3 universele angsten die maken dat we onszelf saboteren
21 april 2017 

3 universele angsten die maken dat we onszelf saboteren

Angsten: het is niet zo'n gezellig onderwerp maar in al die jaren dat ik dit werk doe heb ik nog nooit iemand ontmoet die zichzelf saboteert door positieve patronen van plezier en voldoening. Het zijn altijd onze zogenaamde negatieve emoties en gedachten die maken dat we vastlopen. En om eruit los te komen moeten we ze onder ogen komen. We stellen de dingen uit omdat we iets verwachten dat zou kunnen gaan gebeuren, waar we bang voor zijn. Die verwachting is gebaseerd op clusters van eerdere ervaringen (associaties) uit onze jeugd. Zo kwam ik erachter dat mijn angst voor zichtbaarheid gebaseerd was op: - uitgelachen worden op het podium toen ik 6 was en meedeed aan een toneelstuk - op allerlei momenten voor gek gezet en nagekeken worden omdat ik zo lang was (ben) Maar zou het kunnen dat onze angst nog dieper zit dan de ervaringen uit onze jeugd? Dat onze ervaringen uit onze jeugd resoneren met ervaringen die daar nog voor liggen? Ervaringen van ons als ziel? Greg Braden schrijft in zijn boek 'The Divine Matrix' dat er 3 universele angsten zijn, die we bijna allemaal voelen. Dit zijn ze:
  1. AFGESCHEIDEN ZIJN EN VERLATING: het gevoel dat je alleen gelaten bent, afgescheiden bent van je Bron, je essentie waardoor je, wie je echt bent, verborgen houdt.
  2. NIET GOED GENOEG ZIJN: het gevoel het niet waard te zijn erkenning te krijgen, gelukkig en succesvol te zijn of zelfs maar te leven en dit goed maken door heel hard te werken of voor anderen te zorgen.
  3. VERLIES VAN CONTROLE: het gevoel dat het onveilig is om je over te geven aan iets groters waardoor je je vertrouwen plaats in strategieën en maniertjes.
We zijn ons niet meer bewust van deze oeroude angsten. Maar omdat het leven van ons wil dat we onze eenheid en onnoemelijke waarde herinneren helpt ze ons een handje: Het leven spiegelt onze angsten en overtuigingen aan ons terug in de vorm van onze relaties, omstandigheden in wonen en werk en gebeurtenissen net zolang totdat we ze hebben getransformeerd. Daarom zijn onze angsten ook onze richtingaanwijzers.
  • Onder de angst afgescheiden en alleen te zijn ligt het verlangen naar verbinding.
  • Onder de angst niet goed genoeg te zijn ligt het verlangen naar liefde voor onszelf.
  • Onder de angst voor verlies van controle ligt het verlangen naar bewust creëren vanuit je authentieke kracht.
Al deze ervaringen zijn al in onszelf aanwezig en jij bent in staat om daar opnieuw mee te verbinden door te leren gebruik te maken met de kracht van je eigen geest. Wil je leren hoe? Kom dat aanstaande woensdagavond om 20:00 uur naar mijn gratis online training STOP MET UITSTELLEN. Hier gaan we niet de laatste time-management tips bespreken maar tot de kern komen en in je authentieke kracht stappen. Wil je meedoen? KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN. Tot slot nog een leuk filmpje van Brenda Serree en mij. Binnenkort geven wij samen een super mooie live dag over zichtbaar zijn vanuit je authenticiteit. Hierover snel meer. [caption id="attachment_5354" align="alignnone" width="400"] Word zichtbaar vanuit authenticiteit met Brenda en Kirsten[/caption]
Over de schrijver
Reactie plaatsen