Kirsten Schults
07/31/2019
2 min
6

DE ECHTE BETEKENIS VAN ZONDE EN VERGEVING

07/31/2019
2 min
6
Ook als je niet Christelijk bent opgevoed - zoals ik - zijn we onbewust toch beïnvloed door Christelijke waarden en concepten. Onze cultuur is er namelijk mee doorspekt. Twee belangrijke concepten zijn 'zonde' en 'vergeving'. De echte betekenis ervan is kracht-gevend en inspirerend en verwijst -verrassend genoeg - naar de fundamentele universele wet van aantrekking. Wist jij dat?

ESOTERIE: GOD BINNENIN JE

Religie kan op twee verschillende manieren worden beleefd: exoterisch en esoterisch. Bij een exoterische beleving ervaren we God als een scheppende kracht buiten ons. Esoterie is de mystieke kant van religie en verwijst naar God in jezelf. God, niet als man met grijze baard in de wolken maar God als scheppende energie, universeel bewustzijn, kwantumveld.

BEKRACHTIGEN VERSUS BESCHULDIGEN

De esoterische uitleg van Christelijke principes werpt een heel ander licht op zonde en vergeving. Eén die begrijpelijk, kracht gevend en bijzonder inspirerend is, in plaats van beschuldigend, onbegrijpelijk en ontkrachtend. Veel van mijn klanten hebben op één of andere manier nog steeds last van hun Christelijke opvoeding. Het gevoel niet goed genoeg te zijn zit er er diep in. Hierdoor is jezelf zichtbaar maken en in jezelf en je droom geloven moeilijk. Welke deuren zouden er voor ons open gaan als we ons niet langer 'niet goed genoeg' of 'zondig' zouden voelen?

DE ECHTE BETEKENIS VAN ZONDE EN VERGEVING

Volgens Neville Goddard, de Amerikaanse mysticus uit de vorige eeuw, betekent zonde en vergeving het volgende: "... Sin means missing one's mark in life, falling short of one's ideal, failing to achieve one's aim. Forgiveness means identification of man with his ideal or aim in life. Mans' ability to identify himself with his aim... This is the work of awakened imagination, the supreme work...." (Awakened Imagination p.35).

DOEN WAARVOOR JE GEKOMEN BENT

Volgens deze uitleg is de betekenis van leven in zonde; niet doen waarvoor je gekomen bent, je eigen idealen, je doel, je passie niet leven. Kortom: je bestemming missen. Vergeving betekent daarentegen aanhaken bij de grootste expressie van jezelf. Contact maken met die versie van jezelf die volledig doet waarvoor ze gekomen is. Invoelen in die versie van jezelf waarin je jouw bestemming WEL leeft en je potentieel vervult.

DE ANDER VERGEVEN

Als het gaat om de ander vergeven, dan zien we de ander in zijn grootste expressie van zichzelf. Dan focussen we niet meer op wat hij niet goed doet of heeft gedaan. We kiezen ervoor te zien wie die persoon in essentie is. Tunen in op hoe ze eruit zou zien, zich zou voelen en gedragen als ze haar oude pijn had opgelost en haar potentie zou vervullen.

ONTWAAKT INBEELDINGSVERMOGEN

Dit kunnen we als we ons inbeeldingsvermogen heel bewust gaan inzetten. Wij mensen zijn namelijk scheppers. Dat waar we onze aandacht op richten, wat we verwachten en geloven wordt gecreëerd. Hiervoor is inmiddels wetenschappelijk bewijs. Deze kracht toepassen is wat ons allemaal te doen staat. Dit is het proces van ontwaken waarin we nu collectief zitten. Bijzonder inspirerend vind je ook niet? Hoe is het voor je, te lezen over de echte betekenis van zonde en vergeving? De vraag reist nu natuurlijk: wat is jouw passie? Waar verlang jij ten diepste naar? Weet je dat? Durf je het toe te staan? Jezelf ervoor te openen? Of heb je het nog niet helder? Ben je verleert het überhaupt te voelen? Vertel me hoe jij erin staat en wat je nodig hebt. Dan neem ik het mee in mijn volgende blog. Misschien heb je het wel helder en leef je er ook al naar. Leuk als je deelt hoe JIJ dat doet, zodat we elkaar kunnen inspireren. xxx Kirsten  
Reacties