierbij. Beantwoord ze daarom voor jezelf.

Wat roept deze crisis in je op, waar je genoeg van hebt?
Bijvoorbeeld: Ik heb genoeg van de angst en de verwarring die ik voel door toe te geven aan mijn neiging om buiten mijzelf te zoeken naar antwoorden. Ik heb genoeg van mijn verslaving aan de sensationele en angst opwekkende berichtgeving in kranten en social media.
Nu jij:
-.......
- ......
-......

Welk verlangen roept deze crisis in je op, waar je naartoe wilt?
Bijvoorbeeld: Deze situatie maakt dat ik verlang naar een gevoel van saamhorigheid en verbinding van hart tot hart met anderen. Ik verlang naar verstilling en verbinding met Bron. Hier zal ik dus mijn focus op richten.
Nu jij:
-.......
- ......
-......


Tip 3: Maak je voornemens concreet. Wat ga je de komende weken afleren en aanleren en hoe?

Alles bestaat in bewustzijn en wekken we tot leven door wat we geloven en verwachten. Daarom zijn onze overtuigingen en verwachtingen managen belangrijker dat wat we doen. Nu we noodgedwongen door de situatie minder kunnen doen, maakt dit de tijd vrij om te onderzoeken welke verwachtingen, overtuigingen en emoties je gaat afleren en welke je gaat aanleren door er komende weken veel aandacht en tijd voor vrij te maken.

Waar ga je de komende weken mee stoppen? Wat tolereer je niet langer meer in jezelf?
Bijvoorbeeld: Ik ga stoppen met me zorgen maken. Ik ga stoppen met mijzelf klein te houden door aan mijn kracht en inzichten te twijfelen. Ik tolereer het niet langer in mezelf dat ik me laat afleiden van wat wezenlijk is en ik tolereer niet langer meer dat ik angst voedt door elke vijf minuten op FB of online kranten kijken. Nu jij:
-....
-.....
-.....

Waar ga je de komende weken mee starten of wat ga je vaker doen?
Bijvoorbeeld: Ik ga dagelijks zo vaak mogelijk aanhaken op mijn Bron door een mindfullness bel te installeren op mijn telefoon om mij te herinneren aan mijn positieve focus. Ik ga de dag beginnen met meditatie en afsluiten met dankbaarheid. Nu jij:
-....
-.....
-....

Lieve mede-mens laten we onszelf eraan committeren dat we de verandering ZIJN die we in de wereld willen zien. Dit is het moment om in je kracht te blijven en als je dat nog niet was, te komen.

Kom naar deze Facebookgroep om te delen wat je je hebt voorgenomen en wat jou helpt en inspireert.

May the force be with you.
Over de schrijver
Reactie plaatsen