Vragen die Motiveren deel I: iets willen vermijden
Kirsten
15 juni 2012 

Vragen die Motiveren deel I: iets willen vermijden

Verandering vinden we vaak vervelend en moeilijk. En toch willen we het ook graag. Mensen hebben immers een aangeboren neiging zichzelf te willen ontplooien. Als coach faciliteer je dit verlangen naar ontwikkeling en persoonlijke groei. En deze rol wil je zo goed mogelijk vervullen toch? In dit artikel vind je een set vragen die je hierbij gaat helpen. Klik hier om ze direct te openen Motivatie als motor Een van de essentiële krachten achter verandering is motivatie. Motivatie heeft 2 kanten: een donkere en een lichte kant. In dit artikel besteed ik aandacht aan de donkere kant van motivatie: wanneer een situatie ons zo tegen staat dat we er van weg willen en dit de aanzet is om te veranderen. Op het template dat ik heb gemaakt is dat de linker kant van as 1: iets willen vermijden/ergens weg van willen. (Heb je het nog niet? Klik hier om het aan te vragen, onderaan de pagina links) De kracht van pijn en ongenoegen Pijn, ongenoegen en lijden is een enorm sterke motivator. Sterker nog: de meeste mensen komen pas in beweging wanneer hun situatie onhoudbaar wordt en ze er zo onder lijden dat ze het niet meer uithouden. Herkenbaar??? Je kunt als professioneel begeleider heel goed gebruik maken van deze kracht door een paar heldere, sterke vragen paraat te hebben. Vragen die de aandacht van je cliënt leidt naar waar het pijn doet, waar het problematisch is. Vragen die je cliënt 'dwingen' stil te staan bij de problematiek en op welke wijze ze zichzelf te kort doen. Deze vragen zullen de energie om in beweging komen nog sterker aanwakkeren en helpen je je cliënt om zichzelf nog sterker te motiveren. Ben jij op je gemak bij lijden? Om optimaal gebruik te kunnen maken van de kracht van pijn en ongemak moet je wel op je gemak kunnen zijn bij het lijden van de ander. Dit is voor veel professionals een lastig punt. In veel van ons schuilt een reddende engel die de ander wil behoeden voor pijn. Herken jij jezelf hier in? Onderzoek dan eens je mindset ten aanzien van lijden. Wat geloof je over leed en ellende? Welke referentiekader hanteer je hierbij en waar focus je op? En hoe kan je er ook anders naar kijken? Welke andere betekenis kan je geven aan lijden, een betekenis die jou en je cliënten beter dient? In welk licht kan je ook kijken naar leed, zodat het iets is waar je gemakkelijk naartoe kunt gaan. Een paar richtlijnen Wanneer je gebruik maakt van de motivatie vragen zijn er een paar zaken om op te letten. Als je je daaraan houdt is het effect van je vragen het grootst. Het zijn misschien open deuren maar in je enthousiasme kan je het nog wel eens vergeten...
  • stel een vraag tegelijk
  • geef je cliënt de tijd en ruimte om te ervaren wat hij ervaart ( een goede vraag hiervoor is: "sta daar maar even bij stil", "ervaar dat maar even", "merk maar wat dat met je doet", "hoe is dat voor je?")
  • geef aandacht aan zowel het denken als de gevoelens die erbij horen.
Jouw ervaring Heb jij goede tips of leerzame ervaringen omtrent motivatie, omgaan met lijden en de kracht van pijn? Deel het door je reactie te plaatsen op mijn blog. Samen weten we meer dan alleen. Veel succes en hartelijke groet, Kirsten
Over de schrijver
Kirsten
Hein Boschker
Door

Hein Boschker

op 27 Jun 2012

Dag Kirsten, Mooi thema. Ik heb op de volgende wijze leren omgaan met de pijn van anderen (en die van mezelf). Als ik in een coachsessie stuit op pijn van de coachee en mijn eigen pijn (h)erken. Accepteer ik dat, geef dat z'n plek en ga direct weer naar buiten in verbinding met de coachee. Ik blijf open staan voor hem en stel geen vragen vanuit mijn eigen ervaring en vul niets in. (scheiding van zelf en de ander) Belangrijker nog is dat ik een ieder met liefde zijn pijn gun. Pijn is een onderdeel in een ieders leven en kan de weg laten zien naar heling, groei en verantwoordelijkheid nemen (eigenaarschap). Vanuit die overtuiging kan ik tijdens de sessies handelen vanuit medeleven in plaats van medelijden, en de coachee in zijn waarde (kracht) laten. Wat ik soms toevoeg aan de vragen die jij voorstelt is focussen. Welke vorm heeft die pijn? Waar zit die in je lichaam? En wat kan je veranderen aan de vorm, kleur, intensiteit om de pijn dragelijker te maken.

Kirsten Schults
Door

Kirsten Schults

op 02 Jul 2012

Beste Hein, Bedankt voor je mooie bijdrage. In jouw reactie lees ik terug hoe belangrijk je mindset ten aanzien van pijn is. Wat je onbewust gelooft over pijn, welke conclusies je er ooit over hebt getrokken, of welke associaties je erbij hebt, bepalen in welk licht je het ziet. En dus hoe je er naar handelt. Vanuit mijn vakgebied Neuro-Semantiek bekeken is de sleutel: welke betekenis geef je ergens (in dit geval pijn) aan? Voor jou betekent pijn de weg naar heling, groei en verantwoordelijkheid nemen. En die betekenis zorgt ervoor dat je het kunt accepteren en vanuit medeleven de ander de ruimte geeft het te onderzoeken. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe onze onbewuste denkkaders onze perceptie sturen.

Reactie plaatsen