Dit is waarom van jezelf houden essentieel is voor jouw missie-onderneming
22 oktober 2019 

Dit is waarom van jezelf houden essentieel is voor jouw missie-onderneming

Eén van de belangrijkste eigenschappen voor missie-ondernemers is een onvoorwaardelijk gevoel van eigenwaarde. Van jezelf houden, ook als je fouten maakt, mensen je niet aardig vinden, je geen reacties krijgt op je posts en je soms met je mond vol tanden staat. En dat is tegelijk de grootste uitdaging.

Fouten maken, mag jij dat van jezelf?

Letterlijk al mijn cliënten worstelen hiermee. Iets nog niet kunnen of weten. Fouten maken. Onbewust betekent het dat we niet goed genoeg zijn. En dat betekent dat wij zelf er niet mogen zijn. Onbewust verwachten we het oordeel van anderen. Oh jee, als ik maar niet betrapt wordt! Die angst verlamt en zorgt ervoor dat je jezelf onzichtbaar maakt. Dat al je keuzes in één keer de goede moeten zijn. Herken jij dat ook?

Door onvoorwaardelijk van jezelf houden valt angst voor fouten maken weg

Geen goede eigenschap voor een missie-ondernemer, vind je wel? Ondernemen is immers uitproberen. Feel the fear and do it anyway. Nieuwe wegen inslaan. Je gevoel volgen, je neus stoten en weer doorgaan. Onvoorwaardelijk van jezelf houdt is hiervoor essentieel want dan valt al die angst weg. Dat komt omdat je je 'zijn' hebt losgekoppeld van je 'doen'.

Je waarde lig primair in je 'Zijn'

Van kinds af aan zijn we geconditioneerd om liefde te krijgen als we dingen goed doen. Waardering is gekoppeld geraakt aan 'doen' en losgekoppeld van 'Zijn'. En dat is de grootste misvatting. Onze waarde ligt primair in ons 'Zijn'. Onszelf als oneindig bewustzijn. Uitlopers van God/Bron/het Veld.

Bewondering voor jezelf als ziel

Onvoorwaardelijke eigenwaarde is diepe liefde en bewondering voor je jezelf als ziel, als spiritueel wezen op weg naar bewustzijn. En tegelijk is het je alles waar je niet zo blij mee bent in jezelf kunnen accepteren. Omarmen. Dat maakt dat je fouten mag maken. Dan mag je spelen en ontdekken. Dat maakt vrij.

Eén van de eigenschappen van innerlijk vrije mensen

Hoe interessant is het, dat onderzoek naar zogenaamde 'geniale mensen' uitwijst dat zij dit onbewust kunnen en doen. Naast deze eigenschap zijn er nog negen. Benieuwd welke dat zijn? Dan lees je hier verder.

Gratis masterclass

Onvoorwaardelijke eigenwaarde kun je leren. Dinsdag 29 oktober geef ik een masterclass hierover en dan vertel ik je wat ervoor nodig is om die tien eigenschappen te belichamen. MELD JE HIER AAN. xxx Kirsten  
Over de schrijver
Reactie plaatsen