Coach en lichtwerker attentie: deze mindset misleiding wil je vermijden
16 februari 2021 

Coach en lichtwerker attentie: deze mindset misleiding wil je vermijden

Beste coach, lichtwerker hoe bewust ben jij je van je woordkeuze? Waar jij je aandacht op richt? Hoe je verwoord wat je ervaart? Hoe je betekenis geeft aan wat je ziet, je je vervolgens voelt en hoe dit jouw uitstraling en gedrag bepaalt? We leven in een tijd waar dit van het grootste belang is. Als je coach bent is het zelfs één van je wezenlijkste taken jouw clienten hier vaardig in te maken. Hier een voorbeeld van wat ik bedoel en waarom het belangrijk is.

​​"Zelfs de 'wakkeren' zijn gehackt via hun mind."

​​Dit las ik laatst op social media. Het was geschreven door een coach. In eerste instantie klinkt het misschien plausibel maar sta even stil bij de woordkeus en voel goed in. Merk je ook dat het hierdoor lijkt alsof 'het' ons wordt aangedaan? Dat we het slachtoffer zijn?

Waar is de eigen creatie-kracht hier? Waar is het eigenaarschap, persoonlijk leiderschap en de verantwoordelijkheid? ​Die is er niet en dat komt omdat dit een mindset misleiding is die voortkomt uit het oude paradigma, dat we nu aan het overstijgen zijn. Het paradigma waar we: ​
 • Slachtoffer zijn;
 • Afhankelijk zijn;
 • Krachteloos zijn;
 • Machteloos zijn;
 • Verdeeld zijn.
Begrijp me niet verkeerd: we zijn allemaal aan het leren en dit is een heel uitdagende tijd. Ook voor coaches en lichtwerkers. Maar het is goed om te onthouden: ons taalgebruik heeft heel veel kracht. Woorden leiden onze aandacht en waar je aandacht heengaat bepaalt wat je creëert of in stand houdt. Een goede vraag om dit paradigma te overstijgen en terug te komen in onze creatie-kracht is daarom:


​​"Wat in jou maakt dat jij je laat hacken via je mind? Hoe precies laat jij je hacken via je mind?"

Via dit soort vragen komen we waar we zijn moeten: bij eigenaarschap. Want ​lieve mensen, onze mind is niet gehackt! Mogelijk hebben we onze mind laten hacken omdat we:
 • Toegestaan hebben leiderschap en autoriteit buiten onszelf te zoeken;
 • Toegestaan hebben om het scheppende principe buiten ons te zoeken.
Maar dat is aan het veranderen nu. Inmiddels weten we: onze aandacht is van ons. Ons bewustzijn is van ons. Onze overtuiging en betekenis zijn van ons. Waar we ons op richten, wat we geloven, verwachten en voelen creëren we. Dus onze creatie-kracht is van ons. En hoe mooi is het te zien dat het leven ons precies geeft wat we nodig hebben om dit te leren en in de praktijk te gaan brengen.

Want de verandering die nu gaande is, is die van:
 1. Afhankelijkheid van de autoriteiten buiten ons naar het ontwikkelen van innerlijk leiderschap;

 2. Onbewuste beïnvloeding (door opvoeding, religie, cultuur, politiek, media) naar bewuste creatie;

 3. Overheersing en onderdrukking naar ontplooiing en vrijheid;

 4. Ongelijkwaardigheid naar gelijkwaardigheid;

 5. Overleven naar overvloed en zelfactualisatie.

Wat een oefening! Het leven vraagt ons 'to step up our game, BIGTIME!'

 
Let dus op je taalgebruik: hoe je de dingen naar jezelf vertaalt. Wees bewust waar je je aandacht aan schenkt en van welke staat je jouw gewoonte maakt. Stap in je kracht want je bent de maker van de werkelijkheid.
Helemaal als je coach, trainer of lichtwerker bent: wees een voorbeeld van wat er mogelijk en nodig is faciliteer zelfactualisatie waar je maar kunt.
xxx Kirsten PS: wil je jouw coachskills up to date maken voor de tijd waarin we nu zitten? Dat wil zeggen: als coach/lichtwerker een expert worden in persoonlijk leiderschap en bewuste creatie? Mind of Your Own heeft een jaartraining voor coaches, speciaal hiervoor ontwikkelt. Benieuwd? Kijk hier voor meer informatie. We starten met een nieuwe groep in september dus neem contact met me op als je wilt verkennen of dit iets is voor jou.
Over de schrijver
Reactie plaatsen