Zelfverzekerd over je coachskills 

Word zó vaardig en zelfverzekerd dat je iedere coachvraag aankunt

Kies een coachskill

Van Onzeker naar Zelfverzekerd Coachen

De meeste coaches,  coachen graag op intuïtie. Dat  lijkt mooi, maar is vaak niet effectief om de volgende redenen:

  • 1. Je verward je intuïtie met de associaties  uit je eigen referentiekaders.
    Het gevolg is dat je voor je client gaat invullen, gesloten vragen stelt en (teveel) gaat adviseren.

  • 2. Jij werkt als coach heel hard en je cliënt kan min of meer achterover leunen terwijl het precies andersom mag zijn.

  • 3. Coachen op intuïtie levert je client misschien wel inzichten op maar inzichten alleen zorgen niet voor transformatie en blijvende verandering. Hier zit een strategie achter van meerdere stappen, die je als coach moet weten.

Het gevolg  is dat je je onzeker voelt, ook als je al meerdere coachopleidingen gevolgd hebt. Zijn mijn sessies wel écht van waarde? Maak ik wel verschil? Wie zit er nu op mij te wachten, er zijn al zoveel coaches? Kan ik wel (goed) geld vragen voor mijn sessies?

Dit verandert als sneeuw voor de zon als je je intuïtie aanvult met coachskills die structuur en overzicht brengen.
Als coach ben je namelijk een expert in succesvolle verandering. Dit betekent dat je de structuur achter iemands ervaring kunt blootleggen en helpen veranderen. Zodat jouw cliënten de bewuste makers worden van hun eigen werkelijkheid en hun potentieel aanboren.De trainingen en trajecten van Mind of Your Own zijn ervoor gemaakt om je coachskills zo aan te scherpen dat je je je zeker voelt bij letterlijk elke coachvraag en je eigen onzekerheden blijvend transformeert.In 4 Stappen Effectief, Succesvol en Zelfverzekerd Coachen

Stap 1. De Assen van Verandering:
Nooit meer verdwalen in je gesprekken door overzicht en structuur

Succesvolle veranderaars nemen onbewust acht stappen. Hiervan is een coachtool gemaakt die 'De Assen van Verandering' heet. 
Ik heb deze coachtool van de VS naar Nederland gehaald. Duizenden coaches werken er al met grote tevredenheid mee. 
Tijdens deze training leer je de acht stappen. Je gaat ze herkennen en toepassen in je sessies en trajecten. Per stap ontvang je een serie krachtige, open vragen waardoor je altijd precies weet wat je hebt te vragen, wanneer. 
Dit is de perfecte structuur, om toe te passen in je sessies en trajecten. Het zal ervoor zorgen dat jij en je cliënt overzicht houden. Hierdoor zullen jouw  clienten snel en blijvend veranderen.

Stap 2. De Matrix:
Een meetbare, succesvolle uitkomst waar jouw cliënt  eigenaar van is

We leven allemaal in onze eigen werkelijkheid en we hebben nergens geleerd dat en hoe we die zelf creëren. Daar breng jij verandering in!
Als coach heb je vanaf nu een manier om je client te laten ervaren hoe zij haar probleem, maar óók haar oplossing zelf creëert.  
Tijdens deze training ontdek je waaruit de matrix bestaat en leer je de matrix blootleggen achter de huidige en gewenste staat van jouw cliënt. 
Dit is de eerste stap op weg naar de programmeur worden van je eigen matrix.
Maar dat niet alleen: deze matrix is het fundament waarmee jij een  een glashelder, meetbaar doel leert formuleren. Dit is dé basis van een succesvolle uitkomst, waar jouw cliënt de eigenaar van is.

Stap 3. De Blauwdruk:
Nooit meer vastlopen en van je slachtoffer-klant een doorpakker maken door de anatomie van de programmering bloot te leggen 

De blauwdruk is de verdieping op de matrix. Hier leer je namelijk de anatomie bloot te leggen achter het meest beperkende patroon van je cliënt. En daarbij leer je de nieuwe strategie te creëren voor de oplossing.
Het wordt je cliënt glashelder hoe zij haar probleem en haar oplossing doet.
Dit roept de energie op van 'voor eens en altijd knopen doorhakken' en maakt van jouw cliënt direct een doorpakker.

Maar dat niet alleen: met behulp van de blauwdruk krijgen je tot in detail duidelijk waar de grootste hefboomkracht is voor transformatie.  
Hierdoor is vastlopen in je coachsessies voor alitjd verleden tijd en sta jij straks bekent als de coach waar je super snel en blijvend transformeert. 

Stap 4. Coachtraject op maat:
Specifiek stappenplan afgestemd op de unieke behoeften per cliënt, voor optimaal coachings resultaat

One size fits all coachingsprogramma's werken niet.
Daarom leer je tijdens deze training hoe je met een specifiek stappenplan de unieke behoeften van jouw cliënt blootlegt. 
Ik ga je leren hoe je, op basis van de informatie uit de matrix en blauwdruk de patronen analyseert en prioriteert. 
Je ontdekt de verschillende soorten patronen die er zijn en je gaat samen met jouw cliënt onderzoeken welk van deze patronen het verschil zullen maken, wat het verschil maakt. 
Je leert welke interventies je inzet bij welk patroon en op basis hiervan maak jij een haarscherp coachtraject op maat. 

Dit maakt jouw coaching super effectief én je onderscheid jezelf van de massa coaches die steeds hetzelfde trucje toepassen.