BLIJVEND VERANDEREN IS LOSKOMEN VAN DE EMOTIONELE VERSLAVING AAN EEN ANGST UIT ONS VERLEDEN
17 juli 2018 

BLIJVEND VERANDEREN IS LOSKOMEN VAN DE EMOTIONELE VERSLAVING AAN EEN ANGST UIT ONS VERLEDEN

summerschool workshop

Het leven is een dans tussen ons diepste verlangen en onze grootste angst en de meeste mensen raken verstrikt in die dans waardoor ze nooit hun diepste verlangen verwezenlijken. Dit is wat Tony Robbins zei in zijn documentaire I AM NOT YOUR GURU.

Elke keer als je in de richting van je diepste verlangen beweegt, komt die enge draak weer uit zijn hol en word je overspoelt door angst en twijfel. Waar je eerst bruiste van de inspiratie voel je je nu ineens klein en onzeker. Je stelt het starten van je eigen praktijk of het geven van die workshop nog maar even uit, totdat je diepste verlangen weer begint te kriebelen en dan begint de dans opnieuw. Volgens Tony Robbins heeft iedereen, die bewust leeft en ernaar verlangt haar/zijn potentieel te verwezenlijken, hier last van. Hij noemt dit de dans van ons leven en zegt dat, als we die dans niet leren integreren en overstijgen, we nooit ons diepste verlangen verwezenlijken. Ik heb ervaren dat dit waar is: alle intakes met klanten zijn altijd weer het blootleggen van deze dans.Dat klinkt misschien deprimerend maar het is eigenlijk heel mooi: onze diepste verlangen en onze grootste angst horen namelijk bij elkaar. Wanneer je het patroon van denken en voelen achter jouw angst bewust maakt en afleert opent zich de weg naar jouw diepste verlangen. Manifestatie gaat dan zonder struggle en tegenslag. Synchroniciteit ontstaat.

VIER NIVEAUS VAN PERCEPTIE.

Ik vind het zelf heel helpend om deze dans te bekijken vanuit verschillende niveaus van perceptie. Sjamanen noemen er vier:
 1. materie
 2. geest
 3. ziel
 4. eenheid.
Het vierde niveau is het gebied van het kwantum veld. Ook wel Spirit, God of eenheid genoemd. Vanuit dit perspectief is er geen dans, geen dualiteit. Hier is een oneindig veld van energie en informatie, het eeuwige NU waar oneindig veel dimensies en werkelijkheden naast elkaar bestaan. Op het derde niveau is deze dans een reis, die onze ziel aflegt door vele levens. We zijn bewustzijn, op weg naar eenheid. Op onze reis doorleven we de lessen van onszelf en de vele generaties voor ons, om zo het Leven te ervaren in al haar vele vormen. Onze dans is op dit niveau een uitnodiging van het leven aan jou om je talenten en passies ten volle te gaan leven. De draak van angst is op dit niveau de bewaker van jouw schat en het enige wat hij wil is dat jij hem temt en de schat opent! Wanneer we onze grootste angst doorzien en transformeren opent zich als vanzelf de weg naar het verwezenlijken van ons diepste verlangen. Het gaat ineens moeiteloos en vanzelf! Het tweede niveau, dat van onze geest leert ons meesterschap te ervaren over onze gedachten: te zien dat wij het zijn die betekenis toekennen en dat wij hierin zelf kunnen kiezen wat iets betekent. Niets betekent iets. Wij zijn de betekenisgevers!

DE BELANGRIJKSTE REDEN DAT WE VASTLOPEN: ONZE EMOTIONELE VERSLAVING AAN EEN ANGST UIT HET VERLEDEN.

De meeste bewust levende mensen kennen hun eigen dans best wel goed en hebben haar al wel bekeken vanuit deze bovenste drie perspectieven. Waarom lukt het dan toch nog niet om ervan los te komen? Dat komt omdat het naast een heldenreis met een draak toch vooral ook een kwestie is van emotioneel verslaafd zijn aan onze angst. Hoe zit dit? Al onze ervaringen worden ingeprent in neurale netwerken. Alles wat we hebben meegemaakt heeft zelfs een eigen neuraal netwerk en de emoties die erbij horen zijn opgeslagen in ons lichaam. Wanneer we traumatische dingen meemaken is de emotionele inprenting heel sterk en is ons brein geneigd te gaan denken en voelen, binnen dat bepaalde neurale netwerk. Ons hele staat van zijn – hoe en wat we denken en voelen – zit biologisch gezien verankerd aan een ervaring uit het verleden. Dit is hoe dat werkt: Wanneer je een gedachte denkt of je iets herinnert ontstaat er een biochemische reactie in je brein die ervoor zorgt dat je brein bepaalde chemische signalen afgeeft. Deze chemische signalen zorgen ervoor dat je lichaam zich gaat voelen, in lijn met wat je net dacht. Wanneer je merkt dat je je op een bepaalde manier voelt, genereert je brein nog meer gedachten, die congruent zijn met hoe je je voelt waardoor er weer meer chemische reacties vrijkomen in je brein die ervoor zorgen dat je je gaat voelen zoals je dacht. Deze cirkel wordt, wanneer je dit langere tijd herhaalt, je dagelijkse gemoedstoestand, je staat van zijn, die dus feitelijk verankerd is in het verleden. De reden dat het lastig is om los te breken van deze cirkel, is omdat onze lichaamscellen op den duur gewend raken aan de gebruikelijke biochemische cocktail van gedachten en emoties. Sterker nog: onze cellen verlangen ernaar. Wanneer we op weg gaan om te veranderen, lukt dat de eerste week meestal goed. Totdat onze cellen opmerken dat ze hun dagelijkse dosis al een poosje niet hebben gehad. Je cellen geven een signaal af naar je brein en je brein gaat op volle toeren gedachten produceren die horen bij het oude gevoel. Dat is het stemmetje in je hoofd dat steeds overtuigender argumenten aandraagt waarom het toch niet voor je is weggelegd en het je toch nooit zal gaan lukken. En dan stap je weer terug in je dans.

