De wet van aantrekking voor Dummies: leer de sluiproute
05 juni 2018 

De wet van aantrekking voor Dummies: leer de sluiproute

Je kent ze misschien wel: mensen bij wie alles vanzelf lijkt te gaan. Voor de wind. Hoe kan dit? Zijn sommige mensen voor het geluk geboren? Werkt de wet van aantrekking alleen bij hen? Geluk heeft er niets mee te maken. Er is een sluiproute, de wet van aantrekking voor Dummies zeg maar. En het is verbazingwekkends eenvoudig.

Meesterschap over je gemoedstoestand

Alles is in essentie vibrerende energie. Deze energie is elektromagnetisch. Het zendt informatie uit en gelijksoortige vibraties trekken naar elkaar toe. Je zendt altijd informatie uit. Je kunt dit niet niet doen. Wat de wet van aantrekking ons leert is dat we energetisch een match moeten zijn met waar we naar verlangen. De wet van aantrekking bewust gebruiken om je wensen te verlangen doe je door je door meesterschap te ontwikkelen over je gemoedstoestand.

Wel- zijn: de sluiproute die geworstel omzeilt

In essentie gaat het erom dat je gaat voelen alsof, dat wat je wenst, er al is. Dat kan best ingewikkeld zijn als datgene waar je naar verlangt er overduidelijk NIET is. Zoals geld of een liefdevolle partner. Het is dan best een geworstel, je rijk voelen terwijl de ene na de andere factuur op je deurmat valt die je niet kunt betalen. Maar er is een sluiproute, eentje die dit geworstel omzeilt. Eén gemoedstoestand die de poorten van overvloed, flow en synchroniciteit echt als een toverspreuk doet openen en dat is de staat van WEL-ZIJN.
  • Mentaal is wel-zijn een staat van hier en nu bewustzijn: in plaats van grotendeels te focussen op ‘de dingen’ ben je het licht dat schijnt op de dingen, de waarnemer.
  • Spiritueel/energetisch is het een staat van ruimte, leegte; alsof je alle poriën van je ziel zachtjes opent.
  • Emotioneel is het een staat van vreugdevolle ontspanning.
  • Lichamelijk is het een staat van krachtig en wakker aanwezig zijn.

Waarom wel-zijn alle deuren opent

Wat maakt wel-zijn zo’n magische deuren-opener? Dat komt omdat wel-zijn in lijn is met de onderliggende waarheid van het universum waarin we leven. Namelijk: Alles waar je naar verlangt is er al, hier en nu. De gemoedstoestand van wel-zijn resoneert met deze universele wet. Ga maar na: vreugdevolle ontspanning is de emotie die automatisch volgt op het innerlijk weten dat alles waar je naar verlangt er al is en je niets meer hoeft te doen om ‘het’ voor elkaar te krijgen. Doe het maar eens nu: wat is het waar je ten diepste naar verlangt? En stel je dan eens voor dat je dat bereikt hebt, nu….

In drie stappen naar aanhoudend wel-zijn

Het volgende punt is natuurlijk: hoe kan ik te midden van mijn drukke leven vol onverwachte kleine en grote frustraties toch kiezen voor wel-zijn? Want wees eerlijk: die tien minuten dat we mediteren kunnen we het nog wel volhouden maar als je kinderen voor de derde keer hun Roosvicee over het kleed gooien is welzijn ver te zoeken, toch? Onderstaande stappen helpen je om steeds weer te kiezen voor wel-zijn, totdat het steeds makkelijker wordt. Je zult merken: als je dit oefent, wordt het snel je tweede natuur.
  1. Maak wel-zijn super belangrijk door je te realiseren welke deuren het opent. Elke keer dat je uit wel-zijn bent geschoten focus je weer op de vele voordelen. Welke dat zijn kun je voor jezelf het beste even opschrijven en echt invoelen. Begin de dag met de intentie om te kiezen voor wel-zijn;
  2. Gebruik de keren dat je ‘eruit schiet’ als wegwijzer naar wat je wel wilt. Onthoud dat contrast in onze ervaring erbij hoort en juist goed is. Elk ding is altijd twee dingen: zichzelf en het tegendeel waar het naar verwijst. Zo vertelt gehaast zijn ons wat we wel willen, namelijk ontspanning. Laat elke negatieve emotie daarom een directe wegwijzer zijn naar je verlangen en stap dan direct in dat verlangen: in dit geval wel-zijn;
  3. Realiseer je dat welzijn een keuze is en kies. Elke keer weer. Dan zul je op een gegeven moment ineens merken: hé, het lukt!

Ja, ja, in drie stappen naar eeuwig durend geluk. Zal wel

Misschien denk je nu: "al die drie stappen naar geluk, jaja. Ik heb het allemaal geprobeerd en het lukt me niet. Ben ik nu zo hardleers of is het dus echt niet voor me weggelegd?" Allereerst weet dat je absoluut niet de enige bent. Dit soort lijstjes lijken altijd makkelijker dan ze in werkelijkheid zijn. En dat komt omdat echt veranderen gewoon tijd en aandacht vraagt.

Het kost tijd en aandacht

Als je jouw grondhouding wil veranderen dan is het goed te weten dat je attitude of grondhouding per definitie een patroon in je denken en voelen is dat op de automatische piloot staat, dus gestuurd wordt door je onderbewuste. Als je ergens door getriggerd wordt dan reageer je vanuit dit onderbewuste patroon. Als deze grondhouding al ruim 30 jaar er één is van somberheid, moedeloosheid, machteloosheid, zorgelijkheid en de onbewuste overtuiging 'het is niet voor mij weggelegd' of iets anders in die geest, dan kost het wat tijd en aandacht om dit om te buigen naar de ontspannen, vol vertrouwen vibe van wel-zijn. Dat het je niet direct lukt is heel gewoon.

Wel-zijn op de automatische piloot

Het goede nieuws is dat een dergelijk patroon ombuigen echt mogelijk is. Ons brein is namelijk super veranderlijk. Het reageert direct op de input die het krijgt. Als je consequent nieuwe informatie invoert dan zal je daadwerkelijk een nieuw neuraal netwerk met bijbehorende nieuwe gedachten en emoties aanmaken. Ons brein weet het verschil niet tussen of wij iets inbeelden of dat het in de fysieke werkelijkheid al zo is. Als je lang genoeg wel-zijn toelaat in je lijf dan zal je brein een neuraal netwerk aanleggen voor deze attitude en komt die op de automatische piloot. Zo werkt het! Liefs Kirsten        
Over de schrijver
Reactie plaatsen