Polariteit en de vijfde dimensie. Hoe de huidige gebeurtenissen een initiatie zijn op onze weg naar een hoger bewustzijn.
26 juli 2021 

Polariteit en de vijfde dimensie. Hoe de huidige gebeurtenissen een initiatie zijn op onze weg naar een hoger bewustzijn.

Iedereen spreekt erover: de vijfde dimensie. Maar hoe kom je daar? In de vijfde dimensie is er eenheid, verbinding en liefde. Te midden van een wereld waarin enorme polariteit en verwarring heerst lijkt dit een utopie. Dus waar vind je die vijfde dimensie is een relevante vraag. Ik neem je graag even mee in de praktische stappen richting de vijfde dimensie. En hoe deze overgang een initiatie is op weg naar een hoger bewustzijn.

The law of one: Jouw bewustzijn afstemmen op eenheid

Ik haal mijn inspiratie momenteel uit het werk van the Law of One. Heb je hier wel eens van gehoord? Het is een serie boeken uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. In deze boeken wordt verslag gedaan van gechannelde boodschappen van RA (een groep wezens uit een andere dimensie). RA leert over the Law of One en hoe wij mensen ons bewustzijn kunnen afstemmen op eenheid; het veld van puur bewustzijn wat wij werkelijk zijn.

Vier stappen om polarisatie te overstijgen en integreren

In het boek gaat het over hoe word je een zuiver kanaal van Bron energie zodat je kunt manifesteren en jezelf en anderen helen? RA geeft een uitgebreid plan met fasen en stappen. Ik bespreek hier de eerste fase met daarin vier stappen omdat ze inzichtelijk maken hoe we uit de polarisatie komen en tot een hoger niveau van eenheid.
  • Stap 1 is zorgen voor een stille geest. RA zegt: "the mind must be openend like a door. The key is silence."
  • Stap 2 gaat over het belichamen van de polariteit waarin we leven. Alles in onze dimensie heeft een tegendeel. In onze geest leven alle dingen. Alles en haar tegendelen. Daarvoor moet je de volledigheid in jezelf vinden door in elk ding de beide kanten te herkennen. Dus daar waar je in jezelf geduld ervaart is er ook ongeduld en is het aan jou om in jezelf beide aspecten te kennen en doorleven. Als je dat doet, balanseer je elke positieve en negatieve lading met zijn gelijke.
  • Stap 3 is de compleetheid binnenin je bewustzijn te accepteren. Dus we moeten ophouden één ding boven het andere te verkiezen. Ervaar je het één, dan kies je er direct voor het andere ook te ervaren EN te accepteren dat dit zo is.
  • Stap 4 is een herhaling van van stap 2 maar dan verschuif je jouw blik naar anderen. Zie je in iemand een dom schaap, dan zie je direct ook dat hij/zij het in zich heeft om wakker te zijn. Zie oneerlijkheid in de ander, dan zie je direct ook dat hij/zij iemand is die eerlijk is.
  • Stap 5 breng je ook hier weer acceptatie naartoe. Je accepteert de polariteit in de ander en overstijgt deze door beide kanten te belichamen en te kennen.

Gewaar zijn zonder vastklampen is de sleutel

De sleutel hier is awareness. Gewaarzijn zonder dat je je eraan vastklampt. Onze geest heeft de neiging zich vast te bijten aan emoties, gedachten en oordelen. Dat maakt het heel lastig om het tegendeel van een ervaring te ontmoeten en belichamen in jezelf. Dit wordt een stuk makkelijker als je mentaal en emotioneel een klein stapje terug doet en in de schoenen van de waarnemer stapt.

Er geen weg om de polariteit heen; we moeten er dwars doorheen

Als je dit niet alleen leest maar ook echt toepast merk je direct de kracht ervan. Evolutie werkt via de weg van differentiatie naar integratie naar overstijging. Er is geen weg om de polariteit heen. We moeten er dwars doorheen. Je kunt het wel weg willen hebben of het veroordelen, maar daarmee draag je alleen nog maar meer bij aan de verwarring en vertroebeling. De weg die wij mensen hebben te gaan om tot de vijfde dimensie te komen is door het belichamen van de polariteit. Niet vastklampen aan één kant van het verhaal maar beide kanten beleven, belichamen en accepteren.

Dealen met polariteit is een initiatieproces

Nog nooit eerder was de verdeeldheid zo heftig en alomvattend; globaal. Kun je ook zien dat de polariteit waarin we momenteel leven een initiatieproces is? Een test om te zien of je voldoende gegroeid bent in jezelf, in je eigen bewustzijn om te doorzien waar dit eigenlijk over gaat? Namelijk een proeve van bekwaamheid in het overstijgen van je eigen ego en het komen tot een eenheid in jezelf zodat we samen komen tot een hoger niveau van bewustzijn en de Nieuwe Aarde zich kan ontvouwen. Ben jij in staat om te doorzien wat er nodig is en hiervoor te kiezen door het te leven? Of wordt je meegezogen in de sterke stroming van de vele tegengestelde emoties en standpunten? In deze eindtijd komt het tot een schifting. Ogenschijnlijk gaat die schifting over wel of niet gevaccineerd. Dat is wat de overheden ons willen doen geloven. Maar de schifting is op een veel dieper, wezenlijker niveau eentje die gaat over het wel of niet kunnen belichamen van een inclusief bewustzijn. Ik nodig je graag uit om de stappen zoals hierboven beschreven te oefenen in je eigen leven. Wat realiseer jij je als je dit leest en toepast? Deel het hieronder door een reactie achter te laten. May the force be with us. Kirsten
Over de schrijver
Kirsten
Door

Kirsten

op 27 Jan 2022

Dankjewel voor je reactie Carina en heel graag gedaan. We zitten in zo'n unieke tijd dat alle inspiratie welkom is. Dat herken ik ook voor mezelf.

Carina Braams
Door

Carina Braams

op 25 Dec 2021

Wauw, je hebt een prachtige manier om de zaken onder woorden te brengen. Voor mezelf probeer ik soms te krampachtig om in het midden te blijven. Omstandigheden kunnen mij er helemaal vanaf gooien. Dit soort uitspraken, blogs, podcasten, helpen mij weer terug in balans te komen. Dank je wel

Reactie plaatsen