HOE DE ANGST UITEINDELIJK JOUW WERKELIJKHEID CREËERT.

Dat je verslaaft bent is nog niet het enige probleem. Wat ook meespeelt is dat de angst, die jouw dans bepaalt, een self-fulfilling prophecy wordt. Dat betekent dat wat je het meest vreest uiteindelijk werkelijkheid zal worden, als je het niet doorbreekt. Dit is hoe dat werkt: De cirkel van wat we denken en voelen produceert een meetbaar elektromagnetisch veld rondom ons lichaam. Wanneer we een gedachte denken, creëert het netwerk van electronen in ons brein elektrische ladingen. Wanneer die gedachten een chemische reactie veroorzaken die resulteren in een emotie, creëeren die emoties magnetische ladingen. Die twee mengen samen en produceren een bepaald elektromagnetisch veld rondom ons. De kwantumfysica heeft ontdekt dat alles voor het grootste gedeelte uit energie en informatie bestaat en dat deze energie en informatie elkaar beïnvloedt. Zo is het bewezen dat wij mensen, door middel van het elektromagnetische veld dat wij uitstralen de wereld om ons heen beïnvloeden. Het magnetische veld rondom ons hart (het centrum van onze emoties) is 5000x sterker dan de elektrische lading rondom ons brein. Met onze gevoelens trekken we dus ervaringen aan die matchen met wat wij uitstralen. Daarom is positief denken niet voldoende om te veranderen: we moeten veranderen hoe we voelen. Wil je dat je leven verandert, dan zul je dus moeten beginnen met veranderen wat jij uitstraalt. Dat betekent dat je het patroon van denken en voelen waarin je gevangen zit bewust maakt, doorbreekt en vervangt door nieuwe gedachten en emoties en daarvoor is het nodig dat je afkickt van je oude cirkel van denken en voelen.

WAT IS MIJN DANS?

Weet jij niet wat jouw dans is, of weet je dit wel maar wil je leren hoe je ervan afkickt en je diepste verlangen verwezenlijkt? Wil je bovendien deze zomer ruimte en tijd maken voor jouw persoonlijke ontwikkeling zodat je na de vakantie weer stralend en op volle kracht aanwezig bent? KOM DAN WOENSDAG 22 AUGUSTUS NAAR DE SUMMERSCHOOL WORKSHOP ‘DE DANS VAN JE LEVEN’. Tijdens deze summerschool workshop ontdek je:
 • wat jouw dans van je leven is
 • aan welke cirkel van denken en voelen je verslaafd bent
 • wat je nodig hebt, om deze cirkel te doorbreken
 • hoe de oplossing hier en nu al in je aanwezig is
 • ***vooral: hoe je dat met gemak aanboort omdat het is wie je in wezen al bent***
Tijdens deze summerschool workshop krijg je:
 • een blauwdruk om jouw dans boven tafel te krijgen
 • ruim gelegenheid om jouw dans te ontdekken en iemand anders te begeleiden bij haar/zijn ontdekking
 • inzicht in de schat die jouw draak bewaakt
 • uitleg over hoe je jouw draak temt en afkickt van je emotionele verslaving
 • een oefening om precies dat te doen
 • natuurlijk koffie, thee, lekkers en een gezonde kleurrijke lunch
 • een prachtige locatie met rondom adembenemend uitzicht.
Na deze workshop heb je zeker een smile van oor tot oor en weet je precies wat je te doen staat. Je hebt gezien en ervaren wie dat is: JIJ DIE HAAR DIEPSTE VERLANGEN LEEFT. En je hebt een prachtige tool om dit levend te houden in het hier en nu. Doe je mee? Druk dan op de onderstaande knop en reserveer jouw plek! KUN JE NIET OP DEZE DAG? VRIJDAG 24 AUGUSTUS KUN JE OOK MEEDOEN AAN DE ONLINE VARIANT VAN DEZE WORKSHOP. KLIK HIER OM JE DAARVOOR AAN TE MELDEN.

OVER MIJ ALS TRAINER:

Mijn naam is Kirsten Schults en ik ben opgeleid als hypnotherapeut, NLP Master, Meta- Coach en ben afgestudeerd aan de UvA als Godsdienstpsycholoog. Ik ben 1 van de 6 Neuro-Semantiek trainers in Nederland en ben de afgelopen 8 jaar docent geweest van coaches en therapeuten voordat ik mij toelegde op het helpen van missie-ondernemers bij het creëren van de juiste mindset voor zichtbaarheid, impact en innerlijke vrijheid. Ik geef nog steeds trainingen aan coaches en therapeuten en geef daarnaast coaching via verschillende (deels) online programma’s waaronder Innerlijk Vrij Ondernemen en het Nieuwe Geest Coachtraject.

Kirsten Schults
Over de schrijver
Reactie plaatsen