De roep om innerlijke leiderschap. Waarom coaches zo nodig zijn in deze tijd van transformatie

Het wordt momenteel in rap tempo duidelijk dat de systemen – en leiders – waar we op vertrouwden ons niet gaan brengen waar we moeten zijn. Eeuwenlang hebben we leiderschap buiten onszelf gezocht. Dit is onwerkbaar geworden. Deze tijd vraagt om innerlijk leiderschap. Dit is waarom coaches – de change agents en specialisten in transformatie – nodig zijn om ons door deze transformatie en kwantum sprong in onze evolutie heen te loodsen. 

Het verlies van onze innerlijke leiderschap en autoriteit

Al sinds het begin van onze jaartelling is er een kleine machtige elite die ‘het volk’ heeft willen klein houden. Macht en geld is hierbij het motief. Een belangrijke speler is en waren de Keizer en de Kerk. Het was 325 na Christus toen de keizer met de belangrijkste bisschoppen samenkwam tijdens het concilie van Nicea. Daar werd besloten welke boeken tot de officiële Bijbel zouden gaan behoren en welke boeken werden geschrapt. De tools en wijsheid die onze voorouders voor ons achterlieten om de immense kracht die wij zijn te benutten, zijn vanaf dat moment voor ons verborgen gehouden. Bijvoorbeeld het boek van Thomas, waarin hij in detail beschrijft hoe wij mensen onze eigen werkelijkheid creëren door de scheppende kracht van ons bewustzijn, werd verwijderd. Teksten werden aangepast en herschreven. Maria Magdalena – zij is de belichaming van onze scheppingskracht – werd neergezet als een hoer. We verloren onze innerlijke autoriteit, ons innerlijk leiderschap en het bewustzijn van onze scheppingskracht. Voor de connectie met onze essentie werden we afhankelijk gemaakt van autoriteiten buiten ons: de keizer en de kerk met haar priesters.

De transitie: terug naar innerlijk leiderschap en autoriteit

Eeuwen lang hebben we onze kracht weggegeven en dat heeft ons geleid tot waar we nu zijn. Nu het vijf voor twaalf is worden we wakker en zien we dat het anders moet. De transitie die nu gaande is is een beweging van:

  • afhankelijk zijn van autoriteiten buiten ons naar het ontwikkelen van innerlijk leiderschap;
  • onbewuste beïnvloeding (door opvoeding, cultuur, politiek, media) naar bewuste creatie;
  • overheersing en onderdrukking naar ontplooiing en verbinding;
  • ongelijkwaardigheid naar gelijkwaardigheid;
  • overleven naar echt zelfactualisatie.

Wij creëren de werkelijkheid via de inhoud van ons bewustzijn

Wat zo ontzettend inspirerend is, is dat de (kwantum) wetenschap inmiddels heeft bewezen dat wij mensen inderdaad ons eigen werkelijkheid beïnvloeden door wat we denken en voelen. Dat wat de profeten Thomas, Jezus en andere mystici ons in hun geschriften wilde leren, maar wat eeuwen is afgedaan als ‘geloof’ is inmiddels officieel ‘waar’.
Onderzoek toont aan dat alles in het universum omringd en doordrongen is door een veld van informatie en energie. Dit ‘Higgs-veld’ – in 2012 bij het CERN in Zwitserland ontdekt –  is de container van alles in het universum. Het verbindt alles met alles en het fungeert als een spiegel. Dat wat wij in ons bewustzijn belichamen spiegelt het aan ons terug in de vorm van situaties, relaties, omstandigheden.  De uitspraak ‘zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten’ blijkt de exacte verwoording van hoe creatie werkt. We creëren letterlijk de werkelijkheid via de inhoud van ons bewustzijn. De huidige maatschappij is een afspiegeling van ons collectief onderbewuste. Wij zijn makers.

Deze kracht benutten is de uitdaging van onze tijd

Dat betekent dat wij niet afhankelijk zijn van regeringen, leiders of uiterlijke omstandigheden  om onze maatschappij en ons leven te veranderen. Het is een cliché maar verandering begint echt in onszelf. En als een bepaalde kritische massa van binnenuit verandert, dan veranderen onze uiterlijke omstandigheden met ons mee. Misschien voel je je soms machteloos als je kijkt naar de chaos die momenteel heerst in de wereld. Maar vergis je niet: WIJ MENSEN ZIJN KRACHTIG EN ONZE KRACHT ZIT VAN BINNEN. Deze kracht leren benutten is de grootste uitdaging en uitnodiging van onze tijd.

Coaches zijn nodig als change-agents en specialisten in deze transformatie

Het is een feit dat we momenteel nog niet leren hoe je dit precies doet: innerlijk leiderschap aanboren en je bewustzijn benutten om je eigen werkelijkheid te creëren. Je leert het niet van je ouders want zij hebben het niet geleerd van hun ouders. Op school wordt het niet onderwezen. Als je ‘geluk’ hebt krijg je een burn-out en kom je bij een coach terecht die het je leert. Nu we op dit kruispunt zijn aangekomen moet dit veranderen. Aangezien we weten wat er aan de hand is en nodig is kunnen wij coaches onze rol nog beter innemen. Coaches zijn de ‘change-agents’; specialisten in transformatie en verandering. Het is onze taak zoveel mogelijk mensen hierin begeleiden zodat we de wereld van binnenuit veranderen. Geen belangrijker tijd om coach te zijn dan nu!

Uitnodiging voor coaches en mensen die willen leren coachen

In januari start ik met een jaaropleiding voor coaches en mensen die willen leren coachen. De focus van deze opleiding is: bewuste creatie en manifestatie door meesterschap over bewustzijn. Je leert tools en technieken om los te komen van onbewuste programmeringen en beperkende neurale netwerken los te weken en te vervangen. Je leert hoe bewustzijn gekoppeld is aan het kwantumveld en deze connectie te benutten zodat jouw clienten creëeren waar ze naar verlangen in plaats van waar ze bang voor zijn. Je leert succesvol veranderen en persoonlijk leiderschap in relatie tot onze neurologie, biochemie en energie zodat jouw clienten innerlijk vrij kunnen gaan doen waarvoor ze gekomen zijn. Vanaf januari is er plek voor een groepje van maximaal tien coaches om hier heel erg goed in te worden. Ik heb nog vijf plekken vrij. Dinsdag 2 oktober en zaterdag 7 november is er een gratis informatiebijeenkomst. Ben je nieuwsgierig? Schrijf je dan hier in.

 

xxx Kirsten

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *