3 universele angsten die ons parten kunnen spelen en de dans die ze uitnodigen.

Angsten: het is niet zo’n gezellig onderwerp maar omdat niemand zichzelf saboteert door positieve patronen van plezier en voldoening is het goed ze onder ogen te komen en te zien welke dans ze in ons ontlokken.  

We stellen de dingen uit omdat we iets verwachten dat zou kunnen gaan gebeuren, waar we bang voor zijn. Die verwachting is gebaseerd op clusters van eerdere ervaringen (associaties) uit onze jeugd.

Maar zou het kunnen dat onze angst nog dieper zit dan de ervaringen uit onze jeugd? Dat onze ervaringen uit onze jeugd resoneren met ervaringen die daar nog voor liggen? Ervaringen van ons als ziel?

3 universele angsten.

Greg Braden schrijft in zijn boek ‘The Divine Matrix’ dat er 3 universele angsten zijn, die we bijna allemaal voelen. Dit zijn ze:

 1. AFGESCHEIDEN ZIJN EN VERLATING: het gevoel dat je alleen gelaten bent, afgescheiden bent van je Bron, je essentie waardoor je, wie je echt bent, verborgen houdt.
 2. NIET GOED GENOEG ZIJN: het gevoel het niet waard te zijn erkenning te krijgen, gelukkig en succesvol te zijn of zelfs maar te leven en dit goed maken door heel hard te werken of voor anderen te zorgen. 
 3. VERLIES VAN CONTROLE: het gevoel dat het onveilig is om je over te geven aan iets groters waardoor je je vertrouwen plaats in strategieën en maniertjes.

We zijn ons niet meer bewust van deze oeroude angsten. Maar omdat het leven van ons wil dat we onze eenheid en onnoemelijke waarde herinneren helpt ze ons een handje:

Angst als richtingaanwijzers naar ons verlangen.

Het leven spiegelt onze angsten en overtuigingen aan ons terug in de vorm van onze relaties, omstandigheden in wonen en werk en gebeurtenissen net zolang totdat we ze hebben getransformeerd.

Daarom zijn onze angsten ook onze richtingaanwijzers.

 • Onder de angst afgescheiden en alleen te zijn ligt het verlangen naar verbinding.
 • Onder de angst niet goed genoeg te zijn ligt het verlangen naar liefde voor onszelf.
 • Onder de angst voor verlies van controle ligt het verlangen naar bewust creëren vanuit je authentieke kracht. 

Al deze ervaringen zijn in onszelf aanwezig en in je leven ben je steeds bezig je hiermee te verbinden. Deze beweging tussen je diepste angst en grootste verlangen is als een dans.

Summerschool Workshop De Dans Van Je Leven.

Het blijkt dat mensen die ernaar verlangen hun potentieel te leven steeds heen en weer worden geslingerd tussen hun diepste verlangen en hun grootste angst. Dat gaat zo: elke keer als je in de richting van je diepste verlangen beweegt, komt die draak weer uit zijn hol en word je overspoelt door angst en twijfel.  Waar je eerst bruiste van de inspiratie voel je je nu ineens klein en onzeker. Je stelt het starten van je eigen praktijk of het geven van die workshop nog maar even uit, totdat je diepste verlangen weer begint te kriebelen en dan begint de dans opnieuw.

Als je jouw diepste verlangen wilt verwezenlijken dan zul je deze dans moeten ontdekken, integreren en overstijgen en dat is wat we tijdens deze workhop doen.

Tijdens deze summerschool workshop ontdek je:  

 • wat jouw dans van je leven is
 • aan welke cirkel van denken en voelen je verslaafd bent
 • wat je nodig hebt, om deze cirkel te doorbreken
 • hoe de oplossing hier en nu al in je aanwezig is
 • ***vooral: hoe je dat met gemak aanboort omdat het is wie je in wezen al bent***

Tijdens deze summerschool workshop krijg je:

 • een blauwdruk om jouw dans boven tafel te krijgen
 • ruim gelegenheid om jouw dans te ontdekken en iemand anders te begeleiden bij haar/zijn ontdekking
 • inzicht in de schat die jouw draak bewaakt
 • uitleg over hoe je jouw draak temt en afkickt van je emotionele verslaving
 • een oefening om precies dat te doen
 • natuurlijk koffie, thee, lekkers en een gezonde kleurrijke lunch
 • een prachtige locatie met rondom adembenemend uitzicht.

Na deze workshop heb je zeker een smile van oor tot oor en weet je precies wat je te doen staat. Je hebt gezien en ervaren wie dat is: JIJ DIE HAAR DIEPSTE VERLANGEN LEEFT. En je hebt een prachtige tool om dit levend te houden in het hier en nu.

Doe je mee? Druk dan op de onderstaande knop en reserveer jouw plek!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